Αρθρογραφία


«Ο σημερινός και αυριανός Δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης»

Ένωση Συντακτών συντακτική ομάδα | 22/03/2014

Με αυτήν την πρόταση προλογίστηκε ο Σταύρος Τζουλάκης στην παρουσίαση του συνδυασμού του στον κινηματογράφο Σπόρτιγκ. Η πρόσκληση είχε τον χαρακτηριστικό τίτλο «Απολογισμός έργου – παρουσίαση δημοτικών συμβούλων» και σε γενικές γραμμές περί αυτού επρόκειτο. Φυσικά για άλλη μια φορά στον «Π» μπορείς να παρακολουθήσεις όλη την ομιλία μαγνητοσκοπημένη από το www.nstv.gr και τον Μάνο Κυπραίο, σε συνέντευξη Εριέλλας Χρυσού και Ελπίδας Μηναδάκη σκανάροντας το QR code στο τέλος του άρθρου. Στην περίπτωση όμως που δεν είσαι και πολύ της τεχνολογίας διάβασε παρακάτω τι θα έβλεπες και τι θα άκουγες αν ήσουν εκεί.

Ο απολογισμός της θητείας

Σε πρώτη φάση ο κόσμος πολύς. Σε σύγκριση με τις άλλες παρατάξεις που ήδη έχουν κάνει ομιλίες στον Σπόρτιγκ μακρόν η μεγαλύτερη. Θα μπορούσε να πει κάποιος διπλάσια από την συγκέντρωση της παράταξης του Κουτελάκη, αν αυτό μπορεί να είναι κριτήριο. Στον Τζουλάκη, μπορεί να αποδοθεί το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει στην Νέα Σμύρνη, μετά την δημαρχία του Σιότροπου:
•    Αντιπλημμυρικά έργα
•    Ανάπλαση Άλσους
•    Γυμναστήρια ( 3 με χαμηλό αντίτιμο - Συρίγος)
•    ΣΥΛΑΠ (Σύγχρονο Λαϊκό Πανεπιστήμιο - Κρικρής)
•    Πάρκα (νέα και αναβαθμισμένα)
•    Πολιτιστικά (Χατζατουριάν)
•    Ενοποίηση της Πλατείας Καρύλου με την υπόλοιπη πλατεία την Εστία και το Άλσος
•    Στάθμευση με 1 ευρώ την ώρα στο Polis PARK σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Νέας Σμύρνης
•    Διατήρηση των ΚΑΠΗ, σε καιρό ελλιπούς χρηματοδότησης
•    Διατήρηση των παιδικών σταθμών και δημιουργία 2 νέων
•    Προγράμματα ανακύκλωσης και πρόγραμμα πράσινες ταράτσες στα σχολεία
•    Κοινωνικό παντοπωλείο
•    Επικείμενο κοινωνικό φαρμακείο
•    Πρόγραμμα «Κουζίνα για όλους»
•    Επί θητείας του δημιούργησε «ένα Δήμο χωρίς δάνεια και με πλεόνασμα που θα αποδοθεί στην κοινωνία της Νέας Σμύρνης»

Εναντίον Κουτελάκη

Σε αρκετά σημεία της ομιλίας του ο Τζουλάκης αναφέρθηκε ότι το «Αξίωμα του δημάρχου δεν είναι κληρονομικό δικαίωμα κανενός», προφανώς στιγματίζοντας τον Γιώργο Κουτελάκη ότι επέμενε να κατέβει υποψήφιος επειδή εκείνος ήταν ο ιδρυτής της παράταξης. Υποστήριξε ότι στο συνδυασμό που ηγείται δεν υπάρχουν κομματικοί υποψήφιοι. Βέβαια την πρόταση του αυτή την χειροκρότησαν κυρίως κομματικοί υποψήφιοι από το ΠΑΣΟΚ, την Νέα Δημοκρατία και την ΔΗΜΑΡ. Αναφερόμενος για άλλη μια φορά στον Κουτελάκη, τόνισε ότι τον στήριξε ηθικά και πολιτικά με προσωπικό κόστος (εννόησε ότι λοιδορήθηκε για μια κατάσταση που δεν τον αφορούσε και ήρθε σε σύγκρουση με τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ από τον οποίο προέρχεται) και ότι ήταν δική του απόφαση να μην παραστεί ο Δήμος της Νέας Σμύρνης ως πολιτική αγωγή για να προασπίσει τα συμφέροντα του στην δίκη του σκανδάλου του Πανιωνίου, στην οποία εμπλεκόμενος ήταν και ο Κουτελάκης. Αυτή ήταν και η στήριξη του στο πρόσωπο του. Τέλος, έδωσε το τελικό χτύπημα λέγοντας ότι τουλάχιστον ο Κουτελάκης θα μπορούσε να παραιτηθεί από την αντιμισθία του αντιδημάρχου και να την διαθέσει στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου.

Ο διασκεδαστικός Στάθης

Διασκεδαστική νότα ο Στάθης Κούπας. Απέδειξε για άλλη μια φορά ότι μπορεί ο άνθρωπος να ξεφτιλιστεί σε οποιανδήποτε ηλικία, αφού το 100% των έργων του απολογισμού της ομιλίας Τζουλάκη το έχει καταψηφίσει και μάλιστα με οξεία αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο. Σε όλη του την τοποθέτηση έθεσε τον εαυτό του ως «συνιδρυτή» της νέας παράταξης με επικεφαλής τον Τζουλάκη. Αυτό βέβαια δεν είναι μακριά από την αλήθεια διότι οι πιθανότητες να εκλεγούν τουλάχιστον οι μισοί από τους υποψηφίους που προέρχονται από την διαλυμένη παράταξη του Κούπα είναι ιδιαίτερα αυξημένη και αυτό το ελάχιστο που σημαίνει είναι λιγότεροι εκλεγμένοι από το μέρος της παράταξης Τζουλάκη και ακόμα λιγότεροι στην περίπτωση που έρθει δεύτερος.
Η ομιλία τελείωσε με τον Καραμουσαλή που ενημέρωσε μέσω του Τζουλάκη ότι ΘΑ αποφασίσει αργότερα αν θέλει να κατέβει με την νέα αυτή παράταξη αν τον αφήσουν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του και πάλι δεν μπορεί να έρχεται στα δημοτικά συμβούλια αλλά μόνο να κρατά τον τίτλο για κομματικούς σκοπούς.

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: