Αρθρογραφία


Γιώργος Κουτελάκης Στην «Λάσπη»: «Στοιχεία Αρνητικής Χημείας Εντός Της Δημοτικής Αρχής Θα Εξελίσσονται Όλο Και Πιο Έντονα»

Πετρόπουλος Δημήτρης | 12/09/2015

του Δημήτρη Πετρόπουλου

Στην τελευταία πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, πολιτική εκπομπή  «Λάσπη» του τηλεοπτικού  ραδιοφώνου της Νέας Σμύρνης στο www.nstv.gr/radiostring καλεσμένος ήταν ο Γιώργος Κουτελάκης, πρ.Δήμαρχος, πρ.Αντιδήμαρχος και επικεφαλής της Αντιπολίτευσης με την παράταξη «Ποιότητα Ζωής».
Σκοπός της συζήτησης ήταν η πολιτική κριτική του πρώτου έτους διοίκησης της νέας Δημοτικής Αρχής υπό το Σταύρο Τζουλάκη, αλλά και άλλα θέματα που έχουν απασχολήσει πρόσφατα την τοπική κοινωνία.
«Στοιχεία αρνητικής χημείας εντός της Δημοτικής Αρχής θα εξελίσσονται όλο και πιο έντονα, πιο δημόσια και πιο ορατά». Με τη φράση αυτή περιέγραψε τη χημεία των δημοτικών συμβούλων της Δημοτικής Αρχής, υπογραμμίζοντας ότι ήδη ο Νίκος Σιούτας έχει παραιτηθεί από το ρόλο του ως εντεταλμένος, για λόγους που από παραταξιακή ευθιξία δεν ανέδειξε, ενώ η αποχώρηση του Κώστα Πούλιου από το Ν.Π. των ΚΑΠΗ χαρακτηρίστηκε ως διαφωνία μικροπολιτικής μεταξύ του ιδίου και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Κλαίρης Δεληγιάννη.
Στην ερώτηση τι είναι αυτό που κάνει αναντικατάστατο τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Βαγγέλη Χατζαντουριάν απάντησε με αφοπλιστική πολιτική ειλικρίνεια πως εάν είχε εκλεγεί Δήμαρχος με το συγκεκριμένο δημοτικό σύμβουλο θα τον κράταγε στην ίδια θέση, εξηγώντας, ποια κατά τη γνώμη του είναι τα χαρακτηριστικά που δικαιολογούν την επιλογή αυτή.
Στο θέμα των συνεργατών – υπαλλήλων εντός του Πολιτιστικού Οργανισμού συγγενικών προσώπων δημοτικών συμβούλων θεώρησε πως η Δημοτική Αρχή «ξέφυγε», αποποιούμενος την τόσο μαζική παρουσία τους επί της δικής του Δημαρχίας και τόνισε πως για τα παραπάνω πρόσωπα δεν υπήρξε διαδικασία πρόσληψης θεωρώντας πως ήταν «χωρίς τήρηση κανενός κανόνα και αντιδεοντολογική».
«Ο Δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο ελέγχει την παράταξη, δεν χάνει ψηφοφορίες καθώς κάποιοι φεύγουν προσωρινά ή πάνε για τσιγάρο στο μπαλκόνι» σχολίασε ο Γιώργος Κουτελάκης, περιγράφοντας παράλληλα και την αντιπολιτευτική προσέγγιση της παράταξής του ως υποτονική και με σκοπό να μην εκδηλωθεί πικρία για την απώλεια των εκλογών. «Θα είμαστε περισσότερο κοντά σε διαδικασίες που κατά τη γνώμη μας δεν είναι σωστές και δεν τηρούνται όπως πρέπει, με υπαρκτά δείγματα που δεν έχουμε βγάλει στη δημοσιότητα» τόνισε, διευκρινίζοντας την αλλαγή που επιθυμεί να επιδείξει την επόμενη χρονιά.
Περιέγραψε ξεκάθαρα τη Δημοτική Αρχή ως διεκπεραιωτική, χαρακτηρίζοντας το Δήμαρχο ως πολιτικό πρόσωπο με ημερομηνία λήξης, ενώ στοιχειοθέτησε την άποψή του λέγοντας ότι σε θέματα παιδείας, κοινωνικής πολιτικής και οικονομικών «δεν πήγαμε πίσω αλλά δεν πήγαμε και μπροστά».
Υπερασπίστηκε πολιτικά αλλά και υποκειμενικά το νέο έργο της πλατείας Χρυσοστόμου Σμύρνης, αποδεχόμενος κάποια κατασκευαστικά σφάλματα, και ερμήνευσε ως υποκειμενικές τις απόψεις των δημοτών περί χρηστικότητας, καλαισθησίας και λειτουργικότητας.
Τέλος, αναγνώρισε την αύξηση των οικονομικών διαθεσίμων του Δήμου αν και χαρακτήρισε ευκολότερη τη διαχείρισή τους λόγω της ύπαρξης μεγάλου συσσωρευμένου πλεονάσματος, ενώ άσκησε οξύτατη πολιτική κριτική στο έργο και την δραστηριότητα του Αντιδημάρχου Διονύση Κονιδάρη, θεωρώντας ότι «η πίεση της Δημοτικής Αρχής προς την Αστυνομία οδηγεί στα πρόστιμα προς τους μικροπωλητές», κάτι το οποίο δεν συνέβαινε επί δικής του Δημαρχίας όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος.
Ο Γιώργος Κουτελάκης, ως συνήθως, δεν «κρύβεται» από πολιτικές συνεντεύξεις, απάντησε στα ερωτήματα, προσπαθώντας για ακόμα μία φορά να δεχτεί πολιτική κριτική μόνο για την περίοδο της δικής του Δημαρχίας μέχρι το 2010 και όχι για την επόμενη τετραετία στην οποία υπήρξε Αντιδήμαρχος Οικονομικών αλλά για πολλούς πολιτικούς του αντιπάλους του παρέμενε ‘Ο Μαέστρος’.
Πολιτικά Ξανά-έστειλε μηνύματα με αρκετούς αποδέκτες συμβούλους της Δημοτικής Αρχής, αρχής γενομένης το Βαγγέλη Χατζαντουριάν. Είναι ξεκάθαρο ότι η απουσία μεσαίων ηλικιακά στελεχών, του δημιουργεί πολιτικό πονοκέφαλο για τα μελλοντικά του πολιτικά σχέδια.
Το αντιπολιτευτικό μείγμα που εφαρμόζει αλλά και η προς το παρόν «δοσολογία» δείχνουν διάθεση επαναπροσέγγισης συγκεκριμένων στελεχών της Δημοτικής Αρχής με ειδικό πολιτικό βάρος, αλλά και «φλερτ» με στελέχη της που διαφαίνεται ότι έχουν πολιτικό μέλλον στα γενικότερα τεκταινόμενα της πόλης.
Τελικά χώρισαν η ‘είναι απλά σε…. Διάσταση ;;


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: