Αρθρογραφία


Σαρδιανός : Ιδού η ευκαιρία να διορθωθεί η κατάφωρη αδικία με τις σχολικές καθαρίστριες

Σαρδιανός Νεκτάριος | 10/05/2020

                                                                               Ιδού η ευκαιρία να διορθωθεί επιτέλους αυτή η κατάφωρη αδικία:

γράφει ο Νεκτάριος Σαρδιανός

Τα σχολεία τις πρωϊνές ώρες δεν έχουν καθαρίστριες, κι' αυτό γιατί το ίδιο το κράτος εδώ και χρόνια έχει βρει αυτήν την φόρμουλα, ώστε κατά κάποιον τρόπο να "παρανομεί".
Εκλαμβάνει δηλαδή τις καθαρίστριες ως εργολάβους, οι οποίες μιας και είναι εργολάβοι δεν έχουν ούτε ωράριο, πόσο μάλλον ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα ( δεν έχουν δικαίωμα να αρρωστήσουν και δεν δικαιούνται αναρρωτική άδεια) και η μόνη ουσιαστική υποχρέωσή τους είναι να αναλαμβάνουν τον καθαρισμό του σχολείου μετά το πέρας της λειτουργίας του, και να το παραδίδουν την επομένη το πρωΐ καθαρό.

Πιο συγκεκριμένα, οι καθαρίστριες εργάζονται με συμβάσεις έργου και δουλεύουν με το κομμάτι, αμοίβονται δηλαδή με περίπου 33 ευρώ ανά αίθουσα που καθαρίζουν. Ο καθαρός μισθός τους πολύ σπάνια ανεβαίνει τα 300-500 ευρώ, ωστόσο από την ερχόμενη εβδομάδα, με τα ίδια χρήματα θα αναγκάζονται να δουλεύουν πλήρες ωράριο έτσι ώστε τα σχολεία να είναι απολύτως καθαρά ενόψει της επιστροφής των μαθητών στα θρανία.

Να λοιπόν η ευκαιρία, το κράτος να διορθώσει επιτέλους αυτήν την αδικία, και να τις μετατρέψει σε κανονικούς υπαλλήλους, με κανονικούς μισθούς και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα!!!

*μην γελάσετε ή μάλλον καλύτερα μην βάλετε τα κλάματα, η σύμβασή τους ρητώς αναφέρει ότι σε περίπτωση κωλύματος πρέπει να φέρει το έργο εις πέρας ο άντρας τους, η αδερφή τους, η μάνα τους, τα παιδιά τους.
Α και κάτι που ξέχασα να αναφέρω, συν τις άλλοις πληρώνονται και σε είδος, αφού στην σύμβασή τους επίσης ρητώς αναφέρει ότι πρέπει να τους παρέχουμε και το γάλα τους.
Συγνώμη κύριοι αλλά δεν βρίσκονται στην ανάπτυξη, δεν χρειάζεται να ψηλώσουν, χρήματα χρειάζονται!!!

*Ο Νεκτάριος Σαρδιανός είναι Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Αρχής, Πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολ.Επιτροπής Νέας Σμύρνης και ιατρός.


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: