Αρθρογραφία


Κλείνοντας την χρονιά 2019...

Χρυσού Εριέλλα | 20/12/2019

Γράφει η Εριέλλα Χρυσού

Πρόεδρος της ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Κλείνοντας την χρονιά 2019, κλείνει μαζί και τα πρώτο τετράμηνο της δημοτικής θητείας Τζουλάκη-Λαρίσση στη Νέα Σμύρνη. Πολιτικά δεν έχουμε ξαναζήσει τόσα δημοτικά συμβούλια που ολοκληρώθηκαν, δεν ολοκληρώθηκαν, δεν ξεκίνησαν, διακόπηκαν ή σταμάτησαν αναγκαστικά. Η αιτία έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Γιάννης Καρυτινός.

Φυσικά ο κάθε «Καρυτινός» θα μπορούσε να ανεξαρτητοποιηθεί από τη σύμπραξη μετατρέποντας έτσι την πλειοψηφία Τζουλάκη-Λαρίσση σε μειοψηφία Τζουλάκη-Λαρίσση και τα δημοτικά συμβούλια συχνά σε πολιτικό «ροντέο» . 

Σε αυτούς τους τέσσερις μήνες ζήσαμε την απλή αναλογική – εξ αριστερών – να χτυπάει στους νέους νόμους διακυβέρνησης των ΟΤΑ – εκ δεξιών – μάθαμε δυστυχώς τί συμβαίνει με το κατεδαφισμένο «Αρτάκης», τί συμβαίνει με την ταλαίπωρη «Παλαιολόγου», είδαμε  με πρόχειρες και ερασιτεχνικές πρακτικές να πηγαίνουν σύντομα οι δημόσιες υπηρεσίες  στο «Μινέττα», είδαμε την παράταξη Τζουλάκη-Λαρίσση να μην μειώνει οριζόντια τα δημοτικά τέλη των πολιτών, ενώ παράλληλα ζήσαμε το «πολιτικό δράμα Τσιάπη», όπως ο ίδιος το «περιέγραψε», στις μεταδόσεις των Δημοτικών Συμβουλίων .

Εν τω μεταξύ, όπως έγραψε δημόσια ένας συμπολίτης μας: «Μήπως πρέπει μετά από τόσες αρνητικές αναρτήσεις τους περασμένους μήνες και όλη αυτή την κατακραυγή που καθημερινά διαβάζουμε να σκεφτούν σοβαρά ο δήμαρχος και ο πρόεδρος να παραιτηθούν ;Η πλειοψηφία των δημοτών είναι αντίθετοι με αυτά που κάνουν (γιατί να υπάρχει τόσο μεγάλη αποχή στις εκλογές;). Μη μείωση δημοτικών τελών, μεταφορά δημαρχείου μακριά από όλους αλλά με εύκολη πρόσβαση από Π. Φάληρο, απίστευτα υψηλός προϋπολογισμός για Χριστούγεννα με τη Νέα Σμύρνη μέσα στα σκοτάδια, βρώμα παντού (ευτυχώς που βρέχει), μη πληρωμή υποχρεώσεων προς την Εστία Νέας Σμύρνης, συζήτηση για μεταφορά σχολείων, η ζωοφιλία του δήμου ανύπαρκτη, παιδικές χαρές με αστοχίες στην κατασκευή τους. Έργα που δεν τελειώνουν ποτέ και επισκευές που κάνουν μήνες να διορθωθούν. Το πράσινο της Νέας Σμύρνης, είμαστε υπερήφανοι για αυτό, είναι προς εξαφάνιση και πολλά άλλα. Αυτό δεν είναι διοίκηση αλλά ΑΠΟΤΥΧΙΑ.»

Καλή χρονιά με υγεία σε όλους και ευτυχισμένο το 2020!

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: