Αρθρογραφία


Μπάσκετ Στον ΑΟΝΣ «Ο Μίλων» Μια Επιτυχημένη Συνταγή

Λεκάκης Ανδρέας | 27/10/2018

του Ανδρέα Λεκάκη
Μέλος ΕΣΗΤΛΣΥΜ
Αθλητικός Δημοσιογράφος

Στα πλαίσια των ειδικών αφιερωμάτων που γίνονται από το «ΜΙΛΩΝ TV» για τη λειτουργία των ακαδημιών του Μίλωνα, βρεθήκαμε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του συλλόγου, αυτή τη φορά για να παρακολουθήσουμε από κοντά τις προπονήσεις των τμημάτων μπάσκετ και να συνομιλήσουμε με τους προπονητές που έχουν επωμιστεί την ευθύνη να μυήσουν τα παιδιά στον κόσμο του αθλήματος και να αναδείξουν τους αθλητές του αύριο.
Ο υπεύθυνος προπονητής των ακαδημιών μπάσκετ, Άγγελος Σίννης, μίλησε για τη δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του Μίλωνα: «Έχουμε πολλά καινούρια παιδιά τα οποία έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το άθλημα και σκοπός μας είναι να αγαπήσουν τον αθλητισμό και το μπάσκετ ειδικότερα. Στη συνέχεια περνάμε στα αγωνιστικά τμήματα, όπου η προπόνηση είναι πιο εξειδικευμένη και οι απαιτήσεις περισσότερες».
Από ποια ηλικία είναι καλό να ξεκινήσει ένα παιδί όμως το μπάσκετ; Ο Άγγελος Σίννης μας λέει: «Εδώ στον Μίλωνα παίρνουμε παιδιά που έχουν γεννηθεί μέχρι και το 2012, δηλαδή από έξι ετών. Έχουμε κάνει μια νέα αρχή με το τμήμα κινητικής αγωγής του συλλόγου μας, το οποίο βοηθάει πάρα πολύ τα παιδιά στο να έρθουν πιο έτοιμα για το άθλημα του μπάσκετ. Θα μπορούσαμε να πάρουμε και πιο μικρά παιδιά όμως δε θα ήταν σωστό».
Ο προπονητής του Μίλωνα αναφέρθηκε και στο τμήμα που αποτελείται από παιδιά γεννημένα το 2010, το οποίο έκανε προπόνηση την ώρα της συνέντευξής μας: «Τα περισσότερα παιδιά είναι καινούρια, ξεκίνησαν τον Σεπτέμβρη. Οι προπονήσεις περιλαμβάνουν αρκετό handling (χειρισμός της μπάλας) και παιχνίδι που θα τους μυήσει στα μυστικά του μπάσκετ. Η προπόνηση σε αυτές τις ηλικίες έχει περισσότερο μια παιγνιώδη μορφή, προκειμένου τα παιδιά να αγαπήσουν κυρίως το άθλημα. Μετά αρχίζουν σιγά σιγά να ξεχωρίζουν, να δουλεύουν περισσότερο πάνω σε τεχνικά κομμάτια».
Περνώντας από το κλειστό του Μίλωνα στα ανοικτά γήπεδα, συναντήσαμε έναν ακόμη από τους προπονητές των ακαδημιών, τον Άκη Μητρόπουλο, ο οποίος μας μίλησε αρχικά για το τμήμα των παιδιών γεννημένων το 2011: «Είναι η δεύτερη χρονιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό και εμείς προσπαθούμε να τους κάνουμε να αγαπήσουν το μπάσκετ και να βελτιωθούν μέσα από το παιχνίδι».
Ο Άκης Μητρόπουλος βρίσκεται κοντά και στα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου, όντας βοηθός του Δημήτρη Αποσκίτη στο ανδρικό και έχοντας αναλάβει φέτος και το εφηβικό, επομένως μας έδωσε κάποιες πληροφορίες για αυτά: «Στο ανδρικό τμήμα οι απαιτήσεις έχουν ανέβει πάρα πολύ. Βρισκόμαστε στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ και έχουμε ως στόχο αγώνα με τον αγώνα να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Αν καταφέρουμε την άνοδο στη Γ’ Εθνική θα είναι πολύ σημαντικό. Στο εφηβικό αγωνιζόμαστε στην πρώτη κατηγορία και θέλουμε να μπούμε στην εξάδα φέτος, πέρσι τερματίσαμε έβδομοι».
Με στόχους υψηλούς λοιπόν, αλλά και με πρωταρχικό στόχο τη σωστή άθληση των παιδιών και τη διασκέδαση του παιχνιδιού, συνεχίζεται για μια ακόμη χρονιά η δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες μπάσκετ του ιστορικού σωματείου του Μίλωνα.


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: