Αρθρογραφία


Εξαιρετική Δουλειά Στις Ακαδημίες Του Μίλωνα Και Στα Υδάτινα Σπορ

Λεκάκης Ανδρέας | 14/03/2015

Συνεχίζοντας το αφιέρωμά μας στα φυτώρια του Μίλωνα, βρεθήκαμε στo Δημοτικό Κολυμβητήριο της πόλης, για να παρουσιάσουμε το έργο που επιτελείται στις Ακαδημίες κολύμβησης και υδατοσφαίρισης του συλλόγου, καθώς και στην ανδρική ομάδα πόλο του Μίλωνα.
Ο προπονητής της ομάδας πόλο, Νίκος Μπαμπάνας, μας μίλησε για την περσινή πολύ καλή χρονιά της ομάδας αλλά και γενικότερα για τον σχεδιασμό και τους στόχους της: “Η περσινή σεζόν μας βρήκε στην πέμπτη θέση αλλά δυστυχώς είναι έτσι οι συνθήκες του πρωταθλήματος που ενώ κάναμε μόλις μία ήττα και μια ισοπαλία δεν καταφέραμε να ανέβουμε στην Α2. Έχει ξεκινήσει όμως μία προσπάθεια από τον Μίλωνα να αναπτυχθεί το τμήμα της υδατοσφαίρισης. Η ομάδα ξεκίνησε από την Δ’ Εθνική αλλά πολύ γρήγορα ανέβηκε τις κατηγορίες με αποτέλεσμα πέρσι να φτάσει κοντά στην Α2. Ο σχεδιασμός και η πορεία που θέλουμε να ακολουθήσουμε είναι να στηριχθούμε στις Ακαδημίες μας, να αναδείξουμε παίκτες και να προσφέρουμε στο άθλημα της υδατοσφαίρισης”.
Ο Νίκος Γκρέκας, τεχνικός υπεύθυνος του τμήματος κολύμβησης του συλλόγου, αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν για να ξεκινήσει ένα παιδί το άθλημα καθώς και στο πώς λειτουργεί το σύστημα εκμάθησης της κολύμβησης στο τμήμα: “Ένα παιδί μπορεί να ξεκινήσει από την ηλικία των 3-4 ετών αλλά με την προϋπόθεση να νιώθει άνετα στην πισίνα. Τα παιδιά που βρίσκονται στα πρώτα στάδια εκμάθησης ξεκινούν από τη μικρή πισίνα όπου εκεί μαθαίνουν να εξοικειώνονται με το υγρό στοιχείο, να επιπλέουν και κάποιες βασικές τεχνικές στην αναπνοή. Στη μεγάλη πισίνα τα παιδιά αρχίζουν να μαθαίνουν τις πρώτες τεχνικές της κολύμβησης. Όταν ένα παιδί έχει μάθει να επιπλέει και έχει κατανοήσει τις βασικές τεχνικές της αναπνοής τότε συνεχίζει στη μεγάλη πισίνα”.
Τέλος, ο Τάκης Πολίτης,  έφορος των τμημάτων κολύμβησης και υδατοσφαίρισης του Μίλωνα, μίλησε για το πώς τα τμήματα αυτά αναπτύσσονται ενώ επεσήμανε και τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν: “Το τμήμα υδατοσφαίρισης ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από περίπου δέκα χρόνια ενώ το τμήμα κολύμβησης υπάρχει από τότε που ξεκίνησε να λειτουργεί και το κολυμβητήριο, το 1979. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στις τάξεις μας περισσότερα από 450 παιδιά συνολικά και ο αριθμός αυτός είναι ικανοποιητικός,  Από κει και πέρα, οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες και αυτό έχει αντίκτυπο και στο χώρο του αθλητισμού. Ως προς την κολύμβηση αξιοποιούμε στο έπακρο το χώρο που μας έχει προσφερθεί από τον Δήμο ενώ υπάρχει μια καλή συνεργασία με το άλλο σωματείο της πόλης που επίσης χρησιμοποιεί τον χώρο για προπόνηση, τον Πανιώνιο. Όσον αφορά την υδατοσφαίριση, ο χρόνος και ο χώρος που μας διατίθεται για τις προπονήσεις είναι κάπως περιορισμένος και αυτό είναι κάτι που δημιουργεί προβλήματα στην πρόοδο και ανάπτυξη του αθλήματος στο βαθμό που εμείς θα θέλαμε”.
Οι υπεύθυνοι των τμημάτων μας βοήθησαν να γνωρίσουμε καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας των Ακαδημιών και τα αθλήματα κολύμβησης και υδατοσφαίρισης γενικότερα, τα οποία απαιτούν σκληρή δουλειά, αντοχή και τεχνική και στις Ακαδημίες του Μίλωνα τα παιδιά παίρνουν τις σωστές αυτές βάσεις για να χτίσουν τη δική τους σταδιοδρομία στον κόσμο των υδάτινων σπορ.

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: