Αρθρογραφία


Δημήτρης Πανταζής: «Ο Στέφος Θα Ήταν Καλός Δημοτικός Σύμβουλος, Αν Άφηνε Το Λαϊκισμό Και Τους Θεατρινισμούς»

Πετρόπουλος Δημήτρης | 14/03/2015

Του Δημήτρη Πετρόπουλου
Στην εκπομπή Λάσπη του διαδικτυακού τηλεοπτικού ραδιοφώνου της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr/radiostring φιλοξενήθηκε ο Δημήτρης Πανταζής.
Ο νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Συμμαχία Πολιτών» και εκδότης της μηνιαίας τοπικής εφημερίδας «Φωνή» της Νέας Σμύρνης μίλησε για πρόσωπα και καταστάσεις, όπως αυτές διαδραματίστηκαν κυρίως τα δύο τελευταία χρόνια στο πολιτικό παρασκήνιο της πόλης.
«Πολιτικά η πόλη είναι πλουσιότερη χωρίς το Νίκο Στέφο» δήλωσε και αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών». «Ο Στέφος θα ήταν καλός Δημοτικός Σύμβουλος, αν άφηνε το λαϊκισμό και τους θεατρινισμούς, αλλά μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες στη διεκδίκηση του Δήμου Νέας Σμύρνης, δεν νομίζω πως θα έπρεπε να ξαναπροσπαθήσει».
Μίλησε για τους ανθρώπους που πλαισίωσαν το ψηφοδέλτιο, όπως αυτό ολοκληρώθηκε με οριακά ανυπέρβλητες δυσκολίες κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Αναφέρθηκε εκτενώς στον πολιτικό ρόλο που, κατά την γνώμη του, έπαιξε ο Γιώργος Νικάκης, γνωστός για τη διαχρονική στήριξή του στις παρατάξεις που αντιπολιτεύτηκαν τον για τρεις συνεχόμενες τετραετίες Δήμαρχο της πόλης, Γιώργο Κουτελάκη. «Ο Στέφος τσάμπα ξεφτιλίστηκε και έσυρε και μερικούς από εμάς σε αυτό το βούρκο. Εκτιμώ ότι το ένα τρίτο των ψηφοφόρων της Συμμαχίας Πολιτών του πρώτου γύρου των εκλογών, θα πήγαινε στο δεύτερο γύρο στην παράταξη του Τζουλάκη, στηρίζοντας τους Νεοδημοκράτες που συμπορεύτηκαν μαζί του».
Στάθηκε αρκετά στην προσωπική εκλογή, αλλά και στην κατάταξη της παράταξης της «Συμμαχίας Πολιτών» στον πρώτο γύρο των εκλογών. «Περιμέναμε να βγούμε τρίτοι, ξεπερνώντας σε δυναμική την παράταξη «Στροφή Νέας Σμύρνης», αλλά η συμμετοχή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ μας διέψευσε.»
Μίλησε, επίσης, με μεγάλη προσωπική πικρία για την πολιτική συμπεριφορά – αντιδημοκρατική για τον ίδιο – του Νίκου Στέφου και τη στήριξη που η «Συμμαχία Πολιτών» έδωσε στο νυν Δήμαρχο Σταύρο Τζουλάκη στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών του Μαΐου. «Είχε ήδη συντάξει την ανακοίνωση στήριξης με το Δήμαρχο και τον επικοινωνιολόγο του όταν ενδοπαραταξιακά μας μάζεψε και μας ρώτησε. Ζήτησα να μου επιτραπεί να εξαιρέσω τον εαυτό μου με μία ανακοίνωση μέσω της εφημερίδας που εκδίδω, πράγμα το οποίο δεν έγινε ούτε αυτό αποδεκτό.»
Κλείνοντας, μίλησε για το αύριο της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών» και το προσωπικό του πολιτικό μέλλον στα έδρανα της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Σμύρνης, σχολιάζοντας αρνητικά την επιλογή του επικεφαλής της παράταξης Νίκου Στέφου να κλείσει τη «Συμμαχία Πολιτών».
Επίσης, παρουσίασε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ίδιος λόγω πιθανής ελλιπούς γνώσης των διαδικασιών για το χειρισμό του κλεισίματος της παράταξης από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Απέργη.
Ο Δημήτρης Πανταζής είναι ένας νέος Δημοτικός Σύμβουλος, πράγμα που σημαίνει πως και πολιτικά είχε το περιθώριο να πειραματιστεί στο παρελθόν, αλλά και τελικά με την εκλογή του στο Δημοτικό Συμβούλιο να χαράξει την πολιτική πορεία που του αρμόζει.
Έχει υπάρξει εδώ και αρκετά χρόνια γνώστης των πολιτικών θεμάτων της πόλης, ενώ σε συνδυασμό με την έκδοση της τοπικής εφημερίδας «Φωνή της Νέας Σμύρνης» μπορεί να δημιουργήσει στο μέλλον τις προϋποθέσεις που η σύγχρονη κοινωνία απαιτεί από νέους Δημοτικούς Συμβούλους της ηλικίας του.
Φυσικά, ουδείς αλάθητος, αλλά το να δέχεσαι πολιτικές ευθύνες αποτελεί δείγμα ωριμότητας και δίνει το δικαίωμα να τις καταλογίζεις κιόλας εκεί που νομίζεις ότι πρέπει.
Τόσο η επιχειρηματολογία του στη συνέντευξη, όσο και ο τρόπος που αντιπολιτεύεται στα Δημοτικά Συμβούλια προεξοφλούν ένα επιτυχημένο πολιτικό αύριο στην πόλη μας.

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: