Αρθρογραφία


Στον ποδοσφαιρικό κόσμο υπάρχει έλλειψη δικαιοσύνης, όχι φιλανθρωπίας.

Τσακίρης Λάμπρος | 28/02/2020

Στον ποδοσφαιρικό κόσμο υπάρχει έλλειψη δικαιοσύνης, όχι φιλανθρωπίας.

Γράφει ο Τσακίρης Λάμπρος

Panionia-idea.gr

Μέλος ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Η κυβέρνηση στο θέμα του ποδοσφαίρου κάτι θέλει να κάνει αλλά το κάνει με τέτοιο τρόπο που έχει καταφέρει να την βρίζουν και από τις δύο πλευρές.

Κάτι προσπαθεί να κάνει αλλά αυτό που θέλει να κάνει κανείς μα κανείς δεν το καταλαβαίνει και το μόνο που έχει καταφέρει αυτή η κυβέρνηση είναι να δυσαρεστεί όλο τον φίλαθλο κόσμο του ποδοσφαίρου.

Ο μεγάλος Κινέζος φιλόσοφος Κομφούκιος είχε πει κάποτε ότι, «Ο ανώτερος άνθρωπος σκέφτεται μόνο τη δικαιοσύνη. Ο κατώτερος άνθρωπος σκέφτεται μόνο τα συμφέροντά του».

Εδώ έρχεται και η απόδειξη ότι η ανωτερότητα στην αθλητική δικαιοσύνη «περισσεύει» σε αυτή την κυβέρνηση. Το μόνο που σκέφτονται είναι οι επόμενες εκλογές και το πως θα κρατήσουν τις ψήφους και του Βορρά και του Νότου.

Αλλά το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να τους βρίζουν όλοι!

Σε κανέναν άλλον τομέα της κυβερνητικής πολιτικής, είτε αφορά την οικονομία, είτε την κοινωνία, είτε οτιδήποτε τους 7-8 τελευταίους μήνες, δεν τα έκανε η κυβέρνηση τόσο θάλασσα. Μόνο στο ποδόσφαιρο!

Γιατί; Γιατί κανείς μα κανείς δεν ξέρει αν η μπάλα του ποδοσφαίρου έχει αέρα μέσα ή χόρτο. Κανείς από αυτούς που αποφάσισαν να ψηφίσουν την βραδινή τροπολογία για να απαλλάξουν τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη από τον υποβιβασμό δεν γνωρίζει από αθλητική δικαιοσύνη. Κανείς από αυτούς τους συμβούλους που το πρότειναν αυτό δεν έχει κλωτσήσει έστω και για ένα λεπτό μια μπάλα σε αλάνα, να βάλει ένα γκολ να πανηγυρίσει για την νίκη της ομάδας του.

Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: Μητσοτάκης-Γεραπετρίτης προσπαθούν απλώς να ικανοποιήσουν ΚΑΙ τον Ολυμπιακό ΚΑΙ τον ΠΑΟΚ που είναι εδώ και καιρό σε ανελέητη κόντρα. Αυτό θέλουν και τίποτε άλλο ουσιαστικά.
Κατέθεσαν την τροπολογία νομίζοντας ότι ικανοποιούν τον ΠΑΟΚ και για να κατευνάσουν άμεσα τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις. Ο ΠΑΟΚ τους βρίζει γιατί η τροπολογία τους στιγματίζει, αφού δημιουργεί την εντύπωση μιας… «χαριστικής ρύθμισης» για να μην πέσει κατηγορία. Για μια υπόθεση που δεν έχει διαβιβαστεί καν στα πειθαρχικά όργανα!

Φυσικά πάνε να καλύψουν την ασχετοσύνη Αυγενάκη με πιο πολύ ασχετοσύνη και καταργώντας νόμους 30 χρόνων και αδικώντας ομάδες όπως τον Πανιώνιο, τον Ηρακλή, την Κασσιόπη που ένιωσαν στο «πετσί τους» τις συνέπειες αυτού του νόμου με υποβιβασμούς και αφαιρέσεις βαθμών, χρηματικά πρόστιμα. Αλλά αυτές οι ομάδες δεν έχουν τους «στρατούς» των ψηφοφόρων για να ελέγχουν πολιτικά το σάπιο σύστημα της Ελληνικής κοινωνίας. Αυτές οι ομάδες δυστυχώς έσκυψαν το κεφάλι στον νόμο και υπέστησαν τις συνέπειες του.

Ο Γεραπετρίτης λέει ότι «ο νόμος είναι υπέρτερος των πειθαρχικών κανονισμών» και ότι «να φροντίσουν αυτοί που έχουν ταχθεί να υπηρετούν το ποδόσφαιρο να είναι συμβατοί με τους κανόνες». Δεν υπάρχει κανένα αυτοδιοίκητο για τον Γεραπετρίτη. Πράγμα λογικό, αφού σου λέει… αν τα βρω με τους ξένους, θα περάσω και αυτά που θέλω. Η αφαίρεση βαθμών όμως δεν είναι διοικητική κύρωση, δεν είναι… σου απαγορεύω να παίζεις γιατί δεν πληρείς τις προϋποθέσεις του νόμου. Είναι μια αθλητική, ποδοσφαιρική κύρωση, που επηρεάζει άμεσα την βαθμολογία των πρωταθλημάτων. Άρα θίγει ευθέως το αυτοδιοίκητο.

Πάντως ένα γνωρίζω ότι στο τέλος θα την πληρώσουν τα βατράχια μέσα στον βάλτο που τσακώνονται τα βουβάλια. Θα υπάρξουν και μερικά βατράχια που την τελευταία στιγμή θα «γαντζωθούν» πάνω σε ένα βουβάλι και θα γλυτώσουν το ποδοπάτημα που έρχεται….


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: