Αρθρογραφία


Παναγιώτης Πάντος: Πολιτική Προς Όφελος Των Πολιτών Και Όχι Των Εργολάβων

Ένωση Συντακτών συντακτική ομάδα | 10/05/2014

Στα γραφεία της παράταξης «Στροφή Νέας Σμύρνης» βρέθηκε η κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr, όπου ο Παναγιώτης Πάντος, υποψήφιος για το δήμο της Νέας Σμύρνης με την πολιτική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ,  έδωσε μακροσκελή πολιτική συνέντευξη.
«Η Στροφή Νέας Σμύρνης δεν μετράει ποσοστά, αλλά πολιτικές» είπε ο Παναγιώτης Πάντος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι η κοινοβουλευτική δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μεταφερθεί και στην πόλη, θυμίζοντας μας παράλληλα ότι η παράταξή του είναι μία σχετικά νέα παράταξη, έχοντας ιδρυθεί το 2008, ενώ ο ίδιος διεκδικεί το δήμο για δεύτερη φορά.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ μπόρεσε να απαντήσει στις ανάγκες των πολιτών σήμερα, δείχνοντας ότι η φούσκα των προηγούμενων ετών μας οδήγησε στο χείλος του γκρεμού, ενώ παράλληλα παρουσιάζει αξιόπιστες λύσεις και ανθρώπους που μπορούν να αλλάξουν τη ροή των πραγμάτων».
Κατά τον υποψήφιο δήμαρχο, ο δήμος Νέας Σμύρνης δεν είναι απλά διαχείριση των δημοτικών υπηρεσιών, καθώς προφανώς απουσιάζει κάθε αναπτυξιακή αλλά και παρεμβατική λογική. «Η κρίση και το μνημόνιο έχουν αλλάξει τις ανάγκες των ανθρώπων, αλλά τελικά και τη νοοτροπία τους. Η απερχόμενη δημοτική αρχή συμπεριφέρθηκε σαν να μην έχει υπάρξει κρίση». Οι προτάσεις της δημοτικής αρχής, όπως αυτές αντικατοπτρίζονται από τους προϋπολογισμούς, ήταν καθόλου ή ελάχιστα στοχευμένες στις κοινωνικές δομές τόνισε και θύμισε τη δέσμευση για ποσό ενός εκατομμυρίου ευρώ για κοινωνικές δράσεις, ποσό το οποίο ουδέποτε διατέθηκε στο σκοπό αυτό, ενώ παράλληλα με παρέμβαση της παράταξης της «Στροφής Νέας Σμύρνης» απετράπη των ίδια χρονιά η αύξηση των δημοτικών τελών.
«Ο λόγος για τον οποίο η χώρα έφτασε ως εδώ, για εμάς στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένα δίκτυο αδιαφάνειας. Κάθε χρόνο οι ορκωτοί λογιστές βρίσκουν κενά στις δικλείδες ασφαλείας στην οικονομική υπηρεσία.» είπε, κατηγορώντας τη δημοτική αρχή για περιορισμένη ή παντελή έλλειψη απαντήσεων στις ερωτήσεις της «Στροφής Νέας Σμύρνης» στο δημοτικό συμβούλιο.
Το πρόβλημα της απερχόμενης δημοτικής αρχής δεν είναι ηλικιακό, αλλά το γεγονός του ότι κάποιοι άνθρωποι κάνουν την πολιτική επάγγελμά τους, σχολίασε ο Παναγιώτης Πάντος σε ερώτηση του για ποιο λόγο πρέπει να αλλάξει η δημοτική αρχή, συμπληρώνοντας ότι η παράταξή του δεσμεύεται πως οι δημοτικοί της σύμβουλοι θα έχουν ένα μέγιστο όριο δύο θητειών στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου.
«Βλέπω φίλους συναδέλφους στο δημοτικό συμβούλιο, οι οποίοι στις προηγούμενες εκλογές υπήρξαν λάβροι υπέρ της διαφάνειας, όπως ο Παναγιώτης Τσιάπης, και σήμερα στηρίζουν την ίδια δημοτική αρχή που έκανε όλα αυτά τα πράγματα. Αναρωτιέμαι γιατί.» είπε με νόημα και συνέχισε: «Θέλουν να βάλουν και αυτοί την υπογραφή τους στο επόμενο έργο που θα δοθεί χαριστικά σε κάποιο εργολάβο ή να ανεχτούν τους εργολάβους να μοιράζουν πεντοχίλιαρα κάτω από το Δημαρχείο για να βγάλουν τους αντιπάλους τους από τη μέση;»
Ο επικεφαλής της «Στροφής Νέας Σμύρνης» θεώρησε ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά στις πολιτικές των παρατάξεων του Δημάρχου Σταύρου Τζουλάκη και του Γιώργου Κουτελάκη, ενώ, αναλύοντας τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι ο Γιώργος Κουτελάκης έχει απομακρυνθεί από αυτήν πολλά χρόνια τώρα, αν και πολιτικά προέρχεται από το χώρο της Αριστεράς.
«Για οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο έργο της πόλης θα πρέπει να ξεκινάμε διαβούλευση με τους πολίτες και κάθε έργο θα πρέπει να τελειώνει με τους πολίτες» τόνισε, δεσμευόμενος παράλληλα για την ετήσια Κυριακή δημοψηφισμάτων, όπου μία φορά το χρόνο οι πολίτες θα μπορούν να θέτουν ζητήματα προς συζήτηση και ψήφιση, συλλέγοντας συγκεκριμένο αριθμό υπογραφών. «Για μας συμμετοχή δεν είναι μία χαλαρή διαβούλευση, όπου η δημοτική αρχή αρχικά ακούει και μετά πετάει τις προτάσεις των πολιτών στο καλάθι των αχρήστων».
Κλείνοντας ο υποψήφιος Δήμαρχος με την παράταξη «Στροφή νέας Σμύρνης» σχολίασε την υποψηφιότητα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη για το δήμο της Αθήνας και της Ρένας Δούρου για την περιφέρεια Αττικής, λέγοντας πως και ο δήμος και η περιφέρεια έχουν αυξημένη πολιτική σημασία, όχι μόνο για λόγους εικόνας, αλλά γιατί το μέγεθος και το κύρος τους παίζουν κομβικό ρόλο.
Ο Παναγιώτης Πάντος έδωσε αρκετές ξεκάθαρες απαντήσεις, υπογραμμίζοντας την ανυπαρξία πολιτικών διαφορών μεταξύ των παρατάξεων Τζουλάκη – Κουτελάκη, επιμένοντας για ουσιαστική διαφάνεια, ενώ δεν δίστασε να αναφερθεί ονομαστικά σε αντιπολιτευόμενους, μέχρι πρόσφατα, συμβούλους που στις επερχόμενες εκλογές θα συμπορευτούν με την παράταξη του Δημάρχου. Αντιλαμβάνεται προφανώς την αυξημένη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή θα καταγραφεί στις εκλογές του Μαΐου, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο αν ο ίδιος και η δημοτική του ομάδα θα καταφέρουν να συσπειρώσουν όλους τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, μια και, όπως είναι γνωστό και παραδέχθηκε και ο ίδιος, μεγάλο κομμάτι της παράταξης «Ποιότητα Ζωής» αλλά και ο ίδιος ο Γιώργος Κουτελάκης «καταγωγικά» προέρχονται από την Αριστερά

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: