Αρθρογραφία


Η πνευματική φτωχοποίηση

Πολυχρόνης Ντάγιος | 30/04/2022

Η πνευματική φτωχοποίηση

Γράφει ο Πολυχρόνης Ντάγιος

Μέλος ΕΣΗΤΛΣΥΜ

 

Ζούμε σε μια εποχή που οι διαρκείς προσπάθειες φτωχοποίησης του πληθυσμού παγκοσμίως είναι φανερές και έντονες πια.
Όμως η φτωχοποίηση δεν έχει μόνο την παγκόσμια έννοια στον οικονομικό τομέα... αλλά και στον πνευματικό...
Ας μη πάμε μακριά όμως, έχουμε και στην Ελλάδα παραδείγματα πολλά αλλά και στη πόλη μας! Τη φτωχοποίηση πνευματική και οικονομική τη μεθοδεύουν και την καθορίζουν οι εκάστοτε κυβερνώντες. Οι κυβερνώντες που εμείς εκλέγουμε! Είτε άμεσα, δηλαδή ψηφίζοντας τους, είτε έμμεσα δηλαδή απέχοντας από την εκλογική διαδικασία!

Όσοι απέχουν έχουν σιχαθεί το σύστημα γιατί δεν βλέπουν αλλαγή αλλά δια της αποχής τους δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο σύστημα! Για αυτό λοιπόν και συμφέρει όλους τους συστηματικούς να είναι μεγάλη η αποχή! Ας επιστρέψουμε όμως στα της φτωχοποίησης. Σε ότι αφορά την οικονομική είναι νομίζω ξεκάθαρο και φανερό το πώς και το γιατί , η πνευματική όμως φτωχοποίηση είναι κεκαλυμμένη και ύπουλη! Οι "αγαπημένοι" μας λοιπόν επαγγελματίες πολιτικοί , πρώτα σε ‘κοιμίζουν’...και μετά σου πετάνε το "τυράκι" για να τσιμπήσεις!  Και σε πανελλαδικό επίπεδο αλλά και εδώ στη Νέα Σμύρνη, σε αποσυντονίζουν σου πετάνε άσχετα να ασχολείσαι , μετά σου υπόσχονται ή σου παρουσιάζουν μεγάλα έργα και άρτους και θεάματα και μετά τους ξαναψηφίζεις...και φυσικά την επόμενη κιόλας μέρα από το εκλογικό αποτέλεσμα ξεκινάς να τους βρίζεις γιατί συνειδητοποιείς την ανικανότητα τους.

Θα δούμε πάλι παροχές επιδόματα αυξήσεις και ενίσχυση του δημοσίου τομέα , πλασματικά όλα βέβαια όπως συνηθίζεται, τα οποία για κάποιο λόγο αφού επανεκλεγούν δεν θα γίνεται να πραγματοποιηθούν... Εδώ πάλι στη πόλη μας , βλέπουμε ωραίες φωτογραφίες με κήπους λουλούδια ηλιοβασιλέματα, βραβεία , χαμόγελα , συναυλίες, κορδέλες , υποσχέσεις , εξυπηρετήσεις ,κλπ κλπ....και ξεχνάμε την ουσία και τη φθίνουσα πορεία της πόλης , Έχουν φορέσει στη Νέα Σμύρνη ένα λαμπερό περιτύλιγμα και από μέσα η πόλη σαπίζει...

Στοιβάζουν τα παιδιά σε container τα οποία δεν ήταν καν έτοιμα όταν έπρεπε, απαγόρευαν στα παιδιά να παίζουν στις πλατείες, κατακρεουργησαν το πράσινο της πόλης εξαιτίας της επικίνδυνης άγνοιας τους, απαγόρευαν είσοδο σε κατοικίδια, έφτιαχναν παράνομα πάρκα σκύλων και δίχαζαν τους δημότες, απαγόρευαν εμμονικά σε τοπικές συλλογικότητες να χρησιμοποιούν δημοτικούς χώρους που τους δικαιούνται.

Γκρέμισαν τον αθλητισμό της πόλης για προεκλογικά παιχνίδια, ταλαιπώρησαν με επιβαρυντικά έργα το κέντρο της πόλης για πάνω από τέσσερα χρόνια, για δύο μόνο δρόμους, ήταν λίγοι και μικροί κόντρα σε κάθε είδους βία που έλαβε χώρα στη Νέα Σμύρνη, άφησαν τη πόλη να γεμίσει τέρατα οικοδομικά και να ασφυκτιά την ώρα που συρρίκνωσαν τα οικονομικά του Δήμου με έξοδα για πολυτέλειες, για τους ίδιους, ξεχνώντας ίσως  τα χρήματα που φαίνεται ότι πιθανόν θα χρωστάνε στο μεγάλο πολιτιστικό πυλώνα της Νέας Σμύρνης, αλλά και χρήματα των δημοτών. Λογόκριναν και φίμωναν δημότες ευθαρσώς και αντιδημοκρατικά, χρησιμοποιώντας για προπαγάνδα και ίδιο εκλογικό συμφέρον, δημοτικούς πόρους. Ταλαιπώρησαν συμπολίτες μας ΑΜΕΑ από καπρίτσια και άγνοια. Απέτυχαν σε κάθε κρίσιμη και σημαντική διαχείριση κρίσεων. 

Τι μπορεί να αντισταθμίσει άραγε όλα αυτά?! Τίποτα! Καμία προεκλογική κορδέλα (που σίγουρα θα είναι πολλές...) Καμία ψηφοθηρική ενέργεια για τα social media μόνο με μηδενική ουσία. Καμία εξυπηρέτηση. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα φτωχοποιηθούμε πνευματικά και δε θα ξαναγίνουν τα ίδια επί 20ετιας επαναλαμβανόμενα λάθη! 

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: