Αρθρογραφία


Ο Βαγγέλης Εκτυπώνει Και Πληρώνει

Ένωση Συντακτών συντακτική ομάδα | 29/04/2017

Δύσκολες οι πολιτικές καταστάσεις για πολιτικούς καριέρας στην Ελλάδα. Από την Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι την Κεντρική Πολιτική, οι διάφοροι που αποφάσισαν να ασχοληθούν με το δημόσιο χρήμα δεν έχουν και τη μεγαλύτερη κοινωνική αποδοχή.  Θέλεις λίγο τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης που δεν φιλτράρουν την πληροφορία, όπως συνηθίζουν τα μεγάλα ΜΜΕ – πολλές φορές και τα τοπικά μικρά βάσει μικροσυμφερόντων-, θέλεις λίγο η ΔΙΑΥΓΕΙΑ που δίνει στον πολίτη μια σχετική ενημέρωση των δημοσίων δαπανών, οι πολιτικοί «ξεγυμνώνουν» τις επιλογές τους.
Στη Νέα Σμύρνη, ο πολιτικός καριέρας φαίνεται να είναι ο Βαγγέλης Χατζαντουριάν. Δημόσιος Υπάλληλος είναι ο άνθρωπος και μετά το δήμαρχο Τζουλάκη διαχειρίζεται το μεγαλύτερο ποσό δημοσίου χρήματος στη Νέα Σμύρνη. Στο πρώτο σκέλος αυτού του άρθρου (τεύχος «Π» Φεβρουαρίου 2017) διάβασες για τις δαπάνες και τις επιλογές του Χατζαντουριάν για τη γραμματέα των 2.500 ευρώ για ένα μήνα, μεταξύ άλλων. Στο παρόν, θα διαβάσεις για περισσότερες επιλογές και περισσότερες δαπάνες, με τα δικά σου τα λεφτά ουσιαστικά, που αποφασίζει μοναδικά ο Βαγγέλης.
«Αγαπημένος» προμηθευτής
Για το τελευταίο εξάμηνο του 2016, αν είναι κάποιος που ξεχωρίζει στις δαπάνες, όσον αφορά τη συχνότητα, είναι η γνωστή πλέον σε όλους Cloud Print IKE, με έδρα το Ηράκλειο Αττικής. Η ΙΚΕ (Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία) είναι μία πατέντα του ελληνικού κράτους να δημιουργήσει έναν εταιρικό τύπο, υποτιθέμενα εύκολο στη δημιουργία και ευέλικτο στην ελληνική οικονομική πραγματικότητα, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Στην περίπτωση των επιλογών του Χατζαντουριάν είναι ο βασικός προμηθευτής, από ό,τι δείχνουν τα στοιχεία, των εκτυπώσεων του Πολιτιστικού Οργανισμού Νέας Σμύρνης. Μάλλον θα κάνει καλή δουλειά και ενώ είναι καθ’ όλα νόμιμο, υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα κατά πόσο είναι ηθικό να επιλέγει συνέχεια τον ίδιο, χωρίς τη διενέργεια κάποιου διαγωνισμού ή έστω πρόσκλησης ανοιχτών προσφορών και από άλλους. Χατζαντουριάν είναι αυτός όμως και σύμφωνα με τα προσωπικά του κριτήριά του είναι ο καλύτερος προμηθευτής. Ενδιαφέρον θα είχε να το έφερνε και για έγκριση στο ΔΣ του Πολιτιστικού αν όχι του Δημοτικού Συμβουλίου να έβλεπε και ο κόσμος ΑΝ η παράταξη του συμφωνεί ή όχι. Πάντως μπορείς να το πεις και πολιτικό φόβο. Όχι ότι είναι υποχρεωμένος… για το ηθικό της υπόθεσης όμως.
ΗCloudPrint IKE από τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο (4 μήνες) εισέπραξε το ποσό των 33.200 ευρώ! (8 χιλιάρικα περίπου τον μήνα αν το διαιρέσεις ανά μήνα). Δεν θα μάθουμε ποτέ αν είναι πολλά ή λίγα και ποιά τα ποιοτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά των εντύπων. Ξέρει όμως ο Χατζαντουριάν και αυτό φτάνει (;). Άραγε τα μέλη του ΔΣ του Πολιτιστικού, ακόμα και όταν απουσιάζουν από τις συνεδριάσεις, ασχέτως με ποια κριτήρια ψηφίζουν θετικά ή όχι, αυτά τα γνωρίζουν; Και ο Κουτελάκης ήταν κατά αυτό το διάστημα στο ΔΣ, ασχέτως αν για τα μάτια του κόσμου, όπως μας φάνηκε, αντιπολιτευόταν τον Χατζαντουριάν μερικές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το ιδιαίτερο των αποφάσεων του Βαγγέλη για αυτές τις εκτυπώσεις είναι ότι τις έπαιρνε και γρήγορα. Και δύο την ίδια μέρα. Και μέρα παρά μέρα. Λογικό, διότι ο Νεοσμυρνιός διψάει για πληροφόρηση σχετικά με τις «πολιτιστικές εκδηλώσεις» του δήμου Νέας Σμύρνης και το τυπογραφείο «έπιασε φωτιά».

Οι «μόνιμα έκτακτοι» συνεργάτες

Φυσικά ένας Πολιτιστικός Οργανισμός του κύρους και εύρους της Νέας Σμύρνης δεν μπορεί να υποστηρίξει τόσο μεγάλες εκδηλώσεις χωρίς το απαραίτητο εργατικό δυναμικό. «Τα Παιδιά μου» τους είχε αποκαλέσει ο Βαγγέλης σε μία συγκινητική πολιτική ερμηνεία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η γνωστή δημοτική σύμβουλος και κατά καιρούς αντιδήμαρχος, πρόεδρος ΝΠΠΔ κτλ έχει την κόρη συνεργάτιδα του Χατζαντουριάν. Για το εν λόγω διάστημα η Κατερίνα Δεληγιάννη συνεργάστηκε με το Βαγγέλη ως ταξιθέτρια, διοργανώτρια μπαλέτου, επιμελήτρια ζωγραφικής και φωτογραφίας, καθαρίστρια και γενικής υποστήριξης (με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό). Από τον Ιούλιο μέχρι το Νοέμβριο του 2016 (5 μήνες), η Δεληγιάννη (κόρη) εισέπραξε  11.000 ευρώ. Με μία απλή διαίρεση κάποιος μπορεί να το υπολογίσει σε 2.000 ευρώ τον μήνα. Καλά είναι εν μέσω κρίσης και κοντά στο μισθό της αγοράς της κρίσης. Παρόλα αυτά, το ιδιαίτερο με την παροχή του έργου της Κατερίνας Δεληγιάννη είναι ότι τα χρήματα αυτά τα εισέπραξε για συγκεκριμένο χρόνο και όχι για το κλασσικό οχτάωρο. Συγκεκριμένα εισέπραξε 500 ευρώ για 7 ημέρες παροχής έργου γραμματέως (από ότι φαίνεται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ) και 5.000 ευρώ για περίπου 2 μήνες εργασία στις Ιωνικές γιορτές. Πάει να συναγωνιστεί τη γραμματέα των 2.500 ευρώ.
Στην ίδια κατηγορία των «πολυχρηστικών» συνεργατών ανήκουν όμως και άλλοι. Η Γεωργία Φαρμάκη εισέπραξε 7.000 ευρώ για εργασία μερικών μηνών, όσο κάποιος βγάζει όλον τον χρόνο ΑΝ έχει δουλειά. Η Ταλίν Γεβοντιάν εισέπραξε 9.000 ευρώ για μερικούς μήνες εργασίας, με κοινό χαρακτηριστικό με τις προηγούμενες ότι στις Ιωνικές Γιορτές όλες τιμολογήθηκαν στην εργασία τους για 5.000 ευρώ. Η Άννα Μαρία Καλακώνα είναι η δασκάλα των μαθημάτων Αργυροχρυσοχοΐας. Μέχρι εδώ ουδεμία αντίρρηση. Συζητήσιμο βέβαια είναι κατά πόσο είναι χρήσιμο για την πλειονότητα των Νεοσμυρνιών, πόσοι μαθητές παρακολουθούν, αν και τι μαθαίνουν τελικά (αυτά τα στοιχεία ο Χατζαντουριάν δεν τα έχει παρουσιάσει ΠΟΤΕ στο δημοτικό συμβούλιο). Το σημαντικό είναι ότι η Καλακώνα εκτός από δασκάλα Αργυροχρυσοχοΐας, είναι και δασκάλα χορού και επιμελήτρια εκθέσεων εναλλακτικών χειροτεχνιών. Στο σύνολο η Καλακώνα έλαβε 7.000 ευρώ εκ των οποίων τα 1.000 για 2 ημέρες εργασία (ΑΛΛΑ για όλη την ημέρα, όσες ώρες ήταν ανοιχτός ο Γαλαξίας, και το μεσημέρι δηλαδή). Ο Καλογρίδης, ο γιός του πρώην γραμματέα του Δήμου Νέας Σμύρνης, μάλλον δεν είναι «πολυχρηστικός» και απασχολήθηκε μόνο ένα τρίμηνο με συνολικές αποδοχές 3.000 ευρώ. Βέβαια έκανε λίγο απ’ όλα κατά αυτό το τρίμηνο αλλά κάτω από την ίδια «ομπρέλα» απόφασης. Με την αποχώρηση του πατέρα του ίσως δεν θα ξαναδούμε το όνομα του στη Διαύγεια του δήμου Νέας Σμύρνης.
Ιδιαίτερη μνεία χρειάζεται να γίνει στη Βαρβάρα Κορκοβίλη, που ενώ δεν ανήκει στην παραπάνω κατηγορία, για κάποιον τρόπο φαίνεται ότι το οικογενειακό της περιβάλλον προτιμάται από το Χατζαντουριάν για διάφορες εργασίες και προμήθειες. Η ίδια εισέπραξε 4.600 ευρώ για λογιστικές εγγραφές ΚΑΙ συντήρηση λογισμικού (ΚΑΙ γνώσεις προγραμματισμού η Βαρβάρα – το ερώτημα που δημιουργείται είναι αν έχει κάποια πιστοποίηση γνώσεων επί του αντικείμενου ή στον ελεύθερο της χρόνο είπε να μάθει και μια γλώσσα προγραμματισμού στην ηλικία της και μπράβο!). Ο γιος της ο Στέλιος πουλάει μπαλόνια στον Πολιτιστικό για 500 ευρώ. Όλα τα παραπάνω ποσά των συνεργατών συμπεριλάβάνουν τις νόμιμες κρατήσεις
Είναι προφανές ότι ο Χατζαντουριάν γνωρίζει να διαλέγει συνεργάτες και σε αρκετές περιπτώσεις δεν πάει μακριά, συνεργάζεται με συγγενείς των συνεργατών του. Μέχρι το επόμενο αφιέρωμα για τις δημόσιες δαπάνες του Βαγγέλη…

Ποσό    Είδος εξόδου    δικαιούχος    Α.Φ.Μ.    ΔΟΥ    ΑΔΑ
1.500 €    Εκτύπωση Εντύπου Φεστιβάλ Jazz    CLOUD PRINT IKE.» DIGITAL &
DISPLAY PRODUCT    800649097    ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ    ΩΧΒΔΟΕΜΩ-ΚΓ6
1.200 €    Εκτύπωση Εντύπου για Βεστιάριο    >>    >>    >>     7ΓΠΦΟΕΜΩ-ΕΟΜ
1.000 €    Εκτύπωση εντύπου Διοργάνωσης Εικαστικών Δράσεων    >>    >>    >>    614ΡΟΕΜΩ-Χ8Ο
8.000 €    εκτύπωση εκδηλώσες Ιωνικών Γιορτών    >>    >>    >>    ΩΓΡΡΟΕΜΩ-ΣΗ4
1.500 €    εκτύπωση πρόγραμμα θερινου Σινεμά                 6002ΟΕΜΩ-ΞΧΣ
3.000 €    εκτύπωση εισητήρια Ιωνικών Γιορτών    >>    >>    >>    6ΣΚ0ΟΕΜΩ-7Η4
7.500 €    εκτύπωση επιμορφωτικά προγράματα    >>            7ΙΝΣΟΕΜΩ-Σ1Φ
1.500 €    εκτύπωση προγράμματος Street Art    >>    >>    >>    7ΑΓΖΟΕΜΩ-Χ2Μ
3.000 €    έντυπα για τον αγώνα δρόμου    >>    >>    >>    7ΕΓΥΟΕΜΩ-ΕΥΒ
5.000 €    επανεκτύπωση εντύπων Ιωνικών Γιορτών    >>    >>    >>    6Λ5ΚΟΕΜΩ-ΦΡΥ
500 €    επιμέλεια και υποστήριξη λοιπων εκδηλώσεων    Κατερίνα Δεληγιάννη    125025630    Νέας Σμύρνης     778ΜΟΕΜΩ-ΠΥ4
5.000 €    επιμέλεια και οργάνωση ιωνικών γιορτών    >>    >>    >>    6ΗΜΜΟΕΜΩ-ΕΝ6
500 €    επιμέλεια και οργάνωση μπαλέτου    >>    >>    >>    Ψ11ΘΟΕΜΩ-ΜΟΞ
5.000 €    επιμέλεια και οργάνωση ζωγραφικής, φωτογραφιας κτλ    >>    >>    >>     6ΨΡΕΟΕΜΩ-359
5.000 €    επιμέλεια και οργάνωση ιωνικών γιορτών    Γεωργία Φαρμάκη    142803791    Νέας Σμύρνης    ΨΠΔ6ΟΕΜΩ-ΖΚ7
2.000 €    επιμέλεια και οργάνωση εκδηλώσεων Γαλαξία    >>    >>        6ΨΟΑΟΕΜΩ-Π7Μ
5.000 €    επιμέλεια και οργάνωση Ιωνικών Εορτών    Ταλίν Γεβοντιάν     139306859    IΗ’ ΑΘΗΝΩΝ    707ΒΟΕΜΩ-1ΨΩ
4.000 €    επιμέλεια και οργάνωση εκδηλώσεων τμήματος θεάτρου, χοροθεάτρου και λοιπών τμημάτων    >>    >>        73ΤΣΟΕΜΩ-ΠΘΦ
1.000 €    Επιμέλεια εκθέσεων    Άννα Μαρία Καλακώνα     055811727    Νέας Σμύρνης    7ΨΖΘΟΕΜΩ-ΙΜΨ
1.000 €    επιμέλεια και οργάνωση Εκδηλώσεων τμήματος
Ζωγραφικής, Αργυροχρυσοχοίας, Αγιογραφίας, Φωτογραφίας    >>    >>    >>    6ΔΘΤΟΕΜΩ-ΕΨ1
5.000 €    επιμέλεια και οργάνωση Εκδηλώσεων τμήματος
Θεάτρου, χοροθεάτρου & λοιπών Τμημάτων»    >>    >>    >>    ΩΒΨΕΟΕΜΩ-ΦΣ7
3.000 €    ειδικές υπηρεσίες του Οργανισμού    Κωνσταντίνος Καλογρίδης    132659627    Νέας Σμύρνης    69Χ0ΟΕΜΩ-ΙΗ6
3.600 €    Αμοιβές Υπηρεσιών Λογιστικής Υποστήριξης    Βαρβάρα Κορκοβίλη    117953076    Π. Φαλήρου    7ΝΦΞΟΕΜΩ-Β46
1.800 €    Συντήρηση εφαρμογών λογισμικού    >>    >>    >>    6ΥΗΥΟΕΜΩ-ΧΣ3
500 €    Έξοδα Διοργάνωσης Εικαστικών Δράσεων    ΚΟΡΚΟΒΙΛΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε    997621626        6ΥΣΞΟΕΜΩ-Υ0Ρ

 

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: