Αρθρογραφία


Εικαστική Έκθεση Τurkcell, Η Τέχνη Στην Επικοινωνία

Χρυσού Εριέλλα | 29/09/2018

της Εριέλλας Χρυσού
προέδρου Ένωσης Συντακτών Η.Υ.Λ.ΣΥ.Μ

Τα εγκαίνια του πρώτου σταθμού της διαπολιτισμικής εικαστικής έκθεσης με τίτλο: «TURKCELL – Η Τέχνη στην Επικοινωνία» διοργανώθηκαν από τον Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Σύνδεσμο Ίμβρου (Ε.Π.Σ.Ι.) στο πλαίσιο της γενικότερης συνεργασίας και προσφοράς του μέσα από την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις 18 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα «ΜΕΛΙΝΑ» του Δήμου Αθηναίων.
Το καλλιτεχνικό αυτό γεγονός αφιερώνεται ως αντίδωρο στην τουρκική εταιρία επικοινωνίας «TURKCELL» χάρη στη γενναιόδωρη χορηγία της οποίας το Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ίμβρου απέκτησε πρότυπες αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις τον Μάιο του 2017.
Η διαπολιτισμική έκθεση «TURKCELL – Η Τέχνη στην Επικοινωνία» είναι μία κορυφαία καλλιτεχνική συνύπαρξη 50 σημαντικών Ελλήνων και Τούρκων εικαστικών δημιουργών, οι οποίοι θα ακολουθήσουν αμφίδρομες επικοινωνιακές διαδρομές μεταξύ Αθήνας και Κωνσταντινούπολης, Θεσσαλονίκης και Σμύρνης, προτού καταλήξουν στην Ίμβρο, με όχημα την Τέχνη τους. Διακεκριμένα ονόματα της ζωγραφικής, της γλυπτικής και της φωτογραφίας αποδίδουν μέσα από το προσωπικό τους ύφος την έννοια της Επικοινωνίας και προσφέρουν απλόχερα στο εικαστικό κοινό το μήνυμα του «Επικοινωνείν».
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο CEO της TURKCELL Kaan Terzioglu, ο ιδρυτής, τ.Πρόεδρος και εκπρόσωπος στην έκθεση του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Ιμβρίων Λάκης Βίγκας, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων Αθηνών Γιώργος Παπαθεοδώρου και ο δημοσιογράφος και διοργανωτής της έκθεσης Κυριάκος Πεταλίδης.
Στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr μίλησε ο εκπρόσωπος του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Ιμβρίων Λάκης Βίγκας, ο οποίος τόνισε το μέγεθος και τη αξία του εγχειρήματος λέγοντας «είναι παράδειγμα αλληλεγγύης και καλής συνεργασίας πολλών παραγόντων, θεσμών και ανθρώπων». Εξήγησε πως ο σκοπός της έκθεσης είναι να τιμήσει την τούρκικη εταιρεία τηλεπικοινωνιών TURKCELL, η οποία χορήγησε εξολοκλήρου τις αθλητικές, πολιτιστικές και τεχνολογικές εγκαταστάσεις στα σχολεία της Ίμβρου.
Ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων Γιώργος Παπαθεοδώρου εξήγησε πως η έκθεση έχει διπλό σκοπό καθώς, όχι μόνο τιμάται η εταιρεία TURKCELL, αλλά και μέρος των εσόδων της έκθεσης θα αξιοποιηθεί στα σχολεία της Ίμβρου, τα οποία μετά από πενήντα χρόνια λειτουργούν πλέον κανονικά έχοντας σχεδόν 50 μαθητές σε όλες τις τάξεις.
Ο Πρόεδρος της TURKCELL Kaan Terzioglu τόνισε πως θα πρέπει ο ίδιος να ευχαριστήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και το Λάκη Βίγκα, οι οποίοι ζητώντας τη βοήθεια της εταιρείας, του έδωσαν την ευκαιρία να βοηθήσει έτσι ώστε τα ελληνικά σχολεία της Ίμβρου να έχουν ξανά μαθητές. Η πολιτική της TURKCELL είναι να διαθέτει σε κοινωνικούς και πολιτιστικούς σκοπούς σημαντικά ποσά κάθε χρόνο και ελπίζει πως θα μπορέσει να υπάρξει συνέχεια στη βοήθεια αυτή της TURKCELL προς το νησί.
Ο εικαστικός επιμελητής της έκθεσης Κυριάκος Πεταλίδης εξήγησε πως είναι εξαιρετικά δύσκολη η διοργάνωση μίας έκθεσης με 50 μεγάλα εικαστικά ονόματα, όμως «ο σκοπός είναι ιερός» καθώς τα έσοδα από την πώληση θα ενισχύσουν το εκπαιδευτικό σύστημα της Ίμβρου. Τόνισε πως, παρά την κρίση, ο κόσμος ανταποκρίνεται στο κάλεσμα αυτό καθώς οι τιμές είναι καλές και η αγάπη για την Ίμβρο μεγάλη.
Ανάμεσα στους επισκέπτες της έκθεσης συναντήσαμε τη γνωστή τραγουδίστρια Σοφία Βόσσου, που θέλησε να στηρίξει την προσπάθεια που γίνεται στην Ίμβρο, εξαίροντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη και το Λάκη Βίγκα για τις προσπάθειες τους και τονίζοντας πως είναι σημαντικό τα ελληνικά σχολεία της Ίμβρου να έχουν ξανά παιδιά μετά από τόσα χρόνια


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: