Αρθρογραφία


Σύντομα σχόλια του Νεκτάριου Σαρδιανού ,Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

Σαρδιανός Νεκτάριος | 20/12/2019

Σύντομα σχόλια του Νεκτάριου Σαρδιανού ,Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

«Δεν έχει περάσει παρά μόνο ένας μήνας από τότε που ανέλαβα την προεδρία της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής, κινούμαστε όμως με μεγάλους δρασκελισμούς και έχουμε διανύσει αρκετά μεγάλη απόσταση.

Πιστός στην υπόσχεσή μου για διαφάνεια και εντιμότητα, και βαδίζοντας σταθερά πάνω σε έναν δρόμο από τον οποίο ποτέ δεν παρεκκλίνω, για πρώτη φορά στην ιστορία της πρωτοβάθμιας επιτροπής έγιναν μειοδοτικοί διαγωνισμοί και συγκεκριμένα, για φωτοτυπικό χαρτί Α4 ( 18.000€ περίπου το προβλεπόμενο κόστος, 14.000€ η μειοδότρια προσφορά του διαγωνισμού), γραφική ύλη (22.000€ το προηγούμενο κόστος, 11.000€ η προσφορά του διαγωνισμού), μελάνια εκτυπωτών (5000€  προηγούμενο κόστος, 800€ η προσφορά), και χρώματα (5000€ προηγούμενο κόστος, 4000€ η προσφορά).
Η εξοικονόμηση 20.000 € περίπου δεν είναι και λίγο πράγμα και έπεται συνέχεια!!!»

Επίσης, «Επισκέφτηκα σήμερα το σχολικό κτίριο της Εστίας για να σχηματίσω ιδία άποψη όσον αφορά τον σχολικό χώρο, μετά τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί.
Εξαρχής διαπίστωσα ότι ναι μεν μπορεί να είναι μικρότερο σε έκταση από άλλα σχολικά κτίρια του δήμου, αλλά δεν παύει να είναι ένα ιστορικό, ιδιάζουσας αρχιτεκτονικής και πρωτότυπης αισθητικής κτίριο, που ελάχιστες μόνο παρεμβάσεις συντήρησης είναι αρκετές για αναδείξουν ακόμα περισσότερο την ομορφιά του και την αρχική του αίγλη.
Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η vintage αίθουσα εργαστηρίου, όπου εκεί φαίνεται να έχει παγώσει ο χρόνος.
Εκείνο που έκανε όμως την μεγαλύτερη εντύπωση είναι αφενός ή μη ύπαρξη βανδαλισμών/grafiti στους τοίχους και αφετέρου η ζεστασιά με την οποία εκπαιδευτικοί και μαθητές το έχουν αγκαλιάσει.
Η επίσκεψή μου αυτή λοιπόν με συγκίνησε και με άγγιξε βαθιά, γιατί διαπίστωσα ιδίοις όμασοι ότι το συγκεκριμένο σχολείο είναι ένας ζωντανός οργανισμός, αφού ο μόχθος, το ήθος, οι φωνές και τα γέλια των μαθητών που το γεμίζουν έχουν ποτίσει διαχρονικά τους τοίχους.
Ως εκ τούτου δηλώνω υπεύθυνα ότι δεν πρόκειται να συναινέσω ποτέ σε κλείσιμο ή μετεγκατάσταση του συγκεκριμένου σχολείου και θα στηρίξω πέρα από προσωπικές αντιπαραθέσεις, ελιγμούς σκοπιμότητας και μικροπολιτικές την εύρυθμη λειτουργία του!!»

*Ο Νεκτάριανος Σαρδιανός είναι Χειρουργός Παίδων στο Ιατρικό Αθηνών και Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Αρχής σύμπραξης Τζουλάκη - Λαρίσση

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: