Αρθρογραφία


Tα Oscar των Δημοτικών Συμβούλων για το 2017

Ένωση Συντακτών συντακτική ομάδα | 27/01/2018

Nέα χρονιά στα πολιτικά δρώμενα της Νέας Σμύρνης και τα Oscar για τη χρονιά 2016 αναμένουν τον αποδέκτη τους
Είναι γνωστό ότι τα Δημοτικά Συμβούλια του κάθε μήνα δίνουν την ευκαιρία στους υποψήφιους να μας χαρίσουν πολιτικές στιγμές αναμνηστικές και η χρονιά που έφυγε άφησε αρκετές τέτοιες καταγεγραμένες και σε live streaming μάλιστα
.
Ξεκινώντας με τον
Δήμαρχο Σταύρο Τζουλάκη

θα του απονύμουμε το Oscar πρώτου ανδρικού ρόλου σε κωμωδία για την ατάκα του σχετικά με τις εξαιρετικές δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι τον Σεπτέμβριο η νεοσύστατη ΚΑΕ Πανιώνιος. Η φράση του «εμένα δεν με εχει ενημερώσει κανείς για τα προβλήματα του μπάσκετ» (Συμβούλιο Σεπτεμβρίου 2017) του χάρισε το χρυσό αγαλματάκι.

Ενα Oscar «ποιοτικότερης» ατάκας πρέπει φέτος να δωθεί στον Παναγιώτη Πάντο της Στροφής Νέας Σμύρνης (ΣΥΡΙΖΑ)  για την «εξαιρετική» του φράση «έχεις πει πολλές π@πες από το πρωί» απευθυνόμενος στον Αλέξανρο Ζαβό. Την φράση βέβαια στο επόμενο Συμβούλιο την ανακάλεσε –ως ώφειλε- αλλά το αγαλματάκι είναι δικό του. Συμβούλιο (Νοεμβρίου 2017).

Στον Βαγγέλη Χατζαντουριάν

φέτος θα δωθεί το Oscar φωτογραφίας μιας και τους τελευταίους μήνες οι περισσότερες απευθείας αναθέσεις σε προμηθευτές του Πολιτιστικού Οργανισμού όπως φαίνονται στην Διαύγεια, είναι τόσο περιγραφικές και τόσο εξαιρετικής ανάλυσης που μόνο μια φωτογραφία θα μπορούσε να είναι περισσότερο αναλυτική. Ολοι μαθαίνουν με κάποιο τρόπο...ΟΛΟΙ.

Ο Στάθης Κούπας

για το 2017 θα πάρει Oscar ομαδικού πνεύματος πολιτικού κόμματος για τις εξαιρετικές σχέσεις που διατηρεί με ομοιδεάτες του νεοδημοκράτες εντός και εκτός παράταξής του (Δημάκη,Νάνου,Κασίμη,Πάγκαλη). Με τον Δημήτρη Πανταζή δεν έχει ακόμη βρει πολιτική ηρεμία, διότι ο νεαρός ΔΕΝ κάνει κολωτούμπες. Α ρε δάσκαλε, ενώνεις πάλι.!! (Ειδικά το Συμβούλιο Δεκεμβρίου 2017).

Στον Αγγελο Βρεττό του ΚΚΕ

θα δώσουμε το Oscar «Kαλλικρατικής Αχρωματοψίας»  για την συνεχώμενη ευκολία του να μετατρέπει τις αρνητικές ψήφους  που θα έπρεπε- κατ εμάς- να εισηγείται σε λευκές η σε θετικές με την ύπαρξη προυποθέσεων.(Ολα σχεδόν τα Συμβούλια)

Στις  Κλαίρη Δεληγιάννη και την Μαριέττα Μπακαλοπούλου

δεν θα δώσουμε Oscar  φέτος διότι ξεπέρασαν -για άλλους πολιτικούς λόγους η κάθε μία-  και τον ίδιο το θεσμό των βραβείων.Ενα απλό αγαλματάκι είναι πολύ λίγο για να τιμήσει  την πολιτική τους  παρουσία και το πολιτικό ήθος που έδειξαν φέτος.

Στην Ιωάννα Καρυοφύλλη
 
δεν θα δώσουμε αγαλματάκι. Είμαστε βέβαιοι ότι μπορεί να δώσει μόνη της στον εαυτό της ένα βραβείο, θα βρει πολλούς πολιτιστικούς λόγους.
Σε μικρότερες κατηγορίες ένα Oscar πρώτου γυναικείου ρόλου σε ταινία βουβού κινηματογράφου θα πάρει η Γαβριέλλα Αναγνωστοπούλου. Οι λόγοι είναι προφανείς. (Πολλά συνεχόμενα Συμβούλια).
Οι Νίκος Σιούτας και Αφροδίτη Μάτζιου μαζί με τον Κώστα Πούλιο μοιράζονται το Oscar της πιό διακρητικής απουσίας. (Πολλά συνεχόμενα Συμβούλια).

Ο Δημήτρης Πανταζής  

την χρονιά που έφυγε δεν θα πάρει αγαλματάκι, αλλά την υπόσχεση μας ότι αν συνεχίσει έτσι, το 2018 θα τα σαρώσει όλα. Ισως και νωρίτερα... Απλά ως πρώτη γεύση παραθέτουμε γραπτή απάντηση του...απρόβλεπτου νεαρού σε ερώτηση του «Π» τον Ιανουάριο του 2016, σχετικά με το ύψος της επιχορήγησης του Πολιτιστικού Οργανισμού από τον Δήμο «Σαφέστατα θα προτιμούσα να υποστεί μια μείωση της τάξεως των 2/5 της ετήσιας επιχορηγησής του από το αποθεματικό του Δήμου[...]»

Η Δήμητρα Νάνου

 αξίζει το Oscar δεύτερου γυναικείου ρόλου για την ελάχιστη συμμετοχή της στην ταινία μικρού μήκους «Γίνε και εσύ για λίγο Αντιδήμαρχος». (Οσα συμβούλια ήταν Αντιδήμαρχος, 5-6 όχι παραπάνω)

Ο Παναγιώτης Τσιάπης  

θα πάρει φέτος Oscar ανοχής καλύτερης ατάκας, καθώς δίπλα του ο Δήμαρχος είπε την ατάκα για το μπάσκετ του Ιστορικού -βλέπε πρώτο Oscar- και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου  έμεινε «Παυλόπουλος».

O Μανώλης Γρηγοράκης

 για το 2017 αποσπά το Oscar δεύτερου Ανδρικού ρόλου για την συμμετοχή του στην ταινία-πολιτική σάτυρα «Εγώ τελικά με ποιόν είμαι; » (Ολα τα Συμβούλια).

Ο Αλέξανδρος Ζαβός

δικαιωματικά κερδίζει το Oscar για την συμμετοχή του στην σειρά επεισοδίων-σαπουνόπερας «H γκρίνεια είναι καταπίεση και δεν σηκώνω τέτοια εγώ». (Ολα τα Συμβούλια).

O Kώστας Κλειδόπουλος

 για δεύτερη χρονιά θα πάρει το Oscar υπομονής για την τυπική αλλά και ουσιαστική παρουσία του στα Δημοτικά Συμβούλια.  Βέβαια η παραταξιακή γραμμή δε σπάει ούτε με «λευκό». (Ολα τα Συμβούλια).

Ενα Oscar σκηνοθεσίας σε ταινία που ακόμη όμως ΔΕΝ έχει γυριστεί,ούτε φαίνεται να έχει προς το παρών κάποιο cast –εκτός εάν είναι ακόμη κρυφό- αξίζει και ο Ανδρέας Πάγκαλης μετά την πρόσφατη ανεξαρτητοποίησή του για δημιουργία άλλης Παράταξης.(Συμβούλιο Δεκεμβρίου 2017).

Για το τέλος αφήσαμε τον Γιώργο Κουτελάκη που για το 2017 θα πάρει το Oscar μετριοπαθούς υποτονικής Αντιπολίτευσης, τόσο που σε κάποια συμβούλια μάλιστα κατάφερε να μας κοιμήσει πολιτικά και ίσως και πραγματικά. (Ολα τα Συμβούλια 2017).

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: