Αρθρογραφία


Στον «Καιάδα» είναι έτοιμοι να πετάξουν την Γ’ Εθνική

Τσακίρης Λάμπρος | 30/01/2021

Η Ελλάδα μαζί με όλο τον κόσμο ζει εδώ και ένα χρόνο μια παγκόσμια υγειονομική κρίση όπου έχει χτυπήσει και την οικονομία αυτής της χώρας. Μιας χώρας όπου μόλις βγήκε από τα μνημόνια των προηγούμενων χρόνων μπήκε σε ένα άλλο μνημόνιο που δυστυχώς αυτή την φορά είναι υγειονομικό.
Ένα άρθρο του Λάμπρου Τσακίρη για τον «αργό» θάνατο του ερασιτεχνισμού στην Ελλάδα όπου του δείχνουν όλοι τον δρόμο προς τον Καιάδα προς χάριν μερικών…
Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στην Ελλάδα πεθαίνει μέρα με την ημέρα και κανείς από όλους αυτούς τους «υπεύθυνους» δεν τον έχει κοιτάξει ποτέ σοβαρά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πως θα ικανοποιηθούν οι επιθυμίες των λίγων. 
Στον αθλητισμό όμως υπάρχουν δύο ταχύτητες αθλητών, αυτοί που αγωνίζονται και πληρώνονται κανονικά και είναι οι επαγγελματίες αθλητές τόσο της superleague 1 όσο και της basketleague. Υπάρχουν όμως και οι άλλοι, αυτοί που ζουν με πιο λίγα χρήματα από τον αθλητισμό και λέγονται ερασιτέχνες. Αυτοί οι αθλητές δεν υπάρχουν για την πολιτεία, αυτοί οι αθλητές είναι ξεχασμένοι και δεν ενδιαφέρει κανέναν το πως ζουν, αν έχουν χρήματα να ζήσουν τις οικογένειές τους και αν θα ξεκινήσουν ποτέ τα πρωταθλήματα που αγωνίζονται. 
Αυτό που δεν έχουμε ίσως εξηγήσει καλά στους υπευθύνους είναι, όχι ότι ο αθλητισμός αποτελεί το οξυγόνο για την κοινωνία μας και τα παιδιά μας και την ασπίδα από ιώσεις και ιούς, γιατί αυτό είναι αυτονόητο και το γνωρίζουν καλά οι υπεύθυνοι, αλλά το κυριότερο, ότι περίπου 1.000 οικογένειες ποδοσφαιριστών κινδυνεύουν να πεθάνουν, όχι από κορωνοϊο, αλλά από την ασιτία.
Η ΕΠΟ έχει εγκαταλείψει την Γ’ Εθνική και το μόνο που την ενδιαφέρει σαν ομοσπονδία είναι να λειτουργεί η superleague 1 και να «κυλά» το χρήμα σε αυτό το πρωτάθλημα προς όφελος των αφεντικών των ομάδων που συμμετέχουν σε αυτό το πρωτάθλημα.
Οι ποδοσφαιριστές της Γ’ Εθνικής έχουν απευθυνθεί στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και στο αρμόδιο υφυπουργείο Αθλητισμού όπου αναφέρουν ότι έχουν καταρτισθεί τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία δεσμεύονται ότι θα τηρήσουμε, όμως από την απέναντι πλευρά δεν υπάρχει ανταπόκριση και φαίνεται να υπάρχει κάποια κωλυσιεργία.
Οι ίδιοι ποδοσφαιριστές απέστειλαν επιστολή και στον πρωθυπουργό της χώρας όπου του ζητούν, να δώσει λύση στο θέμα της επανέναρξης του πρωταθλήματός τους, όχι γιατί είναι άδικο, να αγωνίζονται οι μεγάλες κατηγορίες ποδοσφαίρου και αυτοί όχι, αλλά για να προλάβει την πλειονότητα των αθλητών από την ανέχεια και την ασιτία, καθώς είναι βέβαιο πως αν η κατάσταση της μη επανέναρξης του πρωταθλήματός της Γ’ Εθνικής συνεχιστεί, θα θρηνήσουμε και θύματα όχι από τον κορωνοϊό, αλλά από την ασιτία ή την απελπισία.
Γιατί αν δεν ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής όπου είναι ένας κρίκος της αλυσίδας του αθλητισμού σε αυτή την χώρα τότε η αλυσίδα θα κοπεί αυτομάτως σε δύο κομμάτια και πλέον δεν θα υπάρχει η επόμενη ημέρα για τον υγιή αθλητισμό.
Όλοι μιλούν για την επόμενη ημέρα στον αθλητισμό αλλά όλοι κοιτούν ΜΟΝΟ τον επαγγελματικό αθλητισμό και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό που είναι το φυτώριο των επαγγελματικών κατηγοριών δεν του δίνουν καμία σημασία.
Αυτή την στιγμή 1000 αθλητές και οι οικογένειες τους περιμένουν να ακούσουν μια καλή είδηση για να συνεχιστούν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα στην Ελλάδα. Δυστυχώς όμως τα κρούσματα του κορωνοϊού δεν δείχνουν να έχουν τόσο μεγάλη πτωτική πορεία και το μέλλον δείχνει σκοτεινό και αβέβαιο. 
Πρόεδροι ομάδων δεν έχουν άλλες οικονομικές δυνάμεις για να μπορέσουν να κρατήσουν τα σωματεία τους ζωντανά. Στο τέλος της χρονιάς θα ακουστούν πολλά κανόνια στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και υπεύθυνος, υπεύθυνοι για όλα αυτά θα είναι αυτοί που είχαν παρωπίδες στα μάτια τους και το μόνο που κοιτούσαν ήταν να εξυπηρετήσουν αυτούς που τους «διορίζουν» στις θέσεις που βρίσκονται αυτή την στιγμή και τίποτε άλλο.
Απλά όλα αυτά να γίνουν μάθημα σε όλους αυτούς που ψηφίζουν από τα ερασιτεχνικά σωματεία στις ομοσπονδίες και όταν είναι η ώρα να ψηφίσουν να μην ψηφίσουν μόνο για το δικό τους συμφέρον αλλά για το συμφέρον του συλλόγου που εκπροσωπούν και την ώρα της κάλπης να φέρουν στο μυαλό τους όλες αυτές τις οικογένειες των αθλητών που τις ημέρες των εορτών δεν είχαν να πληρώσουν το νοίκι τους, την ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ αλλά το σημαντικότερο ο Άγιος Βασίλης δεν ήρθε ποτέ να φέρει το δώρο στην μικρή τους κόρη και τον γιό τους.


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: