Αρθρογραφία


Ξαναγίνε και Εσύ Αντιδήμαρχος στην Νέα Σμύρνη

Ένωση Συντακτών συντακτική ομάδα | 24/02/2018

Ένας  χρόνος και κάτι πέρασε και ο Δήμαρχος Τζουλάκης(ΠΑΣΟΚ) πάλι αλλάζει Αντιδημάρχους.
Δικαίωμά του φυσικά να ξανακάνει τον Πολύδωρο Συρίγο (ΠΑΣΟΚ)  Αντιδήμαρχο Παιδείας και τον Διονύση Κονιδάρη ξανά Αντιδήμαρχο Πρασίνου, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, ένα χρόνο και κάτι αφού τους άλλαξε σε εντεταλμένους.
Η Αντιδημαρχία Παιδείας, που είχε καταργηθεί την προηγούμενη χρονιά, εμφανίζεται πάλι και ο Διονύσης Κονιδάρης αναβαθμίζεται όπως και ο Πολύδωρος Συρίγος.
«Σε δουλειά να βρισκόμαστε»; Απέκτησαν την πολιτική γνώση από πρόπερσι και επιστρέφουν; Έπρεπε να στηρίξει και τους υπόλοιπους (βλ. Μπακαλοπούλου – Δημάκη) την προηγούμενη χρονιά; Μια νόμιμη διαδικασία στην Αυτοδιοίκηση με πολλά βέβαια ερωτηματικά  χρησιμότητας, όταν επαναλαμβάνεται τόσες φορές.
Άλλωστε ο κόσμος και διαβάζει, βλέπει που και που, κάνει και χιούμορ στις «μακέτες της Ομήρου ένα πρωινό του Αυγούστου» που αναρτά ο Δήμαρχος στο προφίλ του.
Ας δούμε λοιπόν αρχικά ποιος πάει που!
Ο Γιάννης  Δημάκης από υπεύθυνος Κοιμητηρίου την πρώτη χρονιά της Δημαρχίας Τζουλάκη και  Αντιδήμαρχος Προστασίας του Πολίτη πέρυσι, επιστρέφει στο Νεκροταφείο πάλι φέτος ως υπεύθυνος  Κοιμητηρίου, χωρίς τον τίτλο της Αντιδημαρχίας αυτή τη φορά. Αντικατέστησε δε το Νότη Γιατζίδη (ΠΑΣΟΚ), πρώην υπεύθυνο του χώρου.
Ο Νότης Γιατζίδης «μεταφέρεται» στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, μια Αντιδημαρχία που υπήρχε πρόπερσι, καταργήθηκε πέρυσι –η Κλαίρη Δεληγιάννη ήταν εντεταλμένη και όχι Αντιδήμαρχος την περσινή χρονιά – και ξαναπαρουσιάστηκε φέτος.
Μια και έγινε αναφορά στην Κλαίρη Δεληγιάννη, να πούμε ότι από Αντιδήμαρχος πρόπερσι και εντεταλμένη πέρυσι, φέτος γίνεται Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Δήμου. Η αναμφισβήτητα εργατική και αποτελεσματική δημοτική σύμβουλος αναλαμβάνει το ευαίσθητο κομμάτι της επικοινωνίας του Δήμου, απολαμβάνοντας προφανώς τη μεγάλη εμπιστοσύνη του Τζουλάκη σε ένα σημαντικό πόστο. Άλλωστε είναι γνωστό πόσο σημασία έχει η εικόνα και γενικότερα η προβολή του όποιου δημοτικού έργου στην κοινωνία, ενάμιση χρόνο πριν τις εκλογές του 2019 και η Κλαίρη Δεληγιάννη αναμένεται να του δώσει προστιθέμενη αξία.
Η Μαριέττα Μπακαλοπούλου (ΠΑΣΟΚ) επιστρέφει αποκλειστικά και μόνο στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς παύει να είναι Αντιδήμαρχος, με την αντίστοιχη Αντιδημαρχία «Νέας Γενιάς και Καινοτομίας»  να παύει και αυτή μετά από ενάμιση χρόνο ύπαρξης. Η Μπακαλοπούλου μπορεί να επιστρέψει πλέον πολύ εύκολα στον Πολιτιστικό Οργανισμό όταν αυτό είναι εφικτό. Άλλωστε τον υπηρέτησε με μεγάλη επιτυχία παλαιότερα... Αντίστοιχα παύει και η αντιμισθία, που λογικά θα αποδοθεί σε άλλη Αντιδημαρχιακή θέση. Εντάξει η αλλαγή του προσώπου, η Αντιδημαρχία όμως δεν είχε ουσία να παραμείνει; Μάλλον η «Νέας Γενιάς και Καινοτομίας»  δεν φοριέται το 2018.
Όπως προαναφέραμε Αντιδήμαρχοι ξαναγίνονται οι Συρίγος και Κονιδάρης.
Τέλος, η Ιωάννα Καρυοφύλλη (ΠΑΣΟΚ) παραμένει Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού – με πλούσια φωτογραφική παρουσία, με το Βαγγέλη Χατζαντουριάν (ΠΑΣΟΚ) (;)να δεσμεύει ως πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού – Αθλητισμού επί μακρά σειρά ετών και ας μην είναι Αντιδήμαρχος. Ίσως η αντιμισθία δεν τον ενδιαφέρει κιόλας.
Με κριτικό μάτι βλέπουμε τη στενή ομάδα Τζουλάκη – ΠΑΣΟΚ να παραμένει και να ενισχύεται με Αντιδημαρχίες (βλέπε Γ.Κρικρή Αντιδήμαρχο Καθαριότητας (ΠΑΣΟΚ) ο οποίος παραμένει και φέτος) και το «Δεξιό» Δημάκη να χάνει το προνόμιο του Αντιδημάρχου. Ο Κούπας που φυσικά και σωστά παραμένει Αντιδήμαρχος Οικονομικών μάλλον δεν θεωρείται «Δεξιός» πια από αρκετούς...οπότε στα πολιτικά χρώματα θα πάρει μάλλον απόχρωση πράσινη και αυτός.
Εν τω μεταξύ «στην απ’ έξω» από θέσεις Αντιδημαρχίας μένουν ξανά μεταξύ άλλων οι Τσιάπης, Κλειδόπουλος, Ζαβός και Λαδόπουλος, μερικοί εκ των οποίων είναι και ιδιαίτερα έμπειροι ως αιρετοί αλλά και σε ηλικία που μια Αντιδημαρχία θα ολοκλήρωνε το βιογραφικό τους... Άραγε η Νόρα Γαλανοπούλου, αν και γιαγιά, θεωρείται ακόμη νέα για τέτοια«οφίτσια»; Την άλλη φορά...
Με το Δημάκη, τη Νάνου αλλά και τους παραπάνω έμπειρους δημοτικούς συμβούλους εκτός Αντιδημαρχιών, ο Μανώλης Γρηγοράκης, που χρόνια τώρα μοιάζει να στηρίζει την παράταξη του Δημάρχου, και ο Δημήτρης Πανταζής που φαίνεται να έχει κάνει πολιτική στροφή προς το Δήμαρχο, θα πρέπει να έχουν διαπραγματευτική δύναμη όπως οι Κούπας, Δημάκης, Νάνου το 2014 (π.χ. ομάδα πολιτευτών), αν ακολουθήσουν το Τζουλάκη στις επόμενες εκλογές.  

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: