Αρθρογραφία


Η συνομωσία για το ελληνικό χρέος - ΕΙ E.N.D

Ένωση Συντακτών συντακτική ομάδα | 22/03/2014

Στην Εστία Νέας Σμύρνης και στην αίθουσα Πάνος Χαλδέζος, η ομάδα EI-END (End National Dept) της πόλης πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με την πρόταση του Αρτέμη Σώρρα και του οργανισμού END για τη χρηματοδότηση της ελληνικής δημοκρατίας μέσω της εξαγοράς του δημόσιου χρέους αλλά και της περαιτέρω ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
«Όχημα» καθοδήγησης του οργανισμού END αποτελεί η ομάδα «Οδυσσέας», ομάδα η οποία διοργανώνει με επικεφαλή το Χρήστο Μάγνη ενημερωτικές εκδηλώσεις και ημερίδες πληροφόρησης της πρωτοβουλίας της END.
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο στρατηγός εν αποστρατεία Γεώργιος Καρδαμήτσης, η Σέβη Λαμπράκη, μέλος της END και σύζυγος του προέδρου του οργανισμού END, ο Αντώνιος Διαμαντόπουλος, οικονομικός σύμβουλος και διαχειριστής του χαρτοφυλακίου του Αρτέμη Σώρρα, η Βίκη Χαραλάμπους ειδική σύμβουλος και μέλος του συμβουλευτικού οργανισμού END και ο Κωνσταντίνος Μπουγιούρης, με ειδικές σπουδές στη βιολογική γεωργία.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από εκλεκτούς καλεσμένους, όπως δημοτικοί σύμβουλοι διαφόρων δήμων, ο τ.Πρύτανης της Παντείου, Βασίλης Φίλιας και πλήθος κόσμου.
«Η Ελλάδα μας δέχεται εδώ και τέσσερα χρόνια ανηλεή επίθεση από μία ομάδα διεθνών τραπεζιτών τοκογλύφων, οι οποίοι ανήκουν στις σκοτεινές δυνάμεις του πλανήτη με τη βοήθεια των εγχώριων δοσίλογων πολιτικών και των συνεργατών τους» τόνισε με νόημα ο Γεώργιος Καρδαμήτσης, περιγράφοντας το σχέδιο εξαθλίωσης της ελληνικής οικονομίας ως σχέδιο προγραμματισμένο εδώ και πολλά χρόνια. Περιγράφοντας τους Έλληνες ως διαχρονικά μόνιμο εμπόδιο στα σχέδια σκοτεινών δυνάμεων για υποταγή του πλανήτη, ο ομιλητής δήλωσε με βεβαιότητα ότι και αυτή θα είναι ακόμα μία αποτυχημένη προσπάθεια συντριβής του ελληνικού έθνους.
Η Σέβη Λαμπράκη, με τη σειρά της, ανέλυσε το χρονικό των 600 δις δολαρίων, παρουσιάζοντας παράλληλα ένα σύντομο ιστορικό της Τράπεζας της Ανατολής και του ρόλου της από την εποχή της ίδρυσής της καθώς και τη σχέσης της με τους Έλληνες της Μικράς Ασίας μέχρι και την εκκαθάρισή της το 1936.
Οι μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής, όπου υπάρχουν και όπου ανήκουν, είναι γνήσιες και ο Αρτέμης Σώρρας, κατέχοντας ένα σημαντικό αριθμό μετοχών της τράπεζας, δώρισε οκτώ (8) για να βοηθήσει το ελληνικό κράτος, τόνισε η Σέβη Λαμπράκη. Περιέγραψε δε την αξία των μετοχών ως τεράστια, λόγω της ύπαρξης του αποθεματικού σε χρυσά γαλλικά φράγκα, το οποίο τοκίζεται από το 1933 με 7 %.
Σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Αντώνιος Διαμαντόπουλος, οικονομικός σύμβουλος και διαχειριστής του χαρτοφυλακίου του Αρτέμη Σώρρα, θύμισε τη μικρασιατική καταστροφή του 1922, λέγοντας ότι «τη Σμύρνη την έκαψε ένα υποκείμενο με το όνομα Rothchild, ληστεύοντας τα θησαυροφυλάκια της Τράπεζας της Ανατολής, σφάζοντας πάνω από 200.000 Έλληνες για να καλύψει τη ληστεία».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Κωνσταντίνος Μπουγιούρης, παρουσιάζοντας βιολογικές καλλιέργειες που προωθούν προϊόντα χωρίς την παρέμβαση μεσαζόντων, ως το μόνο τρόπο αύξησης της πρωτογενούς παραγωγής που θα οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε μία νέα αναπτυξιακή πορεία.
Τέλος, η Βίκη Χαραλάμπους, ειδική σύμβουλος και μέλος της END, παρουσίασε αναπτυξιακές προτάσεις, κυρίως έργων υποδομής, που θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας και έχουν ήδη κατατεθεί στους δήμους αξιοποιώντας έτσι μέρος των 674 δις δολαρίων της πρότασης του Αρτέμη Σώρρα.  
Στο τέλος των ομιλιών, ο τ. Πρύτανης της Παντείου, Βασίλης Φίλιας, απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την παγκοσμιοποίηση, όντας κατηγορηματικά αντίθετος με τον τρόπο που αυτή εφαρμόζεται και που επηρεάζει την Ελλάδα, την οικονομία της αλλά και τις επόμενες γενιές.
Οι EI-END Νέας Σμύρνης απευθύνουν το παρακάτω κάλεσμα:
«Καλούνται όλοι οι ενεργοί πολίτες, που ενδιαφέρονται για την EI-END, για ενημέρωση εκπαίδευση και συμμετοχή στα δρώμενα, να αποστείλουν e-mail στο: omada.atticis@gmail.com ή να παραβρεθούν στο «στρατηγείο» της ομάδας «Οδυσσέας», που βρίσκεται στο μεζεδοπωλείο Μύρτιλο, Ελ. Βενιζέλου 78, Ν.Σμύρνη κάθε Τετάρτη στις 6 μ.μ.»

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: