Αρθρογραφία


Σχετικά με την εξώδικη διαμαρτυρία του Π.Παπαβασιλείου

Ένωση Συντακτών συντακτική ομάδα | 25/07/2018

Την 16η Ιουλίου 2018 παραλάβαμε το εξώδικο του Παρασκευά Παπαβασιλείου σχετικά με το άρθρο που είχε δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα www.dhmosiografos.gr  την 21η Μαΐου 2016 και είχε αναδημοσιευτεί στην εφημερίδα Προφήτης Μαΐου 2016 με τίτλο «Λαμόγιο αποκαλούν το Νεοσμυρνιώτη Πάρη Παπαβασιλείου οι Αναρχικές, Αναρχικοί Υπάλληλοι».

Άξιον απορίας είναι το γεγονός πως στη σημερινή εποχή που η πληροφορία καλπάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ο κος Παπαβασιλείου ενημερώθηκε για την εν λόγω αναπαραγωγή τόσο καθυστερημένα. Αποφασίσαμε να ανακαλέσουμε την αναπαραγωγή, όπως αυτή αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα μας προ διετίας, δεν μπορούμε όμως παρά να εκφράσουμε τους προβληματισμούς μας.

Το άρθρο αφορούσε την χωρίς σχολιασμό αναδημοσίευση την ανακοίνωσης που έβγαλαν οι Αναρχικές, Αναρχικοί Υπάλληλοι μετά την επίθεση στα καταστήματα «Οπτικά Νικολαράκου» του Γιάννη Νικολαράκου, προέδρου του εμπορικού συλλόγου Αμαρουσίου και «Occhio Optics» του Πάρι Παπαβασιλείου, με απλή αναφορά στην επίθεση και μοναδικό σχολιασμό πως, ανεξαρτήτως πεποιθήσεως και ιδεολογίας, τέτοιες πρακτικές είναι ανεπίτρεπτες.

Ο Παρασκευάς Παπαβασιλείου αιτήθηκε την επανόρθωση από μέρους μας με το κάτωθι κείμενο, θεωρώντας το άρθρο αυτό υβριστικό και συκοφαντικό.

«Το άρθρο για τον κ. Π. Παπαβασιλείου και την επίθεση την 5η-5-2016 στο κατάστημα οπτικών ειδών του, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα μας την 21η-5-2016, ανακαλείται και διαγράφεται, καθώς εμπεριέχει υβριστικές και προσβλητικές εκφράσεις σε βάρος του κυρίου Π. Παπαβασιλείου, καθώς και αναληθείς ισχυρισμούς, για τους οποίους ουδεμία πληροφόρηση έχουμε ως προς την εγκυρότητα τους και κακώς αναφέρονται στο άρθρο αυτό».

Καθώς ήταν ξεκάθαρο πως επρόκειτο για απλή αναδημοσίευση της ανακοίνωσης της ομάδας «Αναρχικές, Αναρχικοί Υπάλληλοι», θεωρούμε πως η διαμαρτυρία του για υβριστικό ή συκοφαντικό περιεχόμενο προφανώς αφορά την εν λόγω ανακοίνωση της ομάδας αυτής, μία ανακοίνωση την οποία απλώς αναδημοσιεύσαμε στην ιστοσελίδα χωρίς να αποκρύψουμε την προέλευσή της ή τους συγγραφείς της και της οποίας το περιεχόμενο δεν ασπαστήκαμε, αντιθέτως τονίσαμε πως οι πρακτικές αυτές της βίας δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν. Οι ισχυρισμοί αυτοί ΔΕΝ αναφέρθηκαν μέσα στο άρθρο μας, αλλά ήταν στην ανακοίνωση της ομάδας «Αναρχικές, Αναρχικοί Υπάλληλοι».  

Κατόπιν τούτου, δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε αν ο Πάρις Παπαβασιλείου απέστειλε εξώδικο και στην ομάδα «Αναρχικές, Αναρχικοί Υπάλληλοι» για να την κατεβάσουν από την δική τους ιστοσελίδα https://athens.indymedia.org/post/1558760/ στην οποία και φιλοξενείται από το Μάιο του 2016 έως και σήμερα.

Επίσης, εάν απέστειλε εξώδικα στις περίπου ακόμα 10 ή 12 ιστοσελίδες που το φιλοξενούν από τότε, Μάιο του 2016, έως και σήμερα, ανάμεσα στις οποίες είναι η ιστοσελίδα της εφημερίδας «Νέοι Ορίζοντες» της Νέας Σμύρνης https://issuu.com/alexiailiadou/docs/334_318.qxd που το είχε δημοσιεύσει στο φύλλο Μαΐου 2016 στη σελίδα 10, η ιστοσελίδα Σύγχρονη Οπτική, το περιοδικό για το σύγχρονο Οπτικό Οπτομέτρη https://www.orasisonline.gr/enimerwsi/mikres-aggelies/item/888-leykes-nychtes-h-mayres-meres.html , η ιστοσελίδα της γνωστής εφημερίδας των Βορείων Προαστίων Αμαρυσία, το γνωστό blog των Βορείων Προαστίων Παρατηρητήριο Αμαρουσίου, οι ιστοσελίδες Νοτίων Προαστίων Notia.gr και geitoniamas.net, ανάμεσα σε άλλα!  


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: