Αρθρογραφία


Επιτέλους…

Πολυχρόνης Ντάγιος | 24/12/2022

γράφει ο Πολυχρόνης Ντάγιος

Μέλος ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Επιτέλους , είναι ο συμφυρμός των φράσεων από την αρχαία ελληνική επί τέλος + διά τέλους.  Είναι επιφωνηματική έκφραση, για να δηλωθεί χαρά, ανακούφιση, αγανάκτηση ,απορία . 
Όλα ταιριάζουν στην περίπτωση μας, προς το παρόν η πλειοψηφία των δημοτών και των κατοίκων της Νέας Σμύρνης βιώνει την αγανάκτηση και την απορία, την χαρά και την ανακούφιση θα την βιώσουμε όταν με το καλό στις δημοτικές εκλογές του 2023 όλα τα πολιτικά καρκινογόνα στοιχεία που εδώ και 20 χρόνια καπηλεύονται και καταστρέφουν την πόλη μας , πάρουν επιτέλους αυτό που τους αξίζει. 
Επιτέλους το ευρύ κοινό ακόμα και οι δικοί τους ψηφοφόροι που ετοιμάζονται να τους γυρίσουν τη πλάτη, καταλαβαίνουν ότι το κακό που κάνουν στην πόλη μας εκμεταλλευόμενοι τις καρέκλες τους εδώ και 20 χρόνια είναι πολύ μεγαλύτερο από δύο φιέστες δύο φωτογραφίες και δύο χαμόγελα ακόμα και από δύο ρουσφέτια. 
 Επιτέλους οι μάσκες έπεσαν και φανερώθηκαν όλοι τι είναι, στην τοπική κοινωνία. Άλλοι έχουν κριθεί άλλοι κρίνονται και άλλοι θα κριθούν. Η άλλοτε άνθιση και ακμή των πολιτικών φελων οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην παρακμή της και την τιμωρία της, ώστε να επέλθει η κάθαρση... Επιτέλους
Όλα τα παραπάνω έχουν ονοματεπώνυμα και υπογραφές... Αποτύχανε παταγωδώς και μας εξευτέλισαν στους τομείς, παιδείας, επιλογών οικονομίας, επιλογών τεχνικών υπηρεσιών,  αθλητισμού , επιλογών εμπορίου,  ΑμεΑ και επιλογών κοινωνικής αλληλεγγύης, και εξολοκλήρου στους τομείς επικοινωνίας - ενημέρωσης και Δημοκρατίας! 
Κάποια διορθώνονται όπως και κάποιοι.... άλλοι όμως είναι τέτοιοι ,που είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως.  
Που πέτυχαν? Σε πολιτικά σκάνδαλα, σε πελατειακές σχέσεις, σε κουκουλώματα και σε δύο συναυλίες... 
Επιτέλους αυτοί οι εμπλεκόμενοι με τα κοινά της Νέας Σμύρνης τα τελευταία 20 χρόνια λέτε να μάθουν τι σημαίνουν οι λέξεις ήθος, αξιοπρέπεια, αξιοκρατία, διαφάνεια και ανιδιοτέλεια και όπως πρέπει να εξαφανιστούν από τα κοινά?  
Όχι....η αγάπη τους για τη καρέκλα και την ατομική τους επιβίωση σαν άλλα πολιτικά παράσιτα είναι τόσο μεγάλη που έχουν μετατρέψει τους ψηφοφόρους τους σε δήμιους της πόλης μας και δεν διστάζουν να ξανα-ζητούν την ψήφο μας.
Συνήθως ο άνθρωπος φοβάται κάθε αλλαγή γιατί θέλει την σιγουριά του. Μια αλλαγή τον οδηγεί στο άγνωστο. Το θέμα είναι τι θα υπερισχύσει ο φόβος ή η ανάγκη ανάπτυξης ανανέωσης και κάθαρσης? «Εσύ πρέπει να αλλάξεις, αν θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο» είπε ο Μαχάτμα Γκάντι.  
Άλλωστε ο φόβος είναι το εργαλείο που χρησιμοποιούν όλα τα «καθεστώτα» είτε φανερά είτε κρυμμένα...και αυτός ο φυτευτός φόβος προς το νέο το καινούριο και το άφθαρτο πασπαλίζεται με λίγες φιέστες, μερικές πελατειακές εξυπηρετήσεις και γιγαντώνεται μέσα σε συνειδήσεις...
Για αυτό άλλωστε είμαστε στα χάλια που είμαστε σήμερα σε πολλά επίπεδα... Επειδή συντηρούμε το παλιό και διαπλεκόμενο εις βάρος του νέου, του φρέσκου του διαφορετικού.
Αν δεν τολμάς την Αλλαγή Μην Ονειρεύεσαι Ταξίδια
Όλα έχουν ημερομηνία λήξης....

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: