Αρθρογραφία


Ο πρόεδρος του Μίλωνα, Μ.Σακελλαρίδης στο NstvLive: “Ο Μίλωνας είναι πλέον ένας πανίσχυρος σύλλογος και δεν έχει ανάγκη κανέναν”

Λεκάκης Ανδρέας | 20/01/2020

Ο πρόεδρος του Μίλωνα, Μ.Σακελλαρίδης, στη “Λάσπη”: “Ο Μίλωνας είναι πλέον ένας πανίσχυρος σύλλογος και δεν έχει ανάγκη κανέναν”

 

Γράφει ο Ανδρέας Λεκάκης

Δημοσιογράφος-Μέλος ΕΣΗΤΛΣΥΜ

 

Καλεσμένος του Δημήτρη Πετρόπουλου στην εκπομπή “Λάσπη” του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού του NSTV βρέθηκε λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα ο πρόεδρος του Μίλωνα, Μιχάλης Σακελλαρίδης, σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που κινήθηκε φυσικά γύρω από τα θέματα του σπουδαίου αυτού σωματείου της πόλης μας αλλά είχε και μια πολιτική και κοινωνική χροιά.

Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου μίλησε αρχικά για το τι άλλαξε στον Μίλωνα τα τελευταία χρόνια και η ομάδα έχει κάνει άλματα τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε οργανωτικό: “Όσοι αναλάβαμε πριν από χρόνια τη διοίκηση του Μίλωνα είμαστε πλέον μια οικογένεια, με αλληλοσεβασμό, ίδια οράματα και με αγάπη για αυτό που κάνουμε. Κάναμε και μεις όμως τα λάθη μας και έτσι περάσαμε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο που είχε ως αποτέλεσμα την αγωνιστική συρρίκνωση του συλλόγου. Καταφέραμε όμως να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και στα τελευταία τέσσερα χρόνια που είμαι πρόεδρος, με τη βοήθεια βέβαια και των συνεργατών μου, έχουμε φτάσει τον Μίλωνα σε μία θέση για την οποία είμαι περήφανος. Πρόκειται πλέον για ένα σωματείο που έχει ανέβει αγωνιστικά, που έχει εξυγιανθεί οικονομικά και που έχει εγκαταστάσεις που συνεχώς βελτιώνονται. Είμαστε πλέον ένας πανίσχυρος σύλλογος που δεν έχει ανάγκη κανέναν”.

Ο Μιχάλης Σακελλαρίδης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα τμήματα βόλεϊ, τα οποία πλέον πρωταγωνιστούν στις κατηγορίες τους, όπως επίσης και στην αποχώρηση δύο πολύ σημαντικών προπονητών για το σύλλογο, τον Χρήστο Ντόζη και τον Παναγιώτη Γεωργούντζο: “Η ζωή δυστυχώς πολλές φορές μας αναγκάζει να χωρίσουμε δρόμους με ανθρώπους που αγαπάμε και σεβόμαστε. Κανείς μας δεν ήθελε να φύγουν αυτοί οι δύο άνθρωποι από τον σύλλογο, έφυγαν από δική τους επιλογή. Ο Μίλωνας όμως είναι πάντα ανοικτός για όλους. Όσο για το τμήμα βόλεϊ, πέρασε την παρακμή του και φτάνει πάλι στην ακμή του. Έχει τεράστια ιστορία, μην ξεχνάμε πως ήταν το μόνο σωματείο της Νέας Σμύρνης που είχε πάρει πανελλήνιο πρωτάθλημα σε ομαδικό άθλημα πριν την κατάκτηση του πρωταθλήματος από το γυναικείο μπάσκετ του Πανιωνίου. Το γυναικείο και το ανδρικό τμήμα αλλά και τα τμήματα Εφήβων και Νεανίδων έχουν μόνο νίκες. Στόχος μας είναι να επιστρέψει ο Μίλωνας εκεί που επιτάσσει η ιστορία του και στο βόλεϊ ο Μίλωνας είναι υποχρεωμένος να πρωταγωνιστεί”.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η απάντηση του προέδρου του Μίλωνα όταν ρωτήθηκε γιατί ο σύλλογος δεν έχει παραχωρήσει φέτος τις εγκαταστάσεις του στον Πανιώνιο για αγώνες, σε αντίθεση με πέρσι, την ώρα που οι “κυανέρυθροι” αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με το γηπεδικό μετά την κατεδάφιση του “Αρτάκης”: “Ο Πανιώνιος όφειλε να φροντίσει για τη στέγασή του από τη στιγμή που ήξερε πως θα γκρεμιστεί το “Αρτάκης”. Δεν έκανε τίποτα για να πάρει άδεια λειτουργίας το “Βαρίκας”. Ήρθε σε μας πέρσι, παραχωρήσαμε το γήπεδό μας δωρεάν στα περισσότερα παιχνίδια και δώσαμε τη βοήθεια με την καρδιά μας. Δε θέλαμε να ακούσουμε ευχαριστώ, αλλά ούτε και ύβρεις. Αν δε σέβεσαι, πως θες να σε σεβαστούν; Έγινε μια παρεξήγηση που έχει να κάνει με την αξιοπρέπεια και τη συμπεριφορά κάποιων ανθρώπων, οι οποίοι δε μας σεβάστηκαν. Πέραν αυτού όμως, το ότι κάποια τμήματά μας ανέβηκαν κατηγορία, όπως το μπάσκετ και το ανδρικό βόλεϊ, σημαίνει πως πλέον παίζουν Σαββατοκύριακα και όχι Δευτέρες όπως πέρσι, έτσι δεν υπάρχουν και διαθέσιμες ώρες”.

Κάτι πολύ σημαντικό επίσης είναι και η κοινωνική προσφορά του σωματείου, για την οποία μίλησε ο κος Σακελλαρίδης: “Τα κυριότερα έσοδα που έχουν πλέον τα σωματεία είναι η εισφορά που πληρώνει ο γονιός που φέρνει το παιδί του. Οι μόνες επιχορηγήσεις που παίρνουμε πια είναι από τον Δήμο, οι οποίες κατά τη γνώμη μου δεν είναι σωστά κατανεμημένες, αφού μπορεί τα ποσά να μην έχουν μειωθεί, αλλά δεν έχουν αυξηθεί κιόλας, τη στιγμή που ο Μίλωνας αναπτύσσεται και έχει περισσότερες ανάγκες. Όταν έρχεται κάποιος που φαίνεται πως έχει κάποιο σοβαρό οικονομικό πρόβλημα τότε προσπαθούμε να τον διευκολύνουμε κι ας βάζουμε λεφτά από την τσέπη μας. Αυτό που είναι ανεπίτρεπτο είναι όταν εκείνοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα εκμεταλλεύονται τη γνωριμία που έχουν με τον καθένα για να ζητήσουν μείωση. Και πρέπει επίσης να πω πως ο Μίλωνας και ο Πανιώνιος κάνουν κάθε χρόνο μια προγραμματική συμφωνία με τον Δήμο και στα κολυμβητικά τμήματα έχει ο κάθε σύλλογος 80 παιδιά από το πρόγραμμα ανέργων που αθλούνται στις ομάδες χωρίς να πληρώνουν τίποτα”.

Ο πρόεδρος του Μίλωνα τόνισε και τη σημασία που έχει η ομάδα του αλλά και ο Πανιώνιος για την πόλη: “Η Νέα Σμύρνη είναι η πρωτεύουσα του αθλητισμού στην Ελλάδα και ο Μίλωνας με τον Πανιώνιο είναι η ίδια η ιστορία της Νέας Σμύρνης. Δύο ιστορικά σωματεία με πανελλήνια εμβέλεια. Εγώ προσωπικά σέβομαι και αγαπώ τον Πανιώνιο. Θα πρέπει λοιπόν η Πολιτεία αλλά και όποιος μπορεί να βοηθήσει για να συνεχίσουν αυτοί οι δύο σύλλογοι να προσφέρουν στον αθλητισμό”.


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: