Αρθρογραφία


Χατζαντουριάν’’450 Ευρώ Παίρνω’’, Ζητάει Κονδύλι Για Catering!

Ένωση Συντακτών συντακτική ομάδα | 12/12/2015

Με την έναρξη της Πρώτης Συνεδρίασης του Νοεμβρίου, ο Κουτελάκης ενημέρωσε το Σώμα για το θετικό αποτέλεσμα δικαστηρίου για ομάδα εργαζόμενων του Δήμου, οι οποίοι είχαν απολυθεί με εισήγηση της Δημοτικής Αρχής. Για την Ιστορία, το δικαστήριο αρχικά τους διατηρεί στη θέση τους για μερικούς μήνες ακόμη μόνο, με τον Κουτελάκη να πρωτοστατεί και στην Δίκη ως μάρτυρας υπεράσπισης. Θετικά όλα αυτά φυσικά, υπό την προϋπόθεση σε επόμενη αλλαγή Δημάρχου αν είναι ο ίδιος ο τέως Δήμαρχος, να μην χρωματίσει –ανταποδοτικά- και αυτός υπαλλήλους, μια κακή συνήθεια που ακόμη υπάρχει στο Δήμο μας.

Πάλι …Μάτζιος
Σε αντίστοιχο Θέμα υπαλλήλου(ων), ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι στο.. πινγκ-πονγκ που παίζεται για 1 ½ χρόνο για τα ‘μάτια’ του Μάτζιου , σχετικά με την θέση προϊσταμένου που κατείχε και του αφαιρέθηκε από την παρούσα δημοτική αρχή, κερδίσει ΣΕΤ ισοφαρίζοντας τον Κουτελάκη σε 1-1 , μια και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δέχθηκε την προσφυγή του Δήμου με αποτέλεσμα η… υπόθεση να κριθεί τελικά από το αρμόδιο διοικητικό δικαστήριο.

Η εκλογή σε δόσεις
Μετά την Παραίτηση της Αντιπροέδρου του Συμβουλίου  Μάντζιου και την εκλογή του Αγγελου Σουρβίνου στην ίδια θέση, η «Ποιότητα Ζωής»  ανακατεύοντας την πολιτική τράπουλα , επέβαλε στον Σουρβίνο να παραιτηθεί και από μέλος του Πολιτιστικού Οργανισμού. Μάλλον παρά-συμφώνησε με τις προτάσεις  Χατζατουριάν και μας καταλάβανε(;)… Για να ‘φοβηθεί’ ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού, ο Κουτελάκης πρότεινε στην θέση του Σουρβίνου τον… Κουτελάκη. Η πρώτη ‘μάχη ‘ δόθηκε στο εάν η ψηφοφορία θα είναι ονομαστική- φανερή  η με κάλπη. Πολλοί θα ήθελαν φυσικά να μάθουν ποιοι θέλουν και ποιοι όχι τον Κουτελάκη στον Π.Ο.  Ο Δήμαρχος αυτή τη φορά, επέλεξε να το αποφύγει το ονομαστικό.
Και εδώ αρχίζει η αστειότητα, για εμάς  τους υπόλοιπους παρατηρητές. Σκέφτεται ο Πολίτης , δική τους θέση είναι  -της Μείζονος  Αντιπολίτευσης-, ψηφοφορία θα γίνει , με την πρώτη θα τον εκλέξουν. Αμ δε.
Πρώτη ψηφοφορία με κάλπη. 16 ναι , 11 λευκά και 7 όχι .Δεύτερη ψηφοφορία. 19 ναι, 10 λευκά και 6 όχι. Τρίτη ψηφοφορία 19 ναι, 10 λευκά 5 όχι και 1 άκυρο. Και βέβαια βγήκε με ελάχιστη πλειοψηφία. Αν συνέχιζαν λίγο λίγο θα τους έπαιρνε τους 21 που χρειαζόταν από την αρχή, Αλλά όχι , 1 ώρα τα αυτονόητα που λέει και ο Περαθωράκης ορθά.

Τα ενδιάμεσα  θέματα που έφυγαν σβέλτα
Στο Θέμα της έκθεσης του ορκωτού λογιστή,  με παρατηρήσεις συχνά σοβαρές επί του ισολογισμού, και με την έκθεση  πάντα να  έρχεται αρκετές ημέρες μετά την κατάθεσή του για ψήφιση , η Αντιπολίτευση θύμισε την πολιτική συμπεριφορά της πρώην παράταξης Κούπα όταν ήταν εκείνη ‘απέναντι’, στο ίδιο θέμα. Ο Κούπας το διέψευσε φυσικά.
Οι εγκρίσεις απολογιστικών καταστάσεων  Γ τριμήνου 2015, τα απολογιστικά στοιχεία εσόδων – εξόδων για το 2014 και ακόμη μία αναμόρφωση Τεχνικού Προγράμματος για το 2015,  για όσους τα διάβασαν και για όποιους τα κατάλαβαν ήταν υπόθεση 5 λεπτών.
Ο Δήμαρχος μάλλον είχε αρχίσει να κουράζεται και προσπάθησε ‘να πακετάρει ‘ 2-3 όμοια θέματα αλλά η “Αγρυπνη” επί της διαδικασίας Απέργη το απέτρεψε εύστοχα.
Επιτροπή δημιουργήθηκε για να παραλάβει προσωρινά το νέο έργο επί της Πλατείας Χρυσοστόμου, με την Κασίμη από πλευράς Αντιπολίτευσης να τονίζει την ύπαρξη νερού στους γύρω δρόμους από τα σιντριβάνια. Καλό θα ήταν όλοι να προσέξουν τους κάθετους δρόμους που εισέρχονται στο πάρκο από την Αγ.Φωτεινής βέβαια. Σαν να λείπει  μπετόν, πράγμα που και ο Κουτελάκης έχει παραδεχθεί σε συνέντευξη δημόσια στην πολιτική εκπομπή ‘Λάσπη’ του www.nstv.gr


Ξανά Χατζατουριάν
’’450 ευρώ παίρνω’’
Η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Πολιτιστικού Οργανισμού ήταν ‘ευκαιρία’ για το… νέο μέλος του- Κουτελάκη- να αναδείξει θέματα εντός του ΝΠΔΔ  που  έχουν ανήθικη μορφή αλλά και μορφή εύνοιας όπως καιρό τώρα τα  αναδεικνύει ο «Προφήτης».
 Ο Χατζαντουριάν έχοντας πλήρη μεσάνυχτα για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση για το όνομα και τα γενικότερα στοιχεία  του Σωματείου που εισέπραξε  χρήματα πολιτών -για την συμμετοχή με μετρητά- στον Ιστορικό Γύρο της πόλης, κατηγόρησε την παράταξη Κουτελάκη για μίζερη αντιμετώπιση των Πολιτιστικών Δρώμενων της Νέας Σμύρνης. Είναι γνωστό, καταγεγραμμένο και κοινή ομολογία, ότι ο επικεφαλής της Ποιότητας Ζωής εδώ και ένα μισή χρόνο κάνει για πολλούς λόγους ελαφρά «την πάπια» σε θέματα ουσιαστικής αντιπολίτευσης που αφορούν διαχείριση  στον  Πολιτιστικό, μοιράζοντας και αρκετές φορές συγχαρητήρια για εκδηλώσεις. Από την άλλη πάλι ο ίδιος, αλλά και η Παράταξή του φέρονται σαν να «ανακάλυψαν μόλις την πυρίτιδα». Έλεος με το πολιτικό θέατρο… Τα ξέρατε και τα ξέρετε. Φυσικά και θα φέρει αναθεώρηση προϋπολογισμό ΜΕΤΑ τις ‘υπερβάσεις’  , φυσικά και θα προσλάβει ευνοιακρατικά και με απευθείας  αναθέσεις δικά τους παιδιά, φυσικά και θα αλλάζει ειδικότητες σε ‘υπαλλήλους’ με μπλοκάκια για νέες απευθείας αναθέσεις, φυσικά θα σπάει κωδικούς κάνοντας κατατμήσεις για να αποφύγει πιθανότατα  την έγκριση ανωτέρων κλιμακίων . ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΑ.
Για αυτά τα θέματα –μέχρι σήμερα- η έννοια Ένσταση και ενδελεχής έρευνα  είναι άγνωστη στην Αντιπολίτευση. Σε θέματα που ο ίδιος ο Επικεφαλής της «Ποιότητας Ζωής» αποκαλεί ‘’παράνομα’’. Δηλαδή ΑΝ ΔΕΝ είναι συγγενής μας ο θιγόμενος απλά κάνουμε βαρύγδουπες αλλά ανούσιες δηλώσεις .
Ο Χατζατουριάν ήρθε προφανώς σε πολύ δύσκολη θέση -φυσικά μόνο εντός αιθούσης- ελπίζοντας  ότι λίγα από αυτά η καθόλου δεν θα γραφτούν στο υπόλοιπο τοπικό τύπο που έχει απομείνει. Βλέπεις έχει συνηθίσει να τον προβάλλουν μόνο. Ε μάλλον 25,000 ευρώ –όπως παραδέχθηκε ότι κοστίζουν οι Δημόσιες σχέσεις του Π.Ο είναι λίγα ΚΑΙ για ‘υπεράσπιση’ …  Είναι γνωστές άλλωστε οι αντοχές του στη Δημόσια έντυπη κριτική.
Επίσης αποκάλυψε ότι παίρνει 450 ευρώ… λογικά το μήνα. Το 2013 σχεδόν τόσο ήταν το όριο της φτώχειας σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου της Βουλής του Απρίλιο του 2014. Κρίμα ο άνθρωπος……
Ένα μικρό…αναπτυξιακό κονδύλι για …catering!!! στον Πολιτιστικό έγινε δεκτό πλειοψηφικά.!!!
 
Που είναι ο Δήμαρχος;; οεο;
  ‘’Μπορεί να ακολουθούμε διαδικασίες που ΔΕΝ θέλαμε αλλά με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε το πιο γρήγορο αποτέλεσμα’’ Δήλωσε ο Δήμαρχος για τον παραπάνω ‘’διαξιφισμό’’. Μπράβο σου Δήμαρχε.!!! Φυσικά έστω και αυτού του είδους την ατυχή προσπάθεια πολιτικής  κάλυψης καλό είναι να μην την παρέχεις μόνο στο Βαγγέλη. Οι άλλοι δηλαδή        ‘ παιδιά κατώτερου Θεού’ είναι;

‘’Πιπεράτος’’ ο Βρεττός
Ο Βρεττός της «Λαϊκής  Συσπείρωσης»  είπε σχεδόν  τα ίδια με τον Κουτελάκη σε…. άλλη γλώσσα και με περισσότερο «πιπερι». ‘’Ο Πολιτιστικός μου φαίνεται λειτουργεί ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου με δική του αυτοτέλεια’’ και  ζήτησε τώρα που θα ‘’πάει’’ ο Κουτελάκης να ενημερωθούνε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  για σκιές, ερωτηματικά, αμφιβολίες και για ότι άλλο ακούγεται ,διότι δεν είναι όλα ρόδινα κατά την κοινή γνώμη, όπως συμπλήρωσε. Τέλος εξέφρασε την ελπίδα ότι η προσθήκη Κουτελάκη στο ΔΣ του Πολιτιστικού δεν  θα έχει πολιτικό χαρακτήρα προσάρτησης  του Προέδρου του Π.Ο σε μελλοντικό σχήμα με σκοπό εκλογικά οφέλη.

Η Ώρα των… Δεληγιάννη και Σία.
Τυπικός ήταν ο σχολιασμός της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Κλεοπάτρας Δεληγιάννη για τον προς έγκριση Προϋπολογισμό του Κέντρο Προστασίας και Αλληλεγγύης , ενώ ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΑΠΗ  Λαδόπουλος μίλησε για την προηγούμενη χρήση και τις παρεχόμενες υπηρεσίες,  ανθρώπινα και κατανοητά αλλά με…. μεγάλο «σκονάκι» μια και ότι είπε το ανέγνωσε, θυμίζοντάς μας μεταξύ άλλων επώνυμα ότι υπάρχουν υπάλληλοι  που κάνουν καλά τη δουλειά τους , λες και αυτό είναι κάποιου είδους κατόρθωμα. Τέλος η Δήμητρα Νάνου Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ μίλησε με παραδείγματα για κοινωνικές δράσεις που μελλοντικά μπορούν να πραγματοποιηθούν, μαγνητίζοντας -πολιτικά φυσικά- τον επικεφαλής της «Ποιότητας Ζωής»  και να που άνοιξε και μια πόρτα με … ενδιαφέρον. Μονόδρομος η περιφερειακός;
Τα επόμενα αρκετά θέματα ξεπετάχθηκαν  γρήγορα, ήταν και περασμένη η ώρα, ενώ ένα έκτακτο θέμα αρμοδιότητας  Ζαβού για έγκριση Ευρωπαϊκού Προγράμματος ύψους 120.000 ευρώ δεν έλαβε την προσοχή που ο ίδιος θα ήθελε, γινόμενο φυσικά αποδεκτό από το Σώμα. Σε επόμενη συνεδρίαση.

 

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: