Αρθρογραφία


Υπό Δημόσιο Οικονομικό Έλεγχο ο Χατζαντουριάν

Ένωση Συντακτών συντακτική ομάδα | 31/03/2018

 Εκεί που περιμέναμε μια ήρεμη συνεδρίαση στο Συμβούλιο Φεβρουαρίου έσκασε πολιτική ΒΟΜΒΑ .
Έγινε δημοσίως γνωστό ότι υπάρχει  Κρατικός, Δημόσιος Ελεγκτικός Μηχανισμός στην έδρα του Πολιτιστικού Οργανισμού.Όσοι τουλάχιστον δεν είχαμε την πληροφορία βρεθήκαμε μπροστά σε μια σοβαρή δημόσια παραδοχή από το Δήμαρχο.
Κουτελάκης προς Δήμαρχο: «Έχει υπάρξει το τελευταίο διάστημα Κρατικός, Δημόσιος Ελεγκτικός Μηχανισμός στην έδρα του Πολιτιστικού Οργανισμού;»
Δήμαρχος Τζουλάκης: «Πράγματι υπάρχει Ελεγκτικός Οργανισμός (εννοούσε μηχανισμός). Έχει κάνει ο σύζυγος κάποιας Υπαλλήλου, επειδή ήταν σε διένεξη, βρήκε τρία διπλότυπα και έχει μπει ένας Ελεγκτικός Οργανισμός, ο οποίος μας έχει ξετινάξει εδώ και 3 μήνες. Πιστεύω ότι είναι στα τελευταία του για να βγάλει το πόρισμά του.» Λίγο δυσνόητη η απάντηση, όπως μπορεί κανείς να δει  και στο βίντεο βέβαια...
Αργότερα και με αφορμή τις 120.000 Ευρώ (από 100.000 που είχε ήδη προϋπολογίσει) για ετήσια διαφημιστική προβολή μέσω φυλλαδίων, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, αφού επιβεβαίωσε σε πολύ έντονο και φορτισμένο ύφος ολόκληρη  την απάντηση Τζουλάκη στο θέμα ελέγχου,είπε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται ένας Ελεγκτικός Μηχανισμός στο Δήμο εδώ και 3 ½ μήνες επ’ αφορμή αυτής (εννοεί της καταγγελίας) που είπε ο Δήμαρχος και μας έχει ξετινάξει.Τυχαίνει τώρα πάλι πριν 4-5 μήνες έρχεται ένας κύριος και μου λέει «είμαι από το τμήμα διαφθοράς του ΣΔΟΕ, έχει γίνει καταγγελία να ανοιχτούν οι λογαριασμοί σου, της γυναίκας σου κλπ......[...]»». Στη συνέχεια «ξέφυγε» το επίπεδο βέβαια.
Από την μία ο Χατζαντουριάν μίλαγε για «φίλους» του Κουτελάκη που τον έχουν κάνει 20 (;) εξώφυλλα, χωρίς να τους κατονομάζει και ο Κουτελάκης έκανε ερωτήσεις για την εφημερίδα Smyrna την οποία παρεμπιπτόντως ΔΕΝ βρίσκουμε άλλο!!Αυτός είπε τουλάχιστον κάποιο όνομα και «ανταποδίδοντας» είπε επίσης ότι αυτά να πει από κει – υποδεικνύοντας την παράταξη Τζουλάκη. Για κάποιο λόγο διαμαρτυρήθηκε ο Ζαβός αλλά δεν ενημέρωσε γιατί...
Το ζήτημα είναι ότι ο Κουτελάκης κατηγόρησε ευθέως τον Χατζαντουριάν και τον Τζουλάκη ότι αυτοί οι δύο έκαναν πολιτική καριέρα πάνω του για μια δίκη που αθωώθηκε. Ο λόγος για το οποίο το είπε ήταν διότι ο δήμαρχος προσπάθησε ανεπιτυχώς να υποβαθμίσει τη σοβαρότητα των «φημών», κάτι που ο Χατζαντουριάν το αναίρεσε όταν αναφέρθηκε στις φήμες που τον «αφορούσαν». Η σημαντικότερη πολιτική πληροφορία όμως είναι ότι ο Πολιτιστικός Οργανισμός δεν είναι ο μόνος που ελέγχεται. Ελέγχεται και ο ίδιος ο Χατζαντουριάν από το ΣΔΟΕ μαζί με τη σύζυγο του και τα παιδιά του, όπως ο ίδιος είπε.

Φάνηκε ότι ο συγκεκριμένος έλεγχος δημιουργεί μεγάλη πίεση εδώ και καιρό στον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ, άλλωστε είναι επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία και μπορεί να τον αποσπά από το πολιτιστικό του πρόγραμματισμό/δράσεις  για ένα χρονικό διάστημα, αλλά και σε συνδυασμό με τις πολιτικές πιέσεις που δέχεται  για διαχειριστικά θέματα του Πολιτιστικού Οργανισμού τα δύο τρία τελευταία χρόνια, «οπτικά» τουλάχιστον φαίνεται ότι έχει «ταραχθεί»  πολύ ο  Βαγγέλης Χατζαντουριάν.Φυσικά δεν υπάρχει κανένα πόρισμα και το μόνο γεγονός είναι ο έλεγχος, ενώ όλοι θα ενδιαφερθούν να αναδείξουν –ο κάθε ένας με τον τρόπο του – το αποτέλεσμα, ώστε να μην υπάρχουν τέτοιου είδους «σκιές».
 Η Μαρίνα Ιακωβάκη μάλιστα του συνέστησε δημόσια να προσπαθήσει να χειρίζεται καλύτερα  τα προσωπικά του συναισθήματα εντός αιθούσης, όταν προφανώς θεωρεί, δικαίως ή αδίκως, ότι θίγεται.
Μέχρι τότε βέβαια χωρίς να καταλαβαίνουμε το λόγο, ο Βαγγέλης Χατζαντουριάν θα μας θυμίζει «πώς πούλησε τη μηχανή του όταν ήταν νεότερος  για να γράψει βιβλίο», ο Τζουλάκης μας θυμίζει την «καριέρα του ως καθηγητής» και η Ιωάννα Καρυοφύλλη «τί διοικητική εμπειρία έχει και πού». Γιατί αυτή η διάθεση για κατάθεση βιογραφικού? Ποιός ο λόγος αυτών των διαλόγων? Σε ποιό θέμα απαντάνε? «Δικάζεται» κανείς?Για ακόμη μια φορά τα ακούσαμε αυτά στο συμβούλιο του Φεβρουαρίου. Πολύ υψηλοί τόνοι κυρίως με το Χατζαντουριάν να αναφέρεται σε πολλά...και όπως δήλωσε και ο ίδιος να προσπαθεί να συγκρατηθεί και να χαμηλώσει τους τόνους «όσο μπορεί».
Άλλωστε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού είναι, όπως είπε, «δημόσιο πρόσωπο και αυτό θα μπορούσε να συμβεί στον κάθε ένα.» Οπότε γιατί τόσος εκνευρισμός?
Όπως είχε πει άλλωστε και ο P.T.Barnum «δεν υπάρχει αρνητική δημοσιότητα» ή στο πρωτότυπο «There is no such thing as bad publicity». Κάτι παραπάνω ξέρουν οι Αμερικανοί από marketing!

Θέση για τον έλεγχο όπως τον περιέγραψαν οι Τζουλάκης και Χατζαντουριάν πήρε ΜΟΝΟ η «Στροφή Νέας Σμύρνης», με τη ΡουμπίνηΤσαμασίρουνα μιλάει αρχικά για «πιθανές σκιές» αλλά και να προσθέτει  μεταξύ άλλων πως «ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού πρέπει να είναι ευτυχής που ελέγχεται και πως θα έπρεπε να αναμένει τον έλεγχο και πως  χειρίζεται  πολύ μεγάλα ποσά του Δήμου,πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ».Πέραν του ποσού που ήταν ανακριβές, με όλο το σκεπτικό της Τσαμασίρου συμφώνησε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού.
 Γεγονός είναι πάντως ότι, αν και ολόκληρη η παράταξη «Στροφή Νέας Σμύρνης» διατηρείσχεδόν πάντα αξιοπρεπές επίπεδο στον πολιτικό της λόγο, ο εκπρόσωπός της στο ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού πολύ συχνά ψηφίζει λευκό στις εισηγήσεις του Προέδρου του Βαγγέλη Χατζαντουριάν...με την παράταξη του βέβαια μεταγενέστερα να καταψηφίζει προϋπολογισμούς και αναμορφώσεις του συγκεκριμένου νομικού προσώπου...
Ουδείς εκ του συνόλου των δημοτικών συμβούλων δεν ρώτησε, όπως φυσικά οι πολίτες μπορεί να περίμεναν, τί τιμολόγια είναι αυτά, πώς προχωράει ο έλεγχος,ποιά πρώην υπάλληλος έκανε την καταγγελία,γιατί ελέγχεται ο Χατζαντουριάν προσωπικά, όπως ο ίδιος είπε, και αρκετά άλλα. Κανείς  δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για την όποια ουσία των ενημερώσεων Τζουλάκη,Χατζαντουριάν. Σαν να ήταν μια απλή άδεια για θέση στάθμευσης...
Ούτε ο Κουτελάκης που ανέδειξε διακριτικά, όπως είπε, το θέμα δεν ρώτησε στοιχειώδη πράγματα που κοινωνικά όφειλε ίσως στα πλαίσια της ενημέρωσης για την  παρουσία του Κρατικού Δημόσιου Ελεγκτικού Μηχανισμού στην έδρα του Πολιτιστικού Οργανισμού. Το μόνο που διευκρίνισε ήταν πως έκανε την ερώτηση διότι όπως είπε «εσχάτως κυκλοφορεί μια φήμη στην πόλη ότι ο Κουτελάκης ή η παράταξή του έστειλαν ελεγκτικό μηχανισμό». Φυσικά η απάντηση του Δημάρχου για τον υπεύθυνο της καταγγελίας, όπως την επιβεβαίωσε και ο Χατζαντουριάν, ικανοποίησαν πολιτικά τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά και όποιον άλλο μπορεί να είχε εμπλακεί στις φήμες.
Δεν είχε καμία άλλη απορία ο Γιώργος Κουτελάκης, που φυσικά μας έχει συνηθίσει – παλαιότερα βέβαια – σε άλλου είδους ερωτήσεις – τοποθετήσεις τόσο σε πλήθος όσο και σε περιεχόμενο. Υποτονικός τουλάχιστον και αυτός όπως όλο σχεδόν το υπόλοιπο Σώμα. Τελικά πέρασαν 3 ολόκληροι μήνες για να μάθουν από δημόσια παραδοχή  οι Νεοσμυρνιώτες ότι υπάρχει Κρατικός Δημόσιος Ελεγκτικός Μηχανισμός στην έδρα του Πολιτιστικού Οργανισμού, του οποίου σύντομα αναμένουμε το πόρισμα, όπως είπε ο Δήμαρχος Τζουλάκης.Φυσικά κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί αν μια τέτοια πληροφορία πριν το αποτέλεσμα θα ήταν σκόπιμη. Μια πληροφορία δίνεται και κρίνεται από τους πολίτες αν ήταν σκόπιμη ή όχι και σε ποιό βαθμό. Οπως φυσικά και το αποτέλεσμα πρέπει να δοθεί δημόσια και να έχει την κρίση των πολιτών.
Ο Πανταζής απλά κάθεται στα έδρανα της Αντιπολίτευσης ?
Εδώ αξίζει να σημειωθεί και η εκκωφαντική σιωπή,για ακόμη μια φορά,του Δημήτρη Πανταζή της παράταξης Στέφου. Αυτός, όχι μόνο δεν μίλησε σε ολόκληρο το Δημοτικό συμβούλιο, αλλά δεν έδειξε να έχει απορίες επί των θεμάτων της συνεδρίασης. Ίσως ήταν κουρασμένος ή δεν υπήρχε πάλι, κατά τη γνώμη του, κάτι σοβαρό αντιπολιτευτικά...ή θα βαριόταν να έχει αντιρρήσεις! Δικαίωμά του φυσικά, αλλά καταγράφεται και από την κοινωνία και από τη Δημοτική Αρχή βεβαίως. Εδώ να αναφέρουμε ότι τα βίντεο που αφορούν τη συγκεκριμένη συνεδρίαση και πιο συγκεκριμένα το θέμα στο οποίο έγινε η κύρια συζήτηση περί του οικονομικού ελέγχου στον Πολιτιστικό Οργανισμό, αρχικά είχαν ανέβει στο κανάλι του αλλά και στο site του, έπαψαν να είναι διαθέσιμα όμως τουλάχιστον μέχρι σήμερα που γράφεται το κείμενο (18/3/2018).
Κουτελάκης : «Βαγγέλη είσαι πολιτικός απατεώνας»
Μπορεί ο Γιώργος Κουτελάκης να θυμήθηκε 5 μήνες τουλάχιστον μετά το ταξίδι στη Σμύρνη τη λανθασμένη (;;;) αναρτημένη Απόφαση του Πολιτιστικού Οργανισμού (ΑΔΑ ΩΚ80ΟΕΜΩ-984) περί συμμετοχής 15 δημοτικών Συμβούλων με έξοδα του Νομικού Προσώπου στην επίσκεψη, αλλά ο «ισόβιος» Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Βαγγέλης Χατζαντουριάν επέμενε με δριμύτητα ότι κάνει λάθος. Ο Κουτελάκης τον αποκάλεσε «πολιτικό απατεώνα» και λίγα λεπτά αργότερα του διάβασε την ηλεκτρονική απόφαση αναγκάζοντας τον Χατζαντουριάν προφανώς να παραδεχθεί ότι δεν το γνώριζε (από 25-09-2017 η ανάρτηση στην Διαύγεια), με τον Κουτελάκη να «παίρνει πίσω» τα «Γαλλικά» περί «πολιτικού απατεώνα», όπως φυσικά υποσχέθηκε. Ένα θέμα που βέβαια έχει «παίξει» δημοσιογραφικά πριν από 5 μήνες και αναδείχθηκε από τον «Π» σε δύο συνεχόμενα τεύχη αναλυτικά, προκαλώντας μάλιστα κοινωνικό ντόρο τότε. Εδώ να θυμίσουμε ότι ο Θεόδωρος Καστόρης προσπάθησε με ερωτήσεις να αναδείξει το θέμα στα Δημοτικά συμβούλια της περιόδου εκείνης – αλλά και με αναρτήσεις σε τοπικό ηλεκτρονικό τύπο – με τον Κουτελάκη τότε να μην ενισχύει με πολιτική στήριξη τις ερωτήσεις του Καστόρη.
Οι  «πράσινοι» δημοτικοί σύμβουλοι μαζί και ο Δήμαρχος «έτρεξαν» να στηρίξουν τον Χατζαντουριάν και το έργο του, ο ένας μετά τον άλλο με σύντομες τοποθετήσεις τους.
Aξίζει για πολιτικούς λόγους να αναφέρουμε και τη συμπεριφορά των «δεξιών» Δημοτικών Συμβούλων του Τζουλάκη την ώρα που οι πράσινοι συνάδελφοί τους έδιναν μάχη για το άδικοτης όποιας «επίθεσης» Κουτελάκη. Ο Δημάκης γενικά δεν μιλάει, τώρα θα μίλαγε; O Ζαβός πρέπει να αγόραζε «πολιτικό αγρό» αλλά η Δήμητρα Νάνου μίλησε!  Σε εξαιρετικά ομαδικό πνεύμα μεν, αλλά για άλλο θέμα...Δεν είπε δηλαδή κάτι υπέρ του Βαγγέλη Χατζαντουριάν αλλά υπέρ του έργου της Κοινωνικής Προστασίας δηλαδή κυρίως του δικού της έργου.«Απών» από τη στήριξη Χατζαντουριάν και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Κούπας.
Κάπως έτσι έκλεισε μια επεισοδιακή συνεδρίαση με  «πρωταγωνιστές» το Βαγγέλη Χατζαντουριάν που δεν θεωρεί τον εαυτό του πολιτικό όπως λέει, αλλά βέβαια διαχειρίζεται περί τα 2 εκ ευρώ του προϋπολογισμού του Δήμου που λαμβάνει αντίστοιχα κρατική επιχορήγηση μεγάλων διαστάσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό – όπως όλοι οι Δήμοι άλλωστε – που τον διαχειρίζονται πολιτικοίκαι το Γιώργο Κουτελάκη που σίγουρα έχει χάσει τα τελευταία χρόνια μερικώς το πολιτικό «touch» του, τουλάχιστον εντός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ...
Στο νεοσύστατο ειδησεογραφικό site www.neasmyrninews.gr, που πιθανόν πρόσκειται πολιτικά στην παράταξη του Γιώργου Κουτελάκη, σχετικά με το θέμα της εκδρομής στη Σμύρνη, μεταξύ άλλων, στο συμπέρασμά του χρησιμοποιήθηκαν οι λέξεις:

«κομπίνα»,
«μαϊμού απόφαση»,
«κατάτμηση»
καθώς και η φράση «θα πήγαινε «μέσα»» ( τι εννοεί;).

Ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Βαγγέλης Χατζαντουριάν έχει να σχολιάσει κάτι;

Tα παραπάνω είναι από το site www.neasmyrninews.gr σε σχετικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 22-03-2018 του οποίου οι απόψεις είναι προσωπικές του όποιου συντάκτη.

 

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: