Αρθρογραφία


Ελληνοτουρκικές Σχέσεις και Τελευταίες Εξελίξεις στο Κυπριακό

Ένωση Συντακτών συντακτική ομάδα | 29/04/2017

Η ΟΝΝΕΔ Νέας Σμύρνης διοργάνωσε ενημερωτικό σεμινάριο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με τίτλο «Ελληνοτουρκικές Σχέσεις και Τελευταίες Εξελίξεις στο Κυπριακό».
Βασικοί ομιλητές ήταν ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του κόμματος Άδωνης Γεωργιάδης και ο Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, ενώ παρέμβαση έκανε η Ρόδη Κράτσα, Πρόεδρος του Ινστιτούτου «Κωνσταντίνος Καραμανλής». Την εκδήλωση συντόνισε ο Αναπληρωτής Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου ενώ χαιρέτησε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σπύρος Μιχαήλ.
Η Ρόδη Κράτσα  Πρόεδρος του Ινστιτούτου «Κωνσταντίνος Καραμανλής», τόνισε στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr πως «η καλύτερη άμυνα απέναντι στην επιθετική τακτική της Τουρκίας είναι να είμαστε μία χώρα που μπορεί να σταθεί στα πόδια της, που ξεπερνάει τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης κοινωνικής συνοχής» αλλά και η σταθεροποίηση της θέσης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα, εξήγησε, πρέπει να συμμετέχει στη σταθεροποίηση και ενδυνάμωση της Ευρώπης, γιατί μία δυνατή Ευρώπη είναι η καλύτερη άμυνα απέναντι στην προκλητικότητα της Τουρκίας. «Το ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της Τουρκίας» είπε, εξηγώντας πως οι αντιδράσεις είναι χαλαρές, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει προκλητικότητα από το Υπουργείο Άμυνας, που κανείς δεν γνωρίζει αν είναι και η θέση της Κυβέρνησης.
Ο Αλέξανδρος Ζαβός, υπεύθυνος Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στο Δήμο Νέας Σμύρνης, εξήγησε πως η Τουρκία, παρότι είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ένταξή της στην Ε.Ε., γνώριζε πως δεν θα γινόταν εύκολα δεκτή λόγω θεμάτων που αφορούν ανθρώπινα δικαιώματα, ισότητα των φύλων, ελευθερία του Τύπου. Το μεταναστευτικό, τόνισε, μέσω της πίεσης που δημιουργεί, της δίνει διαπραγματευτική δύναμη την οποία χρησιμοποιεί τώρα και θα χρησιμοποιήσει και στο μέλλον.
Τέλος, ο Σπύρος Μιχαήλ πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Νέας Σμύρνης, μίλησε για την ανάγκη επιμόρφωσης και ενημέρωσης που υπάρχει από ανθρώπους με γνώσεις και κύρος και τόνισε πως το συγκεκριμένο σεμινάριο ήταν το πρώτο από μία σειρά σεμιναρίων που θα πραγματοποιήσει η ΟΝΝΕΔ Ν.Σμύρνης για θέματα οικονομικά, νεολαίας και γενικότερα θέματα που αφορούν τη χώρα, ενώ εξήγησε πως η ΟΝΝΕΔ πραγματοποιεί και κάποιες φιλανθρωπικές δράσεις, τα χρήματα από τις οποίες δίνονται είτε σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη, είτε σε οργανώσεις που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: