Αρθρογραφία


Καταστολή έχουμε, γιατρούς και Μ.Ε.Θ. δεν έχουμε

Ένωση Συντακτών συντακτική ομάδα | 08/03/2021

Επίδειξη δύναμης θέλησαν να κάνουν στην πόλη μας οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. χτυπώντας απρόκλητα και προπηλακίζοντας νέους πολίτες στην πλατείας μας. Μια πλατεία γεμάτη παιδιά και οικογένειες που απολάμβαναν την έξοδο τους στον μοναδικό χώρο που τους επιτρέπεται. Ξαφνικά Ο οικείος δημόσιος χώρος μας μετατράπηκε σε πεδίο βασανισμών, άσκοπης και απρόκλητης βίας. Οι δίκαιες διαμαρτυρίες των πολιτών απέναντι στην αστυνομική αυθαιρεσία, “μεταφράστηκαν” από τα μέλη της ΔΙΑΣ σε “επίθεση ενάντια στην αστυνομία” και κάλεσαν ενισχύσεις. Στον ίδιο δημόσιο χώρο από τους ασυρμάτους, που ούρλιαζαν: “Κάντε προσαγωγές όσο περισσότερες γίνεται” καταλάβαμε και το ευρύτερο σχέδιο, που δεν είναι κάτι άλλο από την κατατρομοκράτηση των πολιτών. Ευτυχώς που υπάρχουν βίντεο από κινητά που δείχνουν την αλήθεια. Αυθόρμητα και ταχύτατα οι διαμαρτυρίες των πολιτών μετατράπηκαν σε μια μεγάλη ειρηνική πορεία προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Τα πανταχού παρόντα ΜΑΤ και ΔΙΑΣ περίμεναν στα στενά κι εμπόδισαν την συνέχιση της. Η ειρηνική πορεία επέστρεψε στην πλατεία όπου διαλύθηκε μέσα σ’ έναν ορυμαγδό χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Λίγη ώρα μετά το ελικόπτερο της αστυνομίας κάνει κύκλους πάνω από την πόλη.

  • Όση καταστολή κι αν ασκήσουν, οι ΜΕΘ δεν αυξάνονται, γιατροί δεν υπάρχουν, η ασθένεια είναι παρούσα ενώ όλοι ζουν στην οικονομική αβεβαιότητα και τον φόβο για το αύριο.
  • Είναι προφανές ότι όλα αυτά αποσκοπούν στην κατατρομοκράτηση των πολιτών και την εμπέδωση του δόγματος “νόμος και τάξη”.
  • Η δημιουργία κλίματος “κατεχόμενης πόλης” δεν θα έχει τα ποθούμενα, από την κυβέρνηση, αποτελέσματα.
  • Η βαθύτατα δημοκρατική πόλης μας αντιλαμβάνεται τους σκοπούς τους, αφυπνίζεται και αντιδρά.
  • Η αναίτια άσκηση βίας στους πολίτες θα έχει συνέπειες για εκείνους που την διέταξαν.
  • Η θλιβερή πραγματικότητα δεν κρύβεται πίσω απ’ τους καπνούς των χημικών, τα χτυπήματα των γκλομπς και των βασανιστηρίων της αστυνομίας σε όλες τις μορφές τους.
  • Δηλώνουμε παρούσες και παρόντες στους κοινωνικούς αγώνες για δημοκρατία, υγεία και προκοπή στη γειτονιά μας τη Νέα Σμύρνη.

Κυριακή 07 Μάρτη 2021 Συντονιστική γραμματεία οργάνωσης μελών ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Προοδευτική Συμμαχία Νέας Σμύρνης


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: