Αρθρογραφία


Δημητρης Μεντζελος, Ημισκουμπρια : «Χρωστάμε Αλλά 10 Χρόνια Ακόμα»

Μηναδάκη Ελπίδα | 20/02/2016

της Ελπίδας Μηναδάκη
Το 2016 ξεκίνησε δυναμικά και άκρως... ανατρεπτικά! Η δεύτερη εκπομπή της χρονιάς στο Art News, Good News, φιλοξένησε τον one and only- old time classic Ράπερ Δημήτρη Μεντζέλο, ένα από τα θρυλικά ΗΜΙΣΚΟΥΜΠΡΙΑ! Αυτοί που όλοι αγαπήσαμε, όταν πρωτοβγήκανε το 1996 και συνεχίζουν να λατρεύονται από τη γενιά που... τότε γεννήθηκε!! Μετά το πρώτο πολιτισμικό σοκ, καθώς ήταν πολύ μπροστά από την εποχή τους, δεν χορταίναμε να τους ακούμε και να παίρνουμε μετα μανίας τα cd τους! Γελάσαμε, σχολιάσαμε, μαζευόμασταν παρέες για να ακούσουμε ΗΜΙΣΚΟΥΜΠΡΙΑ με λαχτάρα για το «τι άλλο θα πούνε τα άτομα»!!!
Αστείρευτοι, ευφυείς, καυστικοί, με μοναδική σκηνική παρουσία, δημιούργησαν το δικό τους Fun club, έφεραν τα πάνω κάτω και άνοιξαν το δρόμο στην hip hop μουσική σκηνή. Σήμερα 20 χρόνια μετά, συνεχίζουν  να «αναστατώνουν» ευχάριστα τα μουσικά δρώμενα! Τραγούδια όπως «Στη Ντισκοτέκ», «Greek Lover», «Πάμε όλοι μαζί σε μια παραλία», «Τσόντα», «Ο κύρης του σπιτιού», «Το Party του εργένη», «Με τη μαμά σου», «Ο μοναχός», «Δημόσιο for ever» και πολλά ακόμη που άφησαν εποχή, είναι ακόμα επίκαιρα και ακούγονται παντού! Πρωτοεμφανίστηκαν με το δίσκο «30 χρόνια επιτυχίες». Εκείνη την περίοδο ήταν πολύ της μόδας, γνωστοί καλλιτέχνες να βγάζουν επετειακούς δίσκους με όλες τις επιτυχίες τους. Τα ΗΜΙΣΚΟΥΜΠΡΙΑ έδωσαν λοιπόν αμέσως το... χιουμοριστικό τους στίγμα. Σήμερα, έχουν κλείσει και οι ίδιοι 20 χρόνια μουσικής παρουσίας. «Χρωστάμε αλλά 10 χρόνια ακόμα», είπε με το γνωστό του χιούμορ, ο Μεντζέλος.
Με τα υπόλοιπα μέλη, όχι απλά δεν έχουν μαλώσει, αλλά είναι κουμπάροι και φίλοι από καρδιάς. Οι συνθήκες της εποχής, τους ανάγκασαν να μειώσουν  τις εμφανίσεις τους ως συγκρότημα και να ακολουθήσει ο καθένας τον δικό του δρόμο, αλλά εξακολουθούν να κάνουν... «επετειακές» εμφανίσεις σε διάφορα μαγαζιά σε όλη την ελλάδα. Σύντομα, θα ξανασμίξουν στο Fuzz, όπου περιμένουμε με αγωνία να τους δούμε Live!
Σήμερα, ο 7χρονος γιος του, ραπάρει και ήδη γράφει στίχους, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του. Σχολίασε τους Greek Lovers της Facebook εποχής και υποσχέθηκε να τους… γράψει κι ένα τραγούδι!
Ο Δημήτρης Μεντζέλος παίζει την αγαπημένη του μουσική 80’s & 90’s στο Mike’s Irish Bar, καθώς και σε άλλα γνωστά μουσικά στέκια, ραπάρει «μόνος ή με φίλους ή ακόμα όλη η παρέα» και έχει πολλά «ημισκουμπριακά» και «Μεντζελικά» να δώσει ακόμα. Αν μη τι άλλο, μέχρι να κλείσει... 30 χρόνια επιτυχίες!
Περισσότερες αποκαλύψεις στο www.nstv.gr/radiostring


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: