Αρθρογραφία


«Άπατες» οι δύο μηνύσεις του Χατζαντουριάν

Χρυσού Εριέλλα | 18/05/2019

Της Εριέλλας Χρυσού
Πρόεδρος της ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Είναι γεγονός πως η κριτική μέσω της δημοσιογραφίας ενοχλεί. Είναι επίσης γνωστό ότι η εμπεριστατωμένη και με δημόσια στοιχεία κριτική ενοχλεί ακόμα περισσότερο. Η ΔΙΑΥΓΕΙΑ είναι ένα από τα εργαλεία μέσω των οποίων ο πολίτης μπορεί να ενημερώνεται για δημόσιες δαπάνες όπως διαγωνισμούς και αναθέσεις έργων. Η αναπαραγωγή της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ είναι προφανώς ένας εύκολος δημοσιογραφικός τρόπος – καθόλα νόμιμος – για να ενημερωθούν οι πολίτες, καθώς το εργαλείο αυτό ίσως απαιτεί μεγαλύτερο κόπο από την απλή ανάγνωση που ο απλός πολίτης μπορεί να κάνει με το χρόνο που διαθέτει.
Ούτε η κριτική μας άρεσε, ούτε το χιούμορ μας – όπου αυτό χρησιμοποιήθηκε – εκτιμήθηκε.
Φαίνεται, όμως, πως και ένα τρίτο μάτι, το αυστηρότερο από όλα, αυτό της Ελληνικής Δικαιοσύνης, δεν βρήκε τίποτα μεμπτό μετά από δύο (2) μηνύσεις – εγκλήσεις που κατέθεσε ο σαφώς δικομανής πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Βαγγέλης Χατζαντουριάν– έχοντας μάλιστα μάρτυρες υπεράσπισης αρκετούς Δημοτικούς Συμβούλους αλλά και τον ίδιο το Δήμαρχο Τζουλάκη. Η μία μήνυση – έγκληση πρέπει να τονίσουμε πως είχε κατατεθεί σε τελείως λάθος πρόσωπο και δεν έπρεπε να αφορά καν την Ένωσή μας.
Έτσι, οι δύο μηνύσεις – εγκλήσεις κατά της Ένωσης Συντακτών Ηλεκτρονικού Τύπου και Λοιπών Σύγχρονων Μέσων και της προέδρου της απλά απορρίφθηκαν – κοινώς πήγαν «άπατες»!
Η συμβουλή μας παραμένει: η οποιαδήποτε ενόχληση από την κριτική να εκφράζεται μέσα από απαντήσεις, είτε γραπτές, είτε τηλεοπτικές, τις οποίες σαφώς η Ένωση οφείλει να δημοσιεύει και έτσι έχει κάνει και στο παρελθόν, εφόσον βέβαια αυτές δίνονται.
Πράγμα το οποίο όμως πολύ σπάνια συμβαίνει.

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: