Αρθρογραφία


Τιμήστε αυτή την ομάδα! βάλτε τη σημαία του ιστορικού στην είσοδο της πόλης

Τσακίρης Λάμπρος | 24/06/2017

Tου ΛάμπρουΤσακίρη

Η Σμύρνη του 1922 η πόλη των παππούδων μας όπου μεγάλωσαν με τις αρχές του αθλητισμού του πολιτισμού και της παιδείας και η Νέα Σμύρνη του 2017 τέσσερα πράγματα έχουν κοινά, την ΕΣΤΙΑ, την Αγία Φωτεινή, την Ευαγγελική σχολή και των Πανιώνιο.
Οι άνθρωποι που ήρθαν από τις χαμένες πατρίδες και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή της Νέας Σμύρνης ήθελαν να τα φτιάξουν και τα τέσσερα αυτά μνημεία στην καινούρια Νέα Σμύρνη, έτσι έφτιαξαν την Αγία Φωτεινή για να εκκλησιάζονται όλοι εκεί, έφτιαξαν την ΕΣΤΙΑ για να θυμούνται και να δείχνουν τον πολιτισμό τους εκεί, την Ευαγγελική σχολή για να πηγαίνουν τα παιδιά τους σχολείο και να μαθαίνουν τα γράμματα και τον Πανιώνιο για να αθλούνται.
Ο Πανιώνιος πλέον εδώ και δύο χρόνια είναι ένα υγειές σωματείο με ανθρώπους που τον αγαπάνε και είναι μέσα από τα σπλάχνα του γεννημένοι. Κατάφεραν φέτος να τον βγάλουν ξανά στα ευρωπαϊκά σαλόνια και να είναι τιμή για αυτή την πόλη των προγόνων μας να παίζει αυτή η ομάδα στα ευρωπαϊκά σαλόνια όπου το γήπεδό μας και η πόλη μας θα φιλοξενήσει ευρωπαϊκές ομάδες.

Έτσι η ομάδα θα παίξει τους πρώτους ευρωπαϊκούς αγώνες της μέσα στον Ιούλιο και θα έρθουν φίλοι του ιστορικού από κάθε γωνιά της Ελλάδος αλλά και της Ευρώπης για να θαυμάσουν αυτή την υπέροχη ομάδα - "οικογένεια" αλλά και αντίπαλοι φίλαθλοι ευρωπαϊκών ομάδων να φιλοξενηθούν σε αυτή την υπέροχη συνοικία των Αθηνών την Νέα Σμύρνη.
Εμείς σαν πόλη, σαν Νέα Σμύρνη που έχουμε σαν καμάρι μας την αγαπημένη μας ομάδα τον Πανιώνιο δεν πρέπει κάπου να βάλουμε στην είσοδο της πόλης αυτή τη σημαία του ιστορικότερου συλλόγου στην Ελλάδα? Της ομάδας που αντιπροσωπεύει δύο ηπείρους και 127 χρόνια ιστορία?

Δεν πρέπει η σημαία του Πανιώνιου να ανεμίζει δίπλα στο άγαλμα του Πατριάρχη που και αυτός τον αγάπησε σαν φίλαθλος και πρώην πρόεδρος του Πανιώνιου στην Σμύρνη?
Δεν πρέπει επιτέλους να τιμήσουμε με αυτό το μικρό (κατασκευαστικά) έργο αυτόν τον σύλλογο που μας κάνει υπερήφανους και κάθε ημέρα φτιάχνει και ένα νέο μικρό φίλαθλο του ιστορικού?
Ο "Αετός" του Πανιώνιου ο οραματιστής του στην Νέα Σμύρνη ο Δημητρός Δάλλας και τον λέμε "αετό" για τα υψηλά του οράματα αλλά και διότι ως άλλος αετός με τις μεγάλες φτερούγες του προστάτεψε και διέσωσε το σύλλογο, σε δύσκολες για όλους μας στιγμές όταν ερχόμενοι από την διωγμένη Σμύρνη σκορπιστήκαμε στα τέσσερα σημεία της Αθήνας και μάζεψε όλους τους αθλητές του και τον ξανά έφτιαξε μέσα σε δύο μήνες, αυτός ο άνθρωπος διετέλεσε πρόεδρος αυτού του συλλόγου από το (1915 - 1928) είχε πει την αλησμόνητη φράση, "Ο Πανιώνιος είναι Ιδέα. Και οι Ιδέες δεν πεθαίνουν!"

Ας πάρουμε λίγο από το όραμά του, το πως ξεκίνησε αυτό το σύλλογο μέσα στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού Σταδίου και μέσα σε δύο μήνες να κάνει εγκαίνια του νέου γραφείου του Πανιώνιου με μία ομάδα στίβου και την ποδοσφαιρική ομάδα του Πανιώνιου όπου τον πρώτο χρόνο βγήκε δευτεραθλήτρια στο πρωτάθλημα Αθηνών - Πειραιώς Ε.Π.Σ (1922-1923)
Ας κάνουμε και εμείς κάτι για τον Πανιώνιο κύριε δήμαρχε ας βάλουμε την σημαία του ιστορικού στην είσοδο της πόλης και ας τιμήσουμε όλοι μαζί τον σύλλογο της πόλης μας, το καμάρι της πόλης μας τον Πανιώνιο βάζοντας έναν ιστό στο ίδιο ύψος με το άγαλμα του Πατριάρχη δίπλα του και την σημαία του Πανιώνιου έτσι για να την βλέπουν όλοι και να καμαρώνουν πως ο Πανιώνιος είναι η Νέα Σμύρνη και η Νέα Σμύρνη είναι ο Πανιώνιός της.
Θέλω να πιστεύω πως η δημοτική αρχή θα έχει όλη τη καλή θέληση να το κάνει και να το περάσει αυτό το θέμα μέσα σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και να ψηφιστεί πανηγυρικά απ' όλους τους δημοτικούς μας άρχοντες κι έτσι να κάνουμε υπερήφανους όλους τους Πανιώνιους ζωντανούς και νεκρούς για αυτή την κίνηση.  
panionia-idea.gr

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: