Αρθρογραφία


Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Δημάκης: Μεγάλος Και Σίγουρος

Ένωση Συντακτών συντακτική ομάδα | 26/11/2016

Σε αυτό το τεύχος αλλά και στα 2 επόμενα θα παρουσιάσουμε ένα σύντομο προφίλ των νέων Αντιδημάρχων που φαίνεται πως θα έχει ο Δήμος στο μέλλον, για να γνωρίσει η κοινή γνώμη στοιχεία, το πολιτικό αλλά και δημοτικό παρελθόν και παρόν των νέων υψηλόβαθμων συνεργατών του Δημάρχου Τζουλάκη, όπως αυτοί επιλέχθηκαν από τον ίδιο στις πρόσφατες αλλαγές Αντιδημάρχων στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Ξεκινώντας αυτές τις σύντομες αναφορές, παρουσιάζουμε το Γιάννη Δημάκη, επερχόμενο Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας και Προστασίας του Πολίτη.
Ο Δημάκης είναι απόστρατος Αξιωματικός – υψηλόβαθμος – συνταξιούχος Σώματος Δημόσιας Τάξης , γεννημένος κάπου κοντά στη δεκαετία του ’40.
Πολιτικά έχει δηλώσει διαχρονικά οπαδός της Νέας Δημοκρατίας με ενεργή, μάλιστα, συμμετοχή τόσο σε επίπεδο ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Σμύρνης όσο και σε επίπεδο συμπόρευσης με το Στάθη Κούπα, παλαιότερα επικεφαλής παράταξης ξεκάθαρου νεοδημοκρατικού συνδυασμού.
Μετά τις επαναλαμβανόμενες αποτυχίες εκλογής του Κούπα στο δημοτικό θόκο το 2006 και το 2010 – η μια αφορούσε τον νέο Αντιδήμαρχο – ο Γιάννης Δημάκης, μαζί με άλλους δεξιούς δημοτικούς συμβούλους καθώς και τον πάλαι ποτέ αρχηγό του Στάθη Κούπα, συμπορεύεται με τη δημοτική παράταξη «Νέα Σμύρνη Πόλη πρότυπο» του εκ ΠΑΣΟΚ ορμόμενου Δημάρχου Τζουλάκη αλλά και άλλων υποψηφίων «πράσινων» προτιμήσεων. Τα πάντα για το καλό της πόλης.
Η παράταξη κερδίζει το Δήμο το 2014 και ο Δημάκης αναλαμβάνει κατ’ εντολή Δημάρχου τις ευθύνες του Νεκροταφίου, των ΚΕΠ, των σχέσεων Δήμου – Εκκλησίας, του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και, επειδή η γενιά του ’40 μάλλον ζει 48 ώρες το 24ωρο, ο Δημάκης κατέχει και θέση υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων στη ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Σμύρνης.
Ως γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, όσες φορές μίλησε – πλην ανάγνωσης κειμένων – και τσακώθηκε πολιτικά ακόμη και με το Δήμαρχο και την πρόεδρο – συναδέλφους του από την ίδια παράταξη – και είχε τουλάχιστον μια γραπτή καταγγελία από πολίτη για κοινωνική συμπεριφορά, ενώ γενικότερα οι πολιτικές σχέσεις του με τους συναδέλφους του στην παράταξη με την οποία εκλέχθηκε δεν ήταν με όλους οι καλύτερες δυνατές, όπως λένε τουλάχιστον οι «κακές γλώσσες».
Για την προσφορά του στις θέσεις ευθύνης τα προηγούμενα 2 χρόνια δεν υπάρχουν ιδιαίτερα στοιχεία διότι ο τ.Γραμματέας «αντιπαθεί» συνήθως τα μέσα επικοινωνίας. Με μια όχι πολύ επιφανειακή έρευνα δεν βρέθηκε σχεδόν τίποτε τα τελευταία χρόνια που να παρουσιάζει κάτι σχετικά με το οποιοδήποτε έργο του.
Αν δεν τον δεις προσωπικά, δεν υπάρχει σχεδόν τίποτε την εποχή της ηλεκτρονικής αλλά και έντυπης δημοσιογραφίας που να προβάλλει κατι σχετικό. Φυσικά θα τον βρεις, όπως και όλους τους υπόλοιπους θρησκευόμενους, στην εκκλησία(σίες) πιό συχνά από κάθε άλλο πιστό που δεν είναι κληρικός.
Σήμερα – πριν λίγους μήνες – ο αειθαλής Νεοδημοκράτης Δημάκης, που η ζωή τον κατατάσσει πια στις ηλικίες που αποφεύγει ο νέος πρόεδρος του κόμματος Κ. Μητσοτάκης, αναμένεται να αναλάβει την Καθημερινότητα των Πολιτών της Νέας Σμύρνης.  Μια αντιδημαρχία που, βάσει τίτλου, παρέχει  σοβαρή πολιτική ισχύ, αν κανείς τη «δουλέψει» σωστά, και παράλληλα μια αντιδημαρχία που κοινωνικά δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς περιλαμβάνει, αν και υπήρχε και παλαιότερα.
Ο Δημάκης έχει αποχωρήσει από τη ΔΗΜ.Τ.Ο  Νέας  Δημοκρατίας στη Νέα Σμύρνη, φυσικά δεν είναι πια Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ δεν γνωρίζουμε τι απέγιναν οι ευθύνες των ΚΕΠ, του Νεκροταφίου και των σχέσεων Δήμου – Εκκλησίας.
Το «γαλάζιο» πολιτικό του χρώμα έχει ξεθωριάσει εδώ και χρόνια, καθώς οι μπλε και πράσινοι κόκκοι μόνο σε απορρυπαντικό έχουν βγεί επιτυχημένοι...
Να ευχηθούμε στον επερχόμενο Νέο Αντιδήμαρχο καλή επιτυχία στο νέο έργο του, όταν αναλάβει, και να συνεχίσει να εμπλουτίζει με τίτλους το βιογραφικό του!!! πάντα για το καλό της Νέας Σμύρνης, αυτή την πενταετία με την παράταξη «Πόλη Πρότυπο».

H φωτό που και αυτή με δυσκολία βρέθηκε, ειναι από παλιά πολιτική του κάρτα με την παράταξη του τότε «δεξιού» Κούπα


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: