Αρθρογραφία


Απολειστική Συνέντευξη Με Τον Νεοσμυρνιό Γ. Ζηκόπουλο- Πρόεδρο Europalso

Χρυσού Εριέλλα | 23/02/2019

της Εριέλλας Χρυσού
Προέδρου ‘Ενωσης Συντακτών Λ.ΣΥ.Μ
Βρεθήκαμε στα γραφεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Καθηγητών Ιδιοκτητών Ξένων Γλωσσών – EUROPALSO για να μιλήσουμε με το Νεοσμυρνιώτη πρόεδρό του Γιώργο Ζηκόπουλο.
«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος  Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών – EUROPALSO ιδρύθηκε το 1956 και σήμερα είναι ο μεγαλύτερος πιστοποιημένος οργανισμός, έχοντας 3.000 μέλη και συνεργαζόμενα κέντρα ξένων γλωσσών σε όλη την Ελλάδα, με την Αττική να αριθμεί περί τα 1.200» μας ενημέρωσε στην αρχή της συνέντευξης και εξήγησε πως σκοπός του συνδέσμου είναι η ευημερία των κέντρων ξένων γλωσσών, των εργαζομένων, των μαθητών και γενικότερα της κοινωνίας. Αναφέρθηκε στις σημαντικότερες δράσεις του συνδέσμου όπως η διεξαγωγή ποιοτικών εξετάσεων γλωσσομάθειας (ESB, EUROPALSO, CAMBRIDGE), η συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο, την Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, το Γερμανικό και το Γαλλικό Ινστιτούτο.
«Η διοργάνωση μεγάλων συνεδρίων, πρωτοποριακών σεμιναρίων, συναυλιών και θεατρικών έργων και εκπαιδευτικών εκδρομών είναι κάποια ακόμα από τα πεδία των δράσεών μας» συμπλήρωσε, τονίζοντας όμως και την ύπαρξη του κοινωνικού προσώπου της EUROPALSO αναφέροντας τη στήριξη κοινωνικών παντοπωλείων, αλλά και τη διοργάνωση αιμοδοσιών.
«Ο σύνδεσμος φαίνεται γίγαντας, όμως αυτός ο γίγαντας έχει τα κομματάκια του, τμήματα, επιτροπές και ιδιαίτερες ομάδες που ασχολούνται με τα ιδιαίτερα θέματα του κλάδου» εξήγησε ο πρόεδρος του συνδέσμου, σχολιάζοντας έτσι το μέγεθος αλλά και την ευελιξία του εκπαιδευτικού οργανισμού.
Από το 2017 ο Γιώργος Ζηκόπουλος είναι υπεύθυνος ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) και υπεύθυνος εξυπηρέτησης επιχειρήσεων ΕΕΑ (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών). «Την τεχνογνωσία που αποκτήσαμε ο σύνδεσμος αλλά και εγώ ήταν εύκολο να την μεταφέρουμε τόσο στο ΓΕΜΗ όσο και στο ΕΕΑ» τόνισε, όντας σε πλήρη συμφωνία με τον πρόεδρο του ΕΕΑ κο Χατζηθεοδωσίου, του οποίου μάλιστα εξήρε τις πρωτοποριακές ιδέες.  Αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών, όπως μας είπε, ήταν να αλλάξει η μορφή του Επιμελητηρίου, πράγμα το οποίο μπορεί πολύ εύκολα να διαπιστώσει κανείς μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του ΕΕΑ. Σχετικά με το ΓΕΜΗ, μας δήλωσε πως «τελείωσαν οι ουρές και οι καθυστερήσεις, το ΓΕΜΗ ψηφιοποιήθηκε και συνεχίζει να ψηφιοποιείται με αποτέλεσμα ο κάθε επιχειρηματίας να μπορεί να πάρει αυτό που του χρειάζεται αναλόγως των αναγκών του». Παρότρυνε δε όλους τους επιχειρηματίες, ασχέτως οικονομικής κατάστασης της επιχείρησής τους, να αποταθούν στο ΓΕΜΗ καθώς προσφέρει υψηλότατου επιπέδου υπηρεσίες και εχεμύθεια.
Ο Γιώργος Ζηκόπουλος συμμετέχει από το 2014 ως αντιπρόεδρος στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αθήνας, ενώ είναι και αντιπρόσωπός της στην αντίστοιχη πανελλήνια ομοσπονδία. Οι αρμοδιότητές του είναι ο συντονισμός των σωματείων, η στήριξη της ύπαρξής τους μέσω συνδικαλιστικών δράσεων αλλά και μέσω των διοικητικών του θέσεων τόσο στο ΕΕΑ όσο και στο ΓΕΜΗ.
Αναφερόμενος στη συνδικαλιστική του δραστηριότητα, μας ενημέρωσε πως εκπροσωπεί και συνδικαλιστικά στο Υπουργείο Παιδείας τα μέλη της EUROPALSO, διεκδικώντας θετικά αποτελέσματα στα δίκαια αιτήματά τους. Αναφέρθηκε κυρίως στα «μαύρα» ιδιαίτερα και στα παράνομα «οικοδιδασκαλία», τα οποία χαρακτήρισε αθέμιτο ανταγωνισμό, σχολιάζοντας πως το κράτος χάνει μεγάλα ποσά από ασφαλιστικές εισφορές και φόρους που δεν καταβάλλονται.
«Στο επιμελητήριο ηγούμαι ψηφοδελτίου του κλάδου μας, δίνοντας πολύ μεγάλη σημασία στην ανεξαρτησία των παρατάξεων από τις επιταγές άλλων» απάντησε στην ερώτηση σχετικά με την εμπειρία του στην κατάρτιση ψηφοδελτίου. Ξεχώρισε δε απόλυτα τις πολιτικές του πεποιθήσεις από τις προσταγές των κομμάτων, προσθέτοντας πως δεν επιθυμεί να ακολουθήσει κινητήριες πολιτικές δυνάμεις που δύνανται να αλλάξουν ακόμα και αυτό το περιεχόμενο των κλαδικών διεκδικήσεων. «Η βάση μίας παράταξης πρέπει να δίνεται στις ανάγκες των ανθρώπων που απευθύνεται για τους οποίους βγαίνουμε μπροστά με μόνο στόχο την προσφορά και τη συνεισφορά» τόνισε ο Νεοσμυρνιώτης πρόεδρος της EUROPALSO. Η ανεύρεση λύσεων, η πρότασή τους και η εφαρμογή τους, εξήγησε, πρέπει να είναι ο μοναδικός σκοπός όταν ένας επικεφαλής και ένα σύνολο ικανών στελεχών εκπροσωπούν κοινωνικές ομάδες ή κλάδους.
«Η Νέα Σμύρνη είναι η πόλη που είδα όταν ήρθα από την Κωνσταντινούπολη όπου και γεννήθηκα. Εκεί φοίτησα στη Μεγάλη του Γένους Σχολή και στη Θεολογική Σχολή Χάλκης ενώ  από το 1976 κατοικώ στη Νέα Σμύρνη. Είναι μία πολύ ιδιαίτερη πόλη που αγαπάω πολύ» μας δήλωσε, όντας συναισθηματικά φορτισμένος μιλώντας για τις δύο πόλεις της καρδιάς του. Ο Γιώργος Ζηκόπουλος θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του Μαΐου του 2019 με την παράταξη «Ποιότητα Ζωής – Γιώργος Κουτελάκης». «Η Νέα Σμύρνη έχει ρίζες και με τον Κουτελάκη έφτιαξε ένα κορμό, ένα δέντρο το οποίο βγάζει καρπούς» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως η Νέα Σμύρνη δεν χρειάζεται ένα Δήμαρχο που απλά θα διαχειρίζεται την κανονικότητά της. «Ο Δήμος πρέπει να ξαναποκτήσει δύναμη, ανάταση και αναβίωση. Υπάρχουν πράγματα που λείπουν και ας υπάρχει μία κανονικότητα» τόνισε, προσθέτοντας πως «εγώ προσωπικά δεν έχω ανάγκη να με ψηφίσουν οι Νεοσμυρνιώτες, αν περιμένουν να πάω πίσω από ένα γραφείο και να τρέξω τα ήδη υπάρχοντα».
Κλείνοντας, πρόσθεσε ότι στις επερχόμενες εκλογές «ψηφίζουμε την παράταξη που θέλουμε να διοικήσει το Δήμο αλλά πρωτίστως ψηφίζουμε Δήμαρχο», αλλιώς, όπως υπογράμμισε, δεν θα είχε κανένα νόημα η δεύτερη Κυριακή των εκλογών.
Ο Γιώργος Ζηκόπουλος ανανέωσε το ραντεβού του με τη διαδικτυακή τηλεόραση της Νέας Σμύρνης για μία συνέντευξη αμιγώς πολιτική και αυτοδιοικητική με θέματα που αφορούν την πόλη την οποία αγαπάει και της οποία την ψήφο θα διεκδικήσει στις εκλογές του Μαΐου 2019.

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: