Αρθρογραφία


Παροτρύνουμε τα παιδιά να ασχοληθούν με τη μουσική

Σαρδιανός Νεκτάριος | 17/04/2021

Τι είναι αυτό που μας οδηγεί τελικά, προς σ› αυτό που εν τέλει στο μέλλον θα καταπιαστούμε και θα αγαπήσουμε;
Σχεδόν ποτέ δεν βοηθούν πιεστικές προτροπές και επίμονες συμβουλές.
Αντίθετα, είναι ευτυχής συγκυρία όταν αυτό το πλησίασμα προκαλείται από μόνο του, ως ενστικτώδης αντίδραση που γεννά η περιέργεια, το ενδιαφέρον για ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, όταν τυχαίνει να παρουσιάζεται μπροστά μας.
Τότε όλα αυτά μαζί, πετυχαίνουν να μας μεταδώσουν τον παλμό τους, ώστε να συγκινηθούμε και να νιώσουμε την πρώτη αυτόβουλη επιθυμία να ακολουθήσουμε τον συγκεκριμένο δρόμο. 
Η σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ν Σμύρνης, θέλοντας να πετύχει αυτό ακριβώς, την γνωριμία δηλαδή των παιδιών με τα μουσικά όργανα της ορχήστρας, ώστε να προκαλέσει τον ενθουσιασμό, το ερέθισμα εκείνο που θα ενθαρρύνει το παιδί να ασχοληθεί με την μουσική, σχεδιάζει να εξοπλίσει πιλοτικά ένα δημοτικό σχολείο με έγχορδα μουσικά όργανα, το βιολί, το τσέλο, την βιόλα, το κοντραμπάσο. 
Παροτρύνουμε τα παιδιά να ασχοληθούν με τη μουσική, καθώς τα οφέλη από την ενασχόληση με την εκμάθηση μουσικών οργάνων είναι πολλαπλά. Και δεν είναι μόνο η βελτίωση των μαθητικών ικανοτήτων ή η αδιαμφισβήτητη παιδεία που θα λάβει, αλλά παράλληλα είναι επικοινωνία, ένας τρόπος να εκφράζει και να εξωτερικεύει τα συναισθήματα του!!!

 Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: