Αρθρογραφία


Μ.Σακελλαρίδης: “Ο Μίλωνας έχει αλλάξει σε όλα τα επίπεδα και αυτό μας γεμίζει περηφάνια”

Λεκάκης Ανδρέας | 30/10/2021

Ο Μιχάλης Σακελλαρίδης είναι ένας άνθρωπος άρρηκτα συνδεδεμένος με την ιστορία του Μίλωνα. Κοντεύοντας να συμπληρώσει σαράντα χρόνια πλέον στα κοινά του συλλόγου έχει ζήσει όλες τις μεγάλες στιγμές του, τις σπουδαίες επιτυχίες αλλά και τις δύσκολες στιγμές, όμως συνεχίζει ακόμη με το ίδιο πάθος μαζί με τους συνεργάτες του να προσπαθεί για το καλύτερο, θέλοντας να δει τον Μίλωνα και πάλι πρωταγωνιστή σε όλα τα αθλήματα. Ο πρόεδρος του συλλόγου λοιπόν μίλησε στην κάμερα του Milon Tv και είπε πολλά και ενδιαφέροντα για τα θέματα που απασχολούν την ομάδα, για τα πεπραγμένα του αλλά και για το αύριο του συλλόγου.

“Όσο περνούν τα χρόνια το πάθος και η αγάπη για αυτό που κάνεις γίνονται πιο δυνατά. Έτσι δεν κουράζεσαι, ενώ μέσα από τις επιτυχίες παίρνεις δύναμη για τη συνέχεια. Από μικρό παιδί μεγάλωσα στη Νέα Σμύρνη και έζησα από κοντά τον Μίλωνα και τον Πανιώνιο. Έτυχε να καταλαγιάσω στον Μίλωνα και είμαι τυχερός γιατί εδώ βρήκα ανθρώπους που μου έδωσαν πολλά, όπως ο Κροίσος Πέρσης, στον οποίο οφείλεται η ύπαρξη του συλλόγου. Από αυτόν μάθαμε να σεβόμαστε και να αγαπάμε αυτό που κάνουμε και εγώ και οι συνεργάτες μου έτσι βαδίζουμε. Ξεκινά μια νέα χρονιά και ελπίζουμε να είναι μια καλή χρονιά με υγεία γιατί δύο χρόνια με την πανδημία περάσαμε δύσκολα αλλά τα καταφέραμε και ξεκινάμε ξανά πάνω σε γερά θεμέλια”.

Αμέσως μετά η κουβέντα πήγε στο τμήμα μπάσκετ που μπαίνει στη σεζόν με μεγάλες φιλοδοξίες αλλά και στο 3ο τουρνουά που διεξήχθη στη μνήμη του Αχιλλέα Μέντζου, ενός σπουδαίου κεφαλαίου της μπασκετικής ιστορίας του Μίλωνα: “Ο Αχιλλέας ήταν ένας παίκτης πρότυπο, ένα σύμβολο. Ήταν υποχρέωση του συλλόγου να διοργανώσουμε αυτό το τουρνουά στη μνήμη του γιατί πρέπει να σεβόμαστε την ιστορία και τους ανθρώπους που συνέβαλαν για να φτάσει ο σύλλογος εδώ που έφτασε. Το τουρνουά αυτό έγινε για να θυμίζει στους νεότερους ποιός ήταν ο Αχιλλέας, γιατί οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να διδάσκονται και να μην ξεχνιούνται. 
Η ομάδα που έχουμε δημιουργήσει στο μπάσκετ είναι για ανώτερη κατηγορία, ο στόχος μας φέτος είναι η άνοδος, οτιδήποτε άλλο θα είναι αποτυχία γιατί έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Αυτό που θέλουμε είναι σε δύο χρόνια ο Μίλωνας να βρίσκεται στην Α2”.

Ο κ. Σακελλαρίδης αναφέρθηκε στις επίσης δυνατές και φιλόδοξες ομάδες βόλεϊ, στην επιτυχία και των υπολοίπων τμημάτων αλλά και γενικότερα στην αλλαγή επιπέδου που έχει συντελεστεί στο σύλλογο τα τελευταία χρόνια: “Η ανδρική ομάδα βόλεϊ είναι πολύ καλή, έχει έναν ικανότατο προπονητή και εξαιρετικούς παίκτες και από αυτήν περιμένουμε το καλύτερο. Όσο για το γυναικείο βόλεϊ, δεν το κρύβουμε πως ο στόχος είναι να φτάσουμε στην Α1 γιατί η δυνατότητα υπάρχει. Το κολυμβητικό τμήμα ανάμεσα σε 123 σωματεία πανελλαδικά βγήκε ένατο, μια τεράστια επιτυχία. Το πόλο έφτασε να παίζει στην Α2, στο τένις η συμμετοχή είναι τεράστια, το τμήμα της κινητικής αγωγής για παιδιά δε μπορεί να εξυπηρετήσει άλλους όσο κι αν θέλουμε γιατί έχει γεμίσει, το ζίου ζίτσου πάει εντυπωσιακά ξεπερνώντας τα 30 παιδιά ενώ όταν ξεκίνησε είχε 2-3. Ο Μίλωνας αυτή τη στιγμή πραγματικά έχει αλλάξει και αισθάνομαι περηφάνια και ικανοποίηση. Κάθε άνθρωπος που έρχεται στον Μίλωνα μας δίνει τα συγχαρητήριά του και αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά. Φυσικά θέλω να ευχαριστήσω για όλα αυτά τους συνεργάτες μου στο ΔΣ και το προσωπικό του Μίλωνα που με τη συνεχή προσπάθειά του έχει βοηθήσει στην εικόνα αυτή που παρουσιάζει το σωματείο. Το αν ο σύλλογος βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας του δε θα το κρίνω εγώ γιατί ίσως φανεί εγωιστικό, θα το πουν άλλοι. Ο κόσμος είναι ο κριτής όλων μας και εμείς δίνουμε εξετάσεις κάθε μέρα”.

Ασχολίαστο βέβαια δε θα μπορούσε να αφήσει το θέμα της μείωσης της επιχορήγησης των σωματείων από τον Δήμο, τονίζοντας: “Ο Μίλωνας έχει μάθει να εκτιμά ακόμη και το ένα ευρώ. Το μεγάλο παράπονο είναι πως ο σύλλογος δεν αντιμετωπίζεται όπως του αρμόζει από τον Δήμο. Δε θα σωθεί ο Μίλωνας με τα δέκα χιλιάρικα, αυτό που ζητάμε διακαώς όμως είναι ο σύλλογος να αντιμετωπίζεται δικαίως και να του δίνουν αυτά που του αξίζουν και του αναλογούν, καθώς έχει βοηθήσει επανειλημμένως και τον Δήμο αλλά και άλλα σωματεία όπως ο Πανιώνιος”.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Μίλωνα έκανε μια αποτίμηση των όσων πολύ σημαντικών έχει καταφέρει ο σύλλογος αυτή τη δύσκολη δεκαετία των μνημονίων και της πανδημίας: “Για όλους τους συλλόγους η τελευταία δεκαετία υπήρξε πολύ δύσκολη, αλλά ο σύλλογος όχι μόνο δε γονάτισε αλλά επιβίωσε. Ξόφλησε δάνεια, εκκαθαρίστηκε οικονομικά, βελτίωσε τις εγκαταστάσεις του. Ακόμη και την τελευταία διετία που ήταν “νεκρή” αθλητικά βάλαμε ηλιακούς θερμοσίφωνες, κλιματιστικά, φτιάξαμε τον εξωτερικό χώρο του γηπέδου, απλά πράγματα αλλά σημαντικά. Τώρα εκκρεμεί ένα σημαντικό έργο, αυτό της ανακαίνισης του κλειστού “Κροίσος Πέρσης”. Λόγω της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής του χρειάζονται ειδικά συνεργεία για να το ανακαινίσουν. Η Περιφέρεια είναι δίπλα μας σε αυτό και είναι σημαντικό να πούμε πως αν γίνει αυτό το έργο θα δώσει ζωή στα επόμενα πενήντα χρόνια για τον Μίλωνα”. 

Τι φέρνει η επόμενη μέρα για το σύλλογο; Ο κ. Σακελλαρίδης αναφέρει χαρακτηριστικά: “Στόχοι υπάρχουν πάντα. Υπάρχουν πλάνα για δημιουργία νέων εγκαταστάσεων, θέλουμε να κάνουμε πολλά έργα και πιστεύω σε 2-3 χρόνια θα είναι πολύ διαφορετικός ο σύλλογος προς το καλύτερο. Δίνω υπόσχεση πως θα είμαστε δυνατοί και όποιος νομίζει πως μπορεί να προσφέρει έστω και ένα λιθαράκι είναι ευπρόσδεκτος να έρθει εδώ για να κάνουμε κάτι καλό για την ελληνική κοινωνία και τα παιδιά μας”.


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: