Αρθρογραφία


Μπορείς να αντέξεις και να ξεπεράσεις τα πάντα, αν δεν γκρινιάζεις.

Τσακίρης Λάμπρος | 21/09/2019

Μπορείς να αντέξεις και να ξεπεράσεις τα πάντα, αν δεν γκρινιάζεις.

Γράφει ο Λάμπρος Τσακίρης

www.panioniaidea.gr

μέλος ΕΣΗΤΛΣΥΜ

 

«Η γκρίνια είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φίλαθλοι του Πανιώνιου και όχι μόνο. Όχι γιατί αποτελεί δομικό πρόβλημα, αλλά γιατί είναι η τροφή της σύγκρουσης, της αποστροφής και τέλος της απομάκρυνσής τους. Εκτός από τους ανθρώπους που η γκρίνια και το παράπονο αποτελούν κομμάτι της χαρακτηρολογίας τους, υπάρχουν και οι περιπτώσεις που η γκρίνια προκύπτει από συνεχιζόμενη πίεση εξωτερικών παραγόντων»

Με ποιους τρόπους λοιπόν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την γκρίνια των φιλάθλων μας?

Να μπορείς να δώσεις στον καθένα ξεχωριστά αυτό που έχει στην κούτρα του, αυτό που σκέφτεται και αν δεν καταφέρεις να γίνει αυτό θα γκρινιάζει, «Μέχρι να βρούμε Ουρανό».

Καλημέρα σας, καλή αγωνιστική χρονιά να έχουμε και πάνω απ’ όλα, ΟΧΙ γκρίνια αδέρφια, ΟΧΙ γκρίνια!!

Ο Πανιώνιος φέτος ξεκίνησε με ένα ντε αβαντάζ με -6 βαθμούς που ήταν ο κύριος λόγος άγχους σε όλη την ομάδα. Από την διοίκηση μέχρι και τον φροντιστή της ομάδας. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που η ομάδα δεν μπορεί να συγκεντρωθεί και να κάνει παιχνίδι να παίξει μπάλα. Ο Ιστορικός έκανε ένα άσχημο ξεκίνημα με τον νεοφώτιστο Βόλο που όσο και να τον λέμε νεοφώτιστο να μην ξεχνάμε το πως ανέβηκε στην SuperLeague 1 χωρίς να έχει πρόβλημα βαθμών από τον πρώτο αγώνα πέρυσι. Γι’ αυτό το λόγο για εμένα δεν ήταν καθόλου νεοφώτιστος, αντιθέτως είχε ένα πολύ καλό σύνολο που βρήκε τον αγχωμένο Πανιώνιο και τον κέρδισε με 1-2.

Όσο για το δεύτερο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ δεν έχουμε να πούμε τίποτα. Ο Μάντζιος για ακόμα μια φορά θέλησε να κρατήσει πίσω την ομάδα και να περιμένει τον ΠΑΟΚ δέχτηκε ένα γκολ κατάφερε όμως και ισοφάρισε το παιχνίδι με την μοναδική τελική που είχε μέχρι εκείνη την στιγμή με τον Τσιλούλη. Για το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ δεν θέλω να το συζητήσω γιατί για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνει το «Γαύρος του Βορρά» και με τον συνδυασμό της στέρησης και της καρπαζιάς που έχει φάει τόσα χρόνια γίνεται ανεξέλεγκτος μαζί με το αφεντικό του.

Μετά τις δύο οδυνηρές ήττες και χωρίς να καταφέρει να σβήσει ούτε ένα βαθμό από το -6 η διοίκηση του Ιστορικού αποφασίζει να αλλάξει προπονητή και να φέρει τον Νίκι Παπαβασιλείου, έναν προπονητή που πέρυσι έδειξε πολύ καλά δείγματα στον Εργοτέλη. Λάθος, για εμένα αυτός ο προπονητής έπρεπε να είχε έρθει από την αρχή της σεζόν και να μην χάσεις τουλάχιστον έναν αγώνα, αυτό του Βόλου και 3 βαθμούς που τους πέταξες στο καλάθι.

Ο Νίκι στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι στον πάγκο του Πανιώνιου κατάφερε και πήρε τους τρεις βαθμούς με την ΑΕΛ και πλέον η ομάδα θα πάει με άλλη ψυχολογία στην Λαμία για να μπορέσει να χτυπήσει το παιχνίδι και να πάρει το όσο καλύτερο βαθμολογικό όφελος μπορέσει.

Εδώ θα σταθούμε και θα πούμε δύο λόγια για τους παίκτες που έχει. Ο Πανιώνιος φέτος λόγω της τιμωρίας δεν μπόρεσε να κάνει μεταγραφές και να πάρει παίκτες για να τον βοηθήσουν για ακόμα μια χρονιά και να βρεθεί στο τέλος του πρωταθλήματος μέσα στις 6 πρώτες ομάδες. Αντιθέτως φέτος έκανε μεταγραφές με Έλληνες παίκτες (εδώ στέκομαι στην γκρίνια που πέρυσι ΟΛΟΙ γκρινιάζαμε για τους ξένους) και μάλιστα πιτσιρίκια 21 και 23 χρονών. Μόνο ο Μανιάτης και ο Κόρμπος έμειναν τα «πουρά» της ομάδας και αυτοί που θα μπορέσουν να συνδέσουν την άμυνα με την επίθεση.

Τέλος για να μην σας κουράζω και λόγω του ότι πριν λίγες ημέρες κλείσαμε τα 129 χρόνια ζωής ως σύλλογος θα σας πω ότι ο Δημητρός Δάλλας όταν μετά την καταστροφή έφερνε «σβούρα» όλα τα προσφυγικά και έψαχνε τα παιδιά του… ΠΟΤΕ δεν γκρίνιαξε, ΠΟΤΕ δεν αμφισβήτησε την ΙΔΕΑ που λέγεται ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, αντιθέτως βροντοφώναξε,

Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ…   


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: