Αρθρογραφία


Φυτώριο μελλοντικών πρωταθλητών ο Α.Ο “Μίλων” Νέας Σμύρνης

Λεκάκης Ανδρέας | 22/11/2014

Ο Αθλητικός Όμιλος Νέας Σμύρνης ‘’Ο Μίλων’’, είναι ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού με μεγάλες διακρίσεις στα τμήματά του, βγάζοντας κατά καιρούς σπουδαίους αθλητές που έγραψαν τη δική τους ιστορία στα αθλητικά δρώμενα της χώρας μας .Ο Μίλωνας είναι ταυτισμένος με τον Αθλητισμό της Νέας Σμύρνης.

Βρεθήκαμε στις εγκαταστάσεις της ακαδημίας μπάσκετ του Συλλόγου, και μιλήσαμε με τους υπεύθυνους αυτής, σε μία προσπάθεια να γνωρίσουμε καλύτερα την επιτυχημένη δουλειά που κάνουν οι άνθρωποι του Μίλωνα στο εν λόγω τμήμα.

Ο Νίκος Στεργίου, Γενικός Αρχηγός του τμήματος μπάσκετ του Μίλωνα αλλά και Ειδικός Γραμματέας του ΔΣ του Συλλόγου, μας έδωσε γενικές πληροφορίες για το τμήμα: “Κάνουμε δουλειά σε βάθος με τις νεαρές ηλικίες, χωρίζοντας τα παιδιά ανά ηλικία σε Pro-mini, Mini, Παμπαίδες, Παιδικά, Εφηβικά, και αυτή τη στιγμή ο αριθμός των παιδιών ξεπερνάει τα τριακόσια. Προσπαθούμε να μαζεύουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά από την περιοχή και από τους όμορους δήμους. Έχουμε ένα πολύ καλό επίπεδο προπονητών που ενδιαφέρονται για τα παιδιά και θέλουν να τα κατευθύνουν σωστά ως προς το άθλημα που έχουν επιλέξει”.

Αναφέρθηκε επίσης στα τουρνουά στα οποία παίρνουν μέρος τα παιδιά, αποκαλύπτοντας παράλληλα πως ο Μίλωνας είναι έτοιμος να διοργανώσει και αυτός το δικό του τουρνουά: “Συμμετέχουμε και στα τουρνουά της ΕΣΚΑΝΑ αλλά και σε τουρνουά που διοργανώνουν άλλοι σύλλογοι. Και από φέτος θα προσπαθήσουμε να διοργανώσουμε και εμείς το δικό μας τουρνουά με τη βοήθεια του Δήμου, αντάξιο της ιστορίας του μπάσκετ της πόλης μας,  και να καλέσουμε τις άλλες ομάδες”.

Ο υπεύθυνος των ακαδημιών μπάσκετ του συλλόγου, Άγγελο Σίνης, αναφέρθηκε στο προπονητικό κομμάτι:  “Είναι ό,τι πιο όμορφο να δουλεύουμε με τα παιδιά και δίνουμε όλη μας την αγάπη. Όλοι οι προπονητές είναι εδώ με τις καλύτερες συστάσεις, απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ, ενώ πολλοί έχουν παίξει μπάσκετ και σε υψηλό επίπεδο, επομένως έχουν και την εμπειρία. Εγώ έχω την επίβλεψη των τμημάτων υποδομών, ο Κώστας Μπαστούνης είναι ο τεχνικός σύμβουλος στους Παμπαίδες και στα Mini και από κει και πέρα ο Πέτρος Τσιτσόπουλος είναι ο πρώτος προπονητής ο οποίος καθορίζει όλο το πρόγραμμα των προπονήσεων”.

Τέλος ο Αγγελος Σίνης ,μίλησε για το πώς ανταποκρίνονται τα παιδιά στις προπονήσεις αλλά και για το τι θα πρέπει να προσέξει ένας προπονητής όταν έχει να κάνει με μικρές ηλικίες: “Τα παιδιά ανταποκρίνονται πολύ καλά, πάντα με την σωστή καθοδήγηση των προπονητών, οι οποίοι θέλουμε πρώτα να είναι παιδαγωγοί και μετά προπονητές. Υπάρχει πειθαρχία και γίνεται και σωστή δουλειά. Από κει και πέρα, επειδή τα παιδιά τώρα διαμορφώνουν προσωπικότητα, στόχος μας είναι να πάρουν αξίες και αρχές μέσω του αθλητισμού και εφόδια για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας”.

Η πειθαρχία, η εκγύμναση και  η συχνή εξάσκηση είναι στοιχεία επιτυχίας των μικρών αθλητών και γιατί όχι μελλοντικών πρωταθλητών και η Ακαδημία Μπάσκετ του Α.Ο.Ν.Σ ‘’Ο ΜΙΛΩΝ’’ με το προπονητικό της επιτελείο τα εγγυάται.

 

 

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: