Αρθρογραφία


‘Πόλη Ανάποδα’ στο NStv «Έχουμε μόνο πάγκο αλλά στελεχωμένο πολύ καλά»

Nstv διαδικτυακή τηλεόραση Νέας Σμύρνης | 30/09/2023

Στο nstvlive φιλοξενήθηκαν οι Γιάννης Φραγκούλης και Γιάννης Δημόπουλος, δύο εκπρόσωποι της παράταξης «Μία Πόλη Ανάποδα». 
Ο Γιάννης Δημόπουλος είναι τυπικά ο υποψήφιος Δήμαρχος της παράταξης μια και ο νόμος υπάρχει να υπάρχει υποψήφιος. Η «Μια Πόλη Ανάποδα» δεν διαχώριζε και δεν διαχωρίζει τους υποψηφίους σε υποψήφιους Δημάρχους και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. 
Οι Γιάννης και Γιάννης δυσκολεύτηκαν να χαρακτηρίσουν θετικό το οτιδήποτε έχει πραγματοποιήσει η Δημοτική Αρχή στη διάρκεια της τετραετίας. Έδωσαν έμφαση και έκαναν αρνητική κριτική τόσο στη διαχείριση της Παιδείας, όσο και στη διαχείριση της καθαριότητας, του πρασίνου, αλλά και γενικότερα της Κοινωνικής Πολιτικής. 
Δυστυχώς, ο ένας από τους δύο κατοικεί και στην περιοχή που πλημμύρισε ακόμα μία φορά από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις, καταδικάζοντας έτσι ακόμα ένα κατά τη γνώμη του απαράδεκτο έργο της Δημοτικής Αρχής. 
Και οι δύο τόνισαν την αρνητική εικόνα της πόλης λόγω της αυξημένης αστυνόμευσης μετά το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του νεαρού στην πλατεία της Νέας Σμύρνης  αλλά και την απαράδεκτη, κατά την «Πόλη Ανάποδα» στάση της Δημοτικής Αρχής. 
Στο φλέγον θέμα του σχολείου της Εστίας, οι δύο υποψήφιοι πρότειναν την απαλλωτρίωση του χώρου και όχι την διαιώνιση του συγκεκριμένου προβλήματος. 
Σε περαιτέρω θέματα παιδείας θεώρησαν  ότι η εποχή της τηλεργασίας ήταν μία χρυσή εποχή για τη Δημοτική Αρχή για να διορθώσει πολλά κακώς κείμενα πράγμα το οποίο δεν έκανε. 
Η Νέα Σμύρνη, κατά την Πόλη Ανάποδα, δεν είναι μία πράσινη πόλη, δεν είναι μία καθαρή πόλη και δεν θα γίνει ποτέ, εάν υπερισχύσουν τα μοντέλα διοίκησης των κυρίων διεκδικητών της Δημοτικής Αρχής. 
Σύμφωνα με το Γιάννη Φραγκούλη και το Γιάννη Δημόπουλο, η «Πόλη Ανάποδα» ήταν η μόνη παράταξη που καταψήφισε το έργο του νέου κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου γιατί θα δημιουργήσει απείρως περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει, προβλήματα όπως πολύ μεγάλο κτήριο στη συγκεκριμένη περιοχή, πρόβλημα στο κυκλοφοριακό και πρόβλημα προσβασιμότητας. 
Η «Πόλη Ανάποδα» εκπροσωπήθηκε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές από δύο δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι εναλλάχθηκαν παλαιότερα και εναλλάσσονται συνεχώς με επόμενους υποψήφιους, δείχνοντας, όπως είπε ο Γιάννης Φραγκούλης, πως «η Πόλη Ανάποδα έχει μόνο πάγκο αλλά στελεχωμένο πολύ καλά».
Η «Πόλη Ανάποδα» δεν χαρακτηρίζεται μόνο από την παρουσία της και τα επιχειρήματά της στα δημοτικά συμβούλια, αλλά από τη δημόσια παρουσία της στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, όπως, μεταξύ πολλών άλλων, το πρόβλημα των ΠΡΟΚΑΤ και το πρόβλημα του σχολικού συγκροτήματος της Εστίας. Πρόκειται για μία παράταξη αγωνιστών που θεωρούν επιτυχία τη διεκδίκηση εκτός αίθουσας δημοτικού συμβουλίου. 
Στόχος της παράταξης «Μια Πόλη Ανάποδα» στις επερχόμενες εκλογές είναι η ανατροπή του πολιτικού κατεστημένου και η αντικατάστασή του με ένα σύστημα όπου ο πολίτης – δημότης θα είναι στο κέντρο της διοίκησης και όχι ο αποδέκτης αυτής. Ευελπιστούν στις επόμενες εκλογές να εκλέξουν έναν τουλάχιστον δημοτικό σύμβουλο, έτσι ώστε και φωνή να έχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και να «ρολάρουν» υποψηφίους οι οποίοι θα δώσουν και θα πάρουν προστιθέμενη αξία από αυτό. 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: