Αρθρογραφία


Η υποψηφιότητά μου θέλω να γίνει η φωνή των καθημερινών ανθρώπων!

Ένωση Συντακτών συντακτική ομάδα | 30/11/2021

Γράφει ο Παύλος Χρηστίδης* : Υποψήφιος Πρόεδρος Κινήματος Αλλαγής/ Πρώην Εκπρόσωπος Τύπου

υποψηφιότητά μου αποτελεί φωνή για όσους νιώθουν ότι δεν ακούγονται , είναι απογοητευμένοι από τις πολιτικές ελίτ, που έχουν ολοκληρωτική άγνοια της κοινωνίας και των αναγκών της.

Δεν προσδοκώ να εκφράσω μόνο τη νέα γενιά, αλλά να βελτιώσω τις συνθήκες γι’ αυτήν μαζί με όσους θέλουν να δουλέψουν, να συγκρουστούν με το σύστημα. Στη μάχη αυτή χρειάζομαι ανθρώπους με όραμα και εμπειρία, για να κάνουμε ολικό restart . Οι κοινωνίες αλλάζουν από τη βάση. Εμείς θα είμαστε αυτή η αλλαγή που θα μιλήσει για όσα η παραδοσιακή πολιτική επιμένει να κρατά στο περιθώριο.
Υπάρχουν μεγάλες κοινωνικές ομάδες που περιθωριοποιούνται, στιγματίζονται. Οι γυναικοκτονίες, η έμφυλη βία είναι σε έξαρση. Σαν πατέρας ενός κοριτσιού, αλλά και σαν άνδρας, με θλίβει το γεγονός ότι οι πολλοί συνάδερφοί μου δεν εκφράζονται δημόσια για να μη χάσουν το συντηρητικό ακροατήριο. Η ανθρώπινη ζωή δε μπορεί να συγκριθεί με καμία ψήφο. 
Ο κόσμος, η γενιά της κρίσης και των χαμένων ευκαιριών θέλει να δει επιτέλους πράξεις. Μιλάμε για άτομα με πτυχία και μεταπτυχιακά στις πλάτες τους, που λαμβάνουν στην καλύτερη 1000€. Αυτό πρέπει να αλλάξει.Η ανάπτυξη δεν έρχεται γιατί η δικαιοσύνη χωλαίνει , η γραφειοκρατία είναι τεράστια. Ο επενδυτήςτα συνυπολογίζει και αποφασίζει να πάει κάπου με μικρότερο κίνδυνο. Είναι απλά πράγματα και δεν έχει γίνει τίποτα για να αλλάξουν.
Ένα σοβαρόζήτημα είναι το δημογραφικό. Η κυβέρνηση αναλώνεται στο να κάνει  συνέδρια υπογεννητικότητας που προσβάλλουν την κοινωνία. Η υπογεννητικότητα προκύπτει από την ανεργία, την κακή κοινωνική μέριμνα. Οι σημερινοί νέοι επιλέγουν πια να μην κάνουν οικογένεια, γιατί δεν μπορούν να επιβιώσουν οικονομικά. Αν το κράτος δε στηρίξει, αν δε λάβει υπόψη το νέο πρότυπο εργαζόμενης μητέρας και δεν το προστατέψει, πώς θα αντιμετωπίσεις το φαινόμενο;
Όλα αυτά τα γνωρίζω προσωπικά, συναναστρέφομαικαθημερινά με κόσμο, αυτό το δρόμο έχω επιλέξει στην πολιτική και αυτό θα κάνω πάντα. Ο κόσμος πρέπει να βλέπει πολίτικους  που έχουν βιώσει τα προβλήματά τους, είναι ένας από αυτούς.
Το ΠΑΣΟΚ έδωσε ίσες ευκαιρίες σε κάθε τάξη να βελτιώσει τις συνθήκες επιβίωσής της, σε κάθε οικογένεια να σπουδάσει τα παιδιά της. Αυτό ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία της παράταξης και αυτό τώρα η ελιτίστικη δεξιά το αντιμάχεται καταλύοντας εργασιακά δικαιώματα, ανοίγοντας το δρόμο σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια αμφιβόλου εγγύησης, προσπαθώντας να μας πείσει ότι το ΕΣΥ είναι πολυτέλεια. 
Επίσης, πρέπει να στραφούμε στην αειφόρο ανάπτυξη, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το περιβάλλον δεν είναι μια κουβεντούλα καφενείου. Βλέπουμε τόσες φυσικές καταστροφές στη χώρα και ο μηχανισμός αντιμετώπισής δεν λειτουργεί. Ή θα αντιληφθούμε ότι η περιβαλλοντική κρίση συμβαίνει τώρα ή θα συνεχίζονται να χάνονται άνθρωποι και να καταστρέφονται περιουσίες. 

Όλα τα παραπάνω είναι προτάσεις συγκεκριμένες, προσαρμοσμένες στις ανάγκες της κοινωνίας. Ως υποψήφιος, θα δουλέψω σκληρά για να κάνω τα αυτονόητα πράξη, το ΠΑΣΟΚ Κίνημα ξανά. Οποιαδήποτε κουβέντα περί συνεργασιών προσβάλει και αποπροσανατολίζει από τα σημαντικά. Όχι δε θα συνεργαστούμεμε τη ΝΔ της απορρύθμισης, ή με τον συντηρητικό ΣΥΡΙΖΑ. 
Το ζητούμενο στην πολιτική δεν είναι να γίνουμε κυβέρνηση με κάθε κόστος. Το ζητούμενο είναι να γίνουμε ξανά αυτό το ΠΑΣΟΚ που για την κοινωνία της προόδου αποτελεί μονόδρομο.


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: