Αρθρογραφία


Και μετά τις εκλογές τι; Αστρολογικές προβλέψεις

Περιμένης Πέτρος | 10/05/2014

Οι δημοτικές εκλογές σε γενικές γραμμές ενδιαφέρουν λιγότερο όσους επηρεάζονται και περισσότερο όσους ασχολούνται. Ίσως και γι’ αυτό τους περισσότερους υποψηφίους δεν τους έχεις ξανακούσει όπως στην περίπτωση της παράταξης Στέφου, απλά επειδή δεν έχουν ξαναασχοληθεί με την πόλη και τα προβλήματα της. Έχεις όμως ακούσει πιθανότατα τον Δημάκη, διότι μετά την σύνταξη δεν έχει να καλλιεργήσει ζαρζαβατικά και επιμένει ότι έχει και άλλο να προσφέρει, εκτός από τα να κυνηγάει λαθρομετανάστες μικροπωλητές.
Ειδικά όμως αυτές οι εκλογές στην Νέα Σμύρνη, ίσως να είναι διαφορετικές από τις προηγούμενες. Το παραδοσιακό δίπολο των τελευταίων 30 χρόνων ΠΑΣΟΚ- ΝΔ έπαψε να υφίσταται και παραμένει μόνο στην συνείδηση των κολλημένων, παρόλα αυτά ενεργών ψηφοφόρων, διότι οι υπόλοιποι που απεχθάνονται τα κόμματα όλο τον χρόνο και όχι όποτε τους βολεύει, απλά δεν κάνουν τον κόπο να πάνε να ψηφίσουν, νομίζοντας ότι έτσι τιμωρούν το πολιτικό σύστημα και το καταδικάζουν.

ΤΖΟΥΛΑΚΗΣ
Όπως λέει και ένας γκουρού των εκλογών, ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Σιότροπος «τον δήμαρχο τον βγάζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι – όχι τα έργα». Βασισμένη πάνω σε αυτό την καλύτερη επιχειρηματική προσέγγιση την έκανε ο Σταύρος Τζουλάκης. Μετά την διάσπαση του συνδυασμού του Κουτελάκη – και όχι ανάποδα – κατάφερε και ήρθε σε συνεργασία με την τελειωμένη παράταξη – από τα δικά του λάθη – Κούπα, που μπορεί να είναι μικρή και αδιάφορη αλλά ψηφοθηρικά –και μόνο – ισχυρότερη από την hard-core παράταξη Κουτελάκη. Και αυτό επειδή ο Κούπας και οι «ανοργασμικές» ψωνίζουν από αλλού βλ. Δεξιά θύματα – σχήματα ήθελα να πω. Επομένως στην Νέα Σμύρνη για την αρχή της επόμενης πενταετίας θα έχουμε δήμαρχο τον Σταύρο Τζουλάκη – ΠΑΣΟΚ ορμώμενου. Εκτός ΑΝ… αν εφαρμοστεί το σχέδιο έκτακτης ανάγκης “της κόκκινης πλατείας” και ψηφίσουν και τα δέντρα. Επίσης θα ψηφίσουν οι πλατείες και τα οικόπεδα απέναντι από το νεκροταφείο, επομένως ο δήμαρχος θα είναι άλλος.
Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν οι παρατάξεις, τουλάχιστον αυτές που έχουν ελπίδες να τεθούν καπετάνιοι στο τιμόνι του Δήμου, είναι μετά τις εκλογές. Αν η παράταξη Τζουλάκη νικήσει, θα έχει να αντιμετωπίσει μια πολυφωνία που την τελευταία φορά που εμφανίστηκε ήταν στην δεκαετία του 60 και τότε αντιμετωπίστηκε με πισομαχαιρώματα, που στην πολιτική φυσικά είναι αποδεκτά. Ο Κούπας, εκτός αν σαμποταριστεί, θα εκλέξει έναν ικανοποιητικό αριθμό δημοτικών συμβούλων μέσα στην παράταξη του Τζουλάκη και θα προσπαθήσει παρασιτικά να αναλάβει την αρχηγία της παράταξης για τις επόμενες εκλογές, ο ίδιος ή κάποιος εγκάθετα προστατευόμενος του. Επιπλέον, τα παλαιότερα στελέχη και οι old-time πασόκοι θα μείνουν απέξω από την χλιδή των αξιωμάτων, διότι ο Κούπας ήδη έχει καβατζάρει για τον ίδιο και τους δικούς του προεδριλίκια, αντιδημαρχίες κτλ και οι θέσεις δεν είναι πολλές - καταραμένε Καλλικράτη. Ο μόνος που μπορεί να αντιταχτεί στην αποδόμηση της σύστασης της παράταξης Τζουλάκη ίσως είναι ο Πολύδωρος Συρίγος, μια και ο έτερος πιθανός διεκδικητής, δεν πολυενδιαφέρεται να αναλάβει το όφελος και το κόστος του επικεφαλής. Ο Σταύρος Τζουλάκης είναι στο παραπέντε μεσάνυχτα  ηλικιακά και πολιτικά και ο Συρίγος αν θέλει να επικρατήσει μετά την φυσική αποχώρηση του Τζουλάκη θα χρειαστεί να συνειδητοποιήσει ότι οι κλασσικές μέθοδοι επικοινωνίας και σε τρόπο και σε ύφος όχι μόνο έχουν πεθάνει αλλά τους έχουμε κάνει και μνημόσυνο.

ΚΟΥΤΕΛΑΚΗΣ
Φυσικά όλα αυτά αν δεν γίνουν ΚΑΙ σύντομα ΚΑΙ γρήγορα, οι τωρινοί ένθερμοι υποστηρικτές του Τζουλάκη θα καταλάβουν την απώλεια της πραγματικής ικανότητας του Κουτελάκη: την ιδιότητα κόλλας UHU. Τον λόγο που η παράταξη με τα τόσα ετερόμορφα και κακόμορφα στοιχεία μπορούσε να δρα, τουλάχιστον δημόσια, ως μια ενωμένη δύναμη.
Ο Κουτελάκης ΑΝ βγει δεύτερος ή τρίτος κτλ, θα κάνει την παράταξη Τζουλάκη  να νιώσει τι θα πει «γλυκός έρωτας». Όπως έκανε και στο παρελθόν με την παράταξη Σιότροπου, διότι απλά μπορούσε. Εξάλλου είναι γνωστό το ταλέντο του στην κατασκευή αυτοσχέδιων πινακίδων και οι ιδιαίτερες στενές του σχέσεις με την καθαριότητα του Δήμου. Ο Γιώργος Κουτελάκης ξέρει από αντιπολίτευση όχι μόνο έξω από το δημοτικό συμβούλιο, όπως αναφέρθηκε, αλλά και μέσα. Και όχι του στυλ Στέφος – Κουτελάκης που ήταν τόσο άσχημα σκηνοθετημένο και πραγματικά έπεισε μόνο τους αφελείς ότι αυτοί οι δύο έχουν δήθεν μια αντιπαλότητα έστω πολιτική, αλλά του στυλ Κουτελάκης – Μπεχλιβανίδης που σε κάνει να κλαις και σε κάνει και δήμαρχο. Αυτού του είδους η αντιπολίτευση θα εντυπωσιάσει τα στελέχη του Τζουλάκη (εκλεγμένα και μη) να παρακαλούν να ενταχτούν στην δύναμη Κουτελάκης. Από την άλλη, αν με κάποιο “οικολογικό” τρόπο βγει πρώτος, δεν θα χρειαστεί να προσπαθήσει καν! Από τους πρώτους μήνες κόσμος και κοσμάκης θα κάνει ουρά να στηρίξει «τον Γιώργο μας».

LEFTIES
Οι παρατάξεις που εκπροσωπούνται από τον Πάντο, Βρεττό και Παπασπυρίδη και στηρίζονται αντίστοιχα από το ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις, ενώ δεν έχουν σημαντικές ομοιότητες, θα ακολουθήσουν την ίδια μοίρα: δεν θα εκλεγούν ποτέ (στο εγγύς μέλλον) ως δημοτική αρχή. Επιμένουν σε κομματικές προσεγγίσεις και κατευθύνσεις και εμμένουν σε ταμπέλες που ο κόσμος, ιδιαίτερα της Νέας Σμύρνης, δεν αποδέχεται – όχι γιατί δεν του αρέσουν ΑΥΤΕΣ οι συγκεκριμένες ταμπέλες αλλά γενικά... δεν θέλει. Πραγματικά ΑΝ ο Δήμος ήταν επιχείρηση, τότε  αυτές οι παρατάξεις έχουν αξιόλογα και δραστήρια στελέχη. Οι υπόλοιπες παρατάξεις έχουν κυρίως καλούς ψηφοθήρες. Ας προσπαθήσουν να υπερνικήσουν την ανάγκη της ταμπέλας και είναι εγγυημένη η νίκη.
ΣΤΕΦΟΣ
Η παράταξη του Νίκου Στέφου……….. Τι να πεις για αυτήν. Μέχρι το τέλος της πενταετίας θα έχει αποχωρήσει και θα έχει πουλήσει όλους τους παραπλανημένους που τον πίστεψαν – οι κακόμοιροι. Τώρα δεν υπάρχει πια «αντίπαλο δέος», έστω και σκηνοθετημένο, ούτε Κούπας υποψήφιος δήμαρχος για να σπάσει στον τελευταίο τις γραμμές.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Το μόνο σίγουρο είναι ότι και σε αυτές τις εκλογές, το ενεργό εκλογικό σώμα συρρικνώνεται, διότι απλά πεθαίνει και οι καινούργιοι κάτοικοι ΑΝ αποφασίσουν να γίνουν δημότες –κυρίως για να εγγράψουν το παιδί τους στον παιδικό σταθμό – δεν ενδιαφέρονται ούτε για την πόλη, ούτε για το ποιός θα εκλεγεί, αρκεί να συνεχίσουν να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους στο πεζοδρόμιο ή διπλή γραμμή στην Ομήρου και να κλείνουν τις πρασιές με παρτέρια και τραπεζάκια.
Προσωπικά αν θα ψήφιζα κάποιον, θα ήταν ο Παπασπυρίδης, της Πόλης Ανάποδα, όχι απαραίτητα διότι συμφωνώ με τις μετακομμουνιστικές απόψεις που εκφράζει αλλά γιατί αποτελεί μια cult σκοτεινή persona που σε καθηλώνει σε κάθε δημοτικό συμβούλιο. Image is everything και βάσει αυτού γίνονται οι εκλογές. Δες το έργο και γίνε και συ δήμαρχος της Νέας Σμύρνης.

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: