Αρθρογραφία


Σαρδιανός : Πανιώνιος και Μίλωνας λαμβάνουν πολύ μικρές επιχορηγήσεις

Σαρδιανός Νεκτάριος | 03/05/2020

γράφει ο Νεκτάριος Σαρδιανός*

Η τοπική κοινωνία της Ν Σμύρνης εκφράζεται μέσα από τα αθλητικά σωματεία, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τα φιλανθρωπικά ιδρύματα, και τους τοπικούς φορείς γενικότερα, επομένως καλώς να δίνονται οι εκάστοτε επιχορηγήσεις ως ένδειξη ελάχιστης αναγνώρισης αυτών των συγκεκριμένων δράσεων και του κοινωφελούς τους έργου.

Καλό θα ήταν όμως να αποσαφηνιστεί αφενός ο τρόπος με τον οποίο θα καθορίζεται το ύψος της εκάστοτε επιχορήγησης, αλλά και να τηρηθεί απόλυτη διαφάνεια αφετέρου.
Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα, σε όλους μας είναι γνωστή η ρήση με τον Καίσαρα και την γυναίκα του Καίσαρα.

Απορίας άξιον λοιπόν, γιατί σύλλογοι ιδίου μεγέθους και βεληνεκούς επιχορηγούνται διαφορετικά η ακόμα και αντιστρόφως ανάλογα ως προς το μέγεθός τους.
Παραδείγματος χάρη οι δύο πυλώνες του αθλητισμού στην πόλη, ο Πανιώνιος και ο Μίλων, λαμβάνουν αναλογικά πολύ μικρά ποσά σε σχέση πάντα με τον συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό τους, σε αντίθεση με άλλα σωματεία, που όχι μόνο η επιχορήγηση κυμαίνεται στο 80-90% του συνολικού προϋπολογισμού τους, αλλά αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Δήμος τους παραχωρεί ή μισθώνει γι' αυτούς προπονήτρια, τότε μετατρέπονται αυτομάτως ναι σε δημοτικά σωματεία.

Και κάτι εξίσου σημαντικό, σύλλογοι που κουβαλάνε στην πλάτη τους μνήμες και "χαμένες πατρίδες", όπως οι Πόντιοι, ή οι Ίμβριοι, έχουν μία τεράστια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά για να διαχειριστούν και να διαφυλάξουν, γι' αυτούς τους ανθρώπους οι σύλλογοι είναι στην πραγματικότητα η ίδια τους η πατρίδα, επομένως και η επιχορήγηση στις συγκεκριμένες περιπτώσεις θα έπρεπε να είναι κατά πολύ μεγαλύτερη!

Αστειευόμενος αλλά θα το πω, βλέπουμε γυμναστήρια πολεμικών τεχνών, να λαμβάνουν διαφορετική επιχορήγηση από άλλα γυμναστήρια πολεμικών τεχνών.
Γιατί συμβαίνει αυτό?
Είναι αποτελεσματικότερο σε μία μάχη δρόμου, το ταεκβοντό πχ απο το ζίου ζίτσου, ή μήπως ο δάσκαλος του πρώτου συλλόγου έχει 5 νταν ενώ του 2ου 4???
Απλώς διερωτώμαι

*Ο Νεκτάριος Σαρδιανός είναι Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Αρχής, Πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολ.Επιτροπής Νέας Σμύρνης και ιατρός.


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: