Αρθρογραφία


Λασπη στην νέα Συντονιστική Επιτροπή Ανεξάρτητων Ελλήνων Νέας Σμύρνης: Έγιναν πολλά λάθη στο παρελθόν!

Nstv διαδικτυακή τηλεόραση Νέας Σμύρνης | 22/11/2014

Στην πολιτική εκπομπή «Λάσπη» του τηλεοπτικού διαδικτυακού ραδιοφώνου της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr/radiostring φιλοξενήθηκε αντιπροσωπεία της νεοεκλεγείσας Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων της Νέας Σμύρνης. Ο Πρόεδρος Μάριος Μάρκου και η Γραμματέας Ελένη Σκλαβενίτη εκπροσώπησαν την πολύπαθη, αναδιοργανωμένη και ανασυνταγμένη Συντονιστική Επιτροπή των ΑΝΕΛ της πόλης μας.
Ο Μάριος Μάρκου μας παρουσίασε τα υπόλοιπα μέλη, μεταξύ των οποίων είναι ο Δημήτρης Νικολούλιας στα θέματα Τύπου, η Δέσποινα Χαλκίδη στις Δημόσιες Σχέσεις και η Ντίνα Μάρκου στην Κινητοποίηση.
Η συζήτηση κινήθηκε στο πλαίσιο «το χτες, το σήμερα και το αύριο» της Συντονιστικής Επιτροπής.
Τόσο ο Πρόεδρος, όσο και η Γραμματέας αναφέρθηκαν στο παρελθόν της Συντονιστικής, παρουσιάζοντας την κοινωνική και πολιτική της δραστηριότητα, χωρίς να φοβηθούν να επαναλάβουν κατ’ επανάληψη ότι έγιναν λάθη. «Ξεκινήσαμε κάποιες δράσεις, εκτός από φυλλάδια που μοιράσαμε στην πόλη, μαζέψαμε ρούχα, τρόφιμα και ακόμα και αν χρειαστεί πάλι θα το ξανακάνουμε» δήλωσε η Ελένη Σκλαβενίτη αναφερόμενη στη δραστηριότητα της προηγούμενης Συντονιστικής, της οποίας υπήρξε μέλος. Επίσης, αναφερθήκανε στην ενημερωτική ημερίδα που οργανώσανε στον πολυχώρο Γαλαξία με θέματα εργασιακές σχέσεις και συνταξιοδοτικό και με ομιλητές, μεταξύ άλλων, τον οικονομολόγο Γιώργο Ρωμανιά, Γραμματέα εργασιακών θεμάτων των ΑΝΕΛ. Η δραστηριότητα αυτή αλλά και όλες οι προαναφερθείσες οργανώθηκαν υπό την εποπτεία της τότε Προέδρου της Συντονιστικής Μαίρη Ζουμπούλογλου.
«Δεν υπήρξε κατάλληλο πρόσωπο να ηγηθεί δημοτικής παράταξης που θα εκπροσωπούσε τους ΑΝΕΛ στις εκλογές του Μαΐου, ή αν υπήρξε, δεν δέχτηκε.» τόνισε ο Μάριος Μάρκου. Η εναλλακτική λύση λοιπόν της τότε Συντονιστικής και των μελών της ήταν να στηρίξει πρόσωπα, μέλη των ΑΝΕΛ, με αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά, ασχέτως σε ποιες παρατάξεις και με ποιους επικεφαλής διεκδικούσαν να εκλεγούν. Έτσι, στηρίχθηκαν τρεις υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στην παράταξη «Συμμαχία Πολιτών» του δηλωμένου Νεοδημοκράτη Νίκου Στέφου και ένας υποψήφιος στην παράταξη «Νέα Σμύρνη Ποιότητα Ζωής» του πρώην Δημάρχου, Γιώργου Κουτελάκη. Η προσέγγιση της Συντονιστικής να στηρίξει μόνο πρόσωπα δημιούργησε και συνεχίζει να δημιουργεί προβληματισμό μια και ειδικά η παράταξη «Συμμαχία Πολιτών» του Νίκου Στέφου χαρακτηρίστηκε από μνημονιακές προσεγγίσεις με συμμετοχή γνωστών φιλελεύθερων κομματικών στελεχών της Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας της Νέας Σμύρνης. Η πολιτική αυτή επιλογή της Συντονιστικής τους ανάγκασε να παρουσιάζονται επίσημα σε αρκετές πολιτικές συγκεντρώσεις, τόσο στον πρώτο, όσο και στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.
Τόσο ο Μάριος Μάρκος, όσο και η Ελένη Σκλαβενίτη, έχοντας εξηγήσει την προσωποκεντρική και μόνο προσέγγιση στους υποψηφίους, έδειξαν να μην ενοχλούνται  ούτε από τις νεοδημοκρατικές προσεγγίσεις του επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών» Νίκου Στέφου, ούτε από τη στήριξη που αυτός προσέφερε στο δεύτερο γύρο των εκλογών στην εκ του ΠΑΣΟΚ ορμώμενης παράταξης του Δημάρχου Σταύρου Τζουλάκη «Νέα Σμύρνη Πόλη Πρότυπο».
Αναφερόμενοι στο επικοινωνιακό σκέλος της προηγούμενης Συντονιστικής, μίλησαν και οι δύο για λάθη και παραλήψεις αποφεύγοντας όμως να στοχοποιήσουν ευθέως τον τότε υπεύθυνο Τύπου της Συντονιστικής, ο οποίος υπήρξε εκδότης τοπικής εφημερίδας, η οποία σχεδόν ποτέ δεν προέβαλε επικοινωνιακά τη δράση τους.
 Ο Μάριος Μάρκου αναφέρθηκε στα ονόματα που αποχώρησαν, συμπεριλαμβανομένης και της τότε Προέδρου Μαίρης Ζουμπούλογλου, χωρίς να αναφερθεί στους λόγους αποχώρησής τους, ενώ μίλησε για τα νέα πρόσωπα που πλέον συμπληρώνουν την νεοεκλεγείσα Συντονιστική Επιτροπή.
«Ο Γιώργος Νικάκης έχει αυτή τη στιγμή τον τίτλο του αναπληρωτή Προέδρου, τίτλος περισσότερο τιμητικός» δήλωσε ο Μάριος Μάρκου, έχοντας εξηγήσει μερικές μέρες νωρίτερα στο επίσημο γκρουπ της Συντονιστικής Επιτροπής στο Facebook πως «το συγκεκριμένο μέλος θα βρίσκεται μακριά από την Αθήνα για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν θα μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του ως Πρόεδρος της Συντονιστικής».
Η Ελένη Σκλαβενίτη, περιγράφοντας την διαδικασία εκλογής του Προέδρου, ενημέρωσε πως ο Μάριος Μάρκου εκλέχθηκε παμψηφεί, όντας βέβαια και ο μόνος υποψήφιος, εξηγώντας ότι ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος είναι νέος, έχει ιδέες, είναι αρκετά συζητήσιμος και λάτρης της επιχειρηματολογίας, μεταφέροντας την αίσθηση όλων των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής πως τον εμπιστεύονται και πως θα ανταπεξέλθει στις ευθύνες που του αναλογούν. Φυσικά, η πολιτική και συνδικαλιστική εμπειρία της Δέσποινας Χαλκίδη, όπως συμφωνήθηκε και από τους τρεις παραβρισκόμενους, θα δώσει προστιθέμενη αξία στη γενικότερη προσπάθεια της Συντονιστικής.
Αφήνοντας πίσω το όχι και τόσο μακρινό πολιτικά ταραγμένο παρελθόν, ο Πρόεδρος της Συντονιστικής ανέφερε πως πρώτη του προτεραιότητα είναι ο χώρος στέγασης, ενώ παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη η Συντονιστική να έρθει σε επαφή με τους φορείς της πόλης, αλλά και τα ΜΜΕ έτσι ώστε να γνωστοποιηθεί περισσότερο η δραστηριότητά τους.
Παρακολουθώντας τις τοπικές εξελίξεις, σχολιάστηκε δυσμενώς και πριν ολοκληρωθεί το έργο ανάπλασης της πλατείας Χρισοστόμου, αλλά και η όποια συμμετοχή μη ελληνικού εργατικού δυναμικού.
Σχολιάζοντας την πρόσφατη επικαιρότητα και πιο συγκεκριμένα το θέμα που έχει προκύψει με τα γυμναστήρια της πόλης και την επιλογή της υπεύθυνης να τα αποσυμφορήσει διαχωρίζοντας τους πολίτες σε ΑΜΕΑ, άνεργους, άπορους και εργαζόμενους, ο Μάριος Μάρκου δήλωσε: «έπεσα από τα σύννεφα, δεν καταλαβαίνω τι είδους διαχωρισμός είναι αυτός». «Είναι πολύ άσκημη εμπειρία να σε αποξενώνουν από τον κόσμο» είπε η Ελένη Σκλαβενίτη, προβληματισμένη από τα διαφαινόμενα ιδιωτικά κριτήρια διαχείρισης των δημοτικών γυμναστηρίων, αφήνοντας να εννοηθεί πως η συγκεκριμένη διαχείριση προάγγελος της ιδιωτικοποίησής τους.
Με δεδομένη την απουσία της έμπειρης Δέσποινας Χαλκίδη για λόγους υγείας και της προστιθέμενης αξίας που θα έδινε στη συζήτηση, τόσο ο Πρόεδρος, όσο και η Γραμματέας της Συντονιστικής των ΑΝΕΛ της Νέας Σμύρνης προσπάθησαν να αφήσουν πίσω το παρελθόν και να κοιτάξουν το αύριο. Δεν δίστασαν να παραδεχτούν ότι έγιναν λάθη, αποφεύγοντας όμως να κατονομάσουν υπευθύνους. Με δεδομένο πως κανείς από τους δύο δεν είναι έμπειρος πολιτικά, μίλησαν απλά, ίσως κάπου κόμπιασαν, καταλαβαίνοντας ότι ο ρόλος τους πρέπει να είναι ενωτικός και όχι διαιρετικός, δείχνοντας όμως ταυτόχρονα ότι αντιλαμβάνονται τα λάθη που δεν πρέπει να επαναλάβουν, αλλά και τις ισορροπίες που οφείλουν να κρατήσουν σε μία πολύ δραστήρια πολιτικά και πολιτιστικά πόλη.


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: