Αρθρογραφία


Ο Γιώργος Νικάκης Και Η Αγωγή Του

Ένωση Συντακτών συντακτική ομάδα | 13/12/2014

Δελτίο Τύπου της Ε.Σ.Η.Τ.Λ.ΣΥ.Μ
Επίθεση ενάντια στην Ελευθεροτυπία έχει εξαπολύσει ο Γιώργος Νικάκης στοχοποιώντας την Ένωση Συντακτών Ηλεκτρονικού Τύπου και Λοιπών Σύγχρονων Μέσων και του εντύπου το οποίο εκδίδει. Είναι δικαίωμα του καθενός όταν νιώθει ότι προσβάλλεται να κάνει μήνυση με την όποια έκβαση. Αυτό το αφήνουμε για τα δικαστήρια. Εμείς δημοσιογραφικά θα ασχοληθούμε με την κοινωνική διάσταση του θέματος. Ο Γιώργος Νικάκης, είναι ο εκδότης της εφημερίδας «Τα Επίκαιρα» της Νέας Σμύρνης, ενός εντύπου που πολλές φορές έχει χρησιμοποιήσει την σάτιρα όπως την στρεβλή φωτογραφία των Τζουλάκη και Κουτελάκη γνωστή με την επωνυμία Κουτελοτζουλάκηδες καθώς επίσης και Πρωτοσέλιδα και άρθρα που περιλάμβαναν τις λέξεις «αρχιερέας της διαφθοράς» αναφερόμενο στην οικονομική διαχείριση του Δήμου Νέας Σμύρνης και γενικά επί 10 χρόνια κατηγορούσε την παρούσα διοίκηση για οικονομικές ατασθαλίες, όπως επί αντιδημαρχίας Συρίγου εμφανίστηκε έλλειμμα στο ταμείο και έχει γίνει ΕΔΕ για την υπάλληλο. Έφθασε στο σημείο μαζί με άλλους πολιτικούς της πόλης όπως ο Παναγιώτης Τσιάπης να είναι μάρτυρες κατηγορίας για αυτό που αποκάλεσε και μέσα από την εφημερίδα «Τα Επίκαιρα»  «Το Σκάνδαλο Σπόρτιγκ και Φιλίπ». Φυσικά να μην ξεχάσουμε το θέμα που έπαιζε επί μήνες για το portal του δήμου Νέας Σμύρνης για το ποίο δαπανήθηκαν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σύμφωνα με τα δημοσιεύματα. Βέβαια ατό τον καιρό ο Νικάκης και «Τα Επίκαιρα» έχουν αλλάξει ρότα και πια δεν υπάρχουν σκάνδαλα και τα παλιά είναι σαν να έχουν ξεχαστεί, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Τσιάπης έχει εκλέγει με τον δήμαρχο για τον οποίο είναι μάρτυρας κατηγορίας.
Και ο γιός του στην αγωγή
Μέσα από όλη αυτή την δραστηριότητα ο Γιώργος Νικάκης, ο οποίος ουδέποτε ήταν στόχος δημοσιευμάτων όπως αρεσκόταν να έχει άλλους, παρεξηγήθηκε και αποφάσισε να καταθέσει αγωγή κατά της Ένωσης και του εντύπου «ο Προφήτης της Νέας Σμύρνης», ιδιοκτησίας της Ένωσης. Σε αυτό το ταξίδι, συμπεριέλαβε και το γιο του ως δεύτερο ενάγοντα. Ίσως ακολουθεί ένα διαφορετικό πρότυπο πατέρα από εκείνο που θέλει να προστατεύει τα παιδιά του από τις δικαστικές αίθουσες.
Ποίοι εμπλέκονται
Στην μήνυση του εμπλέκει τους υποψήφιους επικεφαλής των παρατάξεων στην Νέα Σμύρνη χωρίς να τους κατονομάζει  όμως «η εκδοτική προσπάθεια αποτελούσε καθοδηγούμενη ενέργεια και όπισθεν αυτής υποκρύπτονταν υποψήφιος για το δημαρχιακό αξίωμα του Δήμου Νέας Σμύρνης και ως εκ τούτου ήταν προφανές ότι η δήθεν ανεξάρτητη έκδοση […] δεν ήταν τίποτα άλλο παρά κεκαλυμμένη υπό τον μανδύα ενημερωτικού εντύπου προεκλογικού φυλλαδίου». Θα έχει μεγάλο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον ΟΛΟΙ οι επικεφαλής να παρελαύνουν μπροστά από τον δικαστή επιβεβαιώνοντας ή όχι  την προεκλογική τους σχέση με τον έντυπο «Ο Προφήτης». Ο Τζουλάκης εξαιρείται διότι εκλέχθηκε άρα βάσει της αγωγής δεν μπορεί να είναι «πατρόνας», ενώ ο Κουτελάκης, ο Πάντος , ο Στέφος, ο Βρεττός και ο Παπασπυ-ρίδης, τώρα με τον Νικάκη απέκτησαν και νέο ρόλο. Πέραν αυτού όμως εμπλέκει και ΟΛΟΥΣ εκείνους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι την προεκλογική περίοδο θέλησαν να γνωστοποι-ήσουν την υποψηφιότη-τα τους μέσω των τοπικών εντύπων «Τα Επίκαιρα», «ο Δημοσιογρά-φος», «Ο Προφήτης και «Φωνή της Νέας Σμύρνης». Κατηγορεί την Ένωση για επαγγελματι-κό διασυρμό, δηλαδή αν δεν υπήρχαν τα εν λόγω δημοσιεύ-ματα για το πρόσωπό του στις εκλογές θα είχε περισσότερες διαφημίσεις υποψηφίων. Βέβαια δημιουργείται το ερώτημα κατά πόσο διασύρθηκε επαγγελμα-τικά όταν υπήρχαν υποψήφιοι οι οποίοι έβαλαν καταχώρηση στην εφημερίδα «Τα Επίκαιρα» και σε τουλάχιστον άλλη μια. Έτσι καλούνται να απαντήσουν τουλάχιστον οι εξής υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι: Δημήτρης Οικονόμου, Νίκος Σιούτας, Μαριέττα Μπακαλοπούλου, Γιώργος Σουλιώτης, Πέτρος Τσαπάρας, Γιάννης Βασιλόπουλος, Στράτος Αστεριάδης, Κατερίνα Κουτετέ, Ευαγγελία Καϊράκη, Δέσποινα Χαλκίδη, Κωνσταντίνος Σιούμπουρας, Πολύδωρος Συρίγος, Ηλίας Σώζος, Φωφώ Φωτεινοπούλου, Μαρία Βρασίδα – Σαπουντζάκη, Πέτρος Πλατανιώτης, Μαρίνα Ιακωβάκη, Ελένη Κασίμη, Δημήτρης Καραστεφανής, Ελισσάβετ Ηλιάδου,  Πέτρος Γεωργακάς, Γιώργος Λαρίσσης, Δημήτρης Μπίσαλας, Κώστας Πούλιος, Αλέξανδρος Ζαβός, Παναγιώτης Τσιάπης, Κλαίρη Δεληγιάννη, Ρούσσα Τσακίρη - Τζινούδη, Παναγιώτης Μιχαλάτος, Μάρθα Κολλιοπούλου, Κώστας Κλειδόπουλος και Νικήτας Περαθωράκης.
Ποιός τον διαψεύδει
Προς υπεράσπιση του ο Γιώργος Νικάκης, για να δείξει το κοινωνικό του επίπεδο και την αποδοχή του στην Νέα Σμύρνη, στην αγωγή του μεταξύ άλλων αναφέρει ότι είναι μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Κρητών Νέας Σμύρνης. Μετά από ερώτημα της Ένωσης, ο Σύλλογος Κρητών διέψευσε τους ισχυρισμούς του. Περισσότερα για την αγωγή Νικάκη και υιού στο επόμενο.


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: