Αρθρογραφία


Tι Γίνεται Με Τα Μαγαζιά Της Πλατείας Νέας Σμύρνης

Nstv διαδικτυακή τηλεόραση Νέας Σμύρνης | 23/09/2017

του Θεόδωρου Καστόρη
Δημοτικού Συμβούλου ‘’Ποιότητα Ζωής’’

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ιουλίου 2017 με μια πρόχειρη και χωρίς μελέτη ειδικών εισήγηση της Δημοτικής Αρχής αποφασίστηκε “η αφαίρεση τεντών και παραπετασμάτων μεταξύ των ορίων των καταστημάτων που αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα επι των πεζοδρομίων της Κεντρικής Πλατείας και την τοποθέτηση ζαρντινιερών που θα προκύψουν κατόπιν μελέτης των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας”.
Επίσης να υπάρξει ομοιομορφία στα σκιάδια και τις τέντες των καταστημάτων της Πλατειας. Όλα αυτά για την καλύτερη “αισθητική” του χώρου. Αυτή ήταν η πρόταση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής απο την συνεδρίαση της στις 18/7/2016 και της Δημοτικής Αρχής τον Ιούλιο του 2017.Μετά απο 1 χρόνο καμία επιπλέον μελέτη,εξειδίκευση και συγκεκριμμένη πρόταση.Στα παραπάνω έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
1) Το θέμα της αισθητικής είναι πολύ υποκειμενικό και σίγουρα είμαστε κατά της ομοιομορφίας.Κάθε μαγαζί έχει την “προσωπική του άποψη και αισθητική”, έχει την “πρόταση του”,την “διακόσμηση του” και τουλάχιστον εγώ προσωπικά επιλέγω και με βάση αυτά το μαγαζί που θα καθίσω. Η ομοιομορφία είναι επικίνδυνη και παρωχημένη αντίληψη.
2) Οι “παράνομες κατασκευές”, είναι “παράνομες” και χωρίς ειδική μελέτη, θα έπρεπε οι υπηρεσίες του Δήμου να παρακολουθούν και να κάνουν τις ανάλογες συστάσεις στους μαγαζάτορες. Αντ’ αυτού είδαμε τελευταία να “κλαδεύεται”(“πετσοκόβεται”) δέντρο για την εξυπηρέτηση καταστήματος. (το έκοψε μόνος ο ιδιοκτήτης? Το έκοψαν οι υπηρεσίες?) Επίσης , γιατί όλα αυτά μόνο για τους πεζόδρομους της πλατείας και όχι για όλη την έκταση της?
3) Χρειάζονται παρεμβάσεις, αλλά μέσα από μία ουσιαστική μελέτη και απο προτάσεις ανθρώπων που γνωρίζουν,διακοσμητές ,αρχιτέκτονες χωρου με ανάλογες εμπειρίες κλπ.
Είναι θέμα σοβαρό που έχει να κάνει με τις επενδύσεις, το κόπο και την δουλειά ανθρώπων. Ο Δήμος αναθέτει κάθε μέρα δεκάδες μελέτες και δουλειές σε εταιρείες, ξοδεύει πολλά χρήματα για πολυτελείς εκδόσεις και φυλλάδια, για φιέστες και πανηγύρια. Ας διαθέσει και για μια σοβαρή πρόταση που αφορά την οργάνωση και την αισθητική της πλατείας.Αν πάλι,όπως είπε ο Δήμαρχος, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μπορεί να το κάνει, ας το κάνει.Ένα χρόνο όμως μετά δε μπορούμε να κουβεντιάζουμε με αυτη την αστεία εισήγηση. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΟΒΑΡΟ

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: