Αρθρογραφία


Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τρύφωνας Αλυκάτωρας Που Ακόμα…Έρχεται

Κωνσταντινίδης Παναγιώτης | 13/12/2014

Η νέα Δημοτική Αρχή Νέα Σμύρνη ‘Πόλη Πρότυπο’ , στην προσπάθειά της να ενεργοποιήσει περισσότερο Δημοτικούς Συμβούλους στα κοινά της Νέας Σμύρνης, δημιούργησε αρκετές θέσεις Εντεταλμένων. Πρόκειται για θέσεις που διοικητικά, είναι χωρίς άμεση αρμοδιότητα, χωρίς καν δικαίωμα υπογραφής και πιθανόν που, αν αξιοποιηθούν, θα δώσουν κάποια προστιθέμενη αξία στο έργο του Δήμου αλλά και που απλά και μόνο μπορούν να στολίζουν ένα βιογραφικό, προσθέτοντας άχρηστες γραμμές σε αυτό.
Ο Πολιτισμός της Νέας Σμύρνης και οι αρκετοί ενεργοί Σύλλογοι, καθώς και κάποιοι «μόνο σφραγίδα» είδαν το όνομα του Τρύφωνα Αλυκάτορα να φιγουράρει το Σεπτέμβριο ως ο εντεταλμένος του Δήμου για θέματα που τους αφορούν. Μέχρι σήμερα ΜΟΝΟ το όνομά του έχουν δει. Τρεις μήνες διοίκηση, τρεις μήνες πολιτιστικών δραστηριοτήτων, εκδηλώσεων, τρεις μήνες θεμάτων που προβληματίζουν τους Συλλόγους όλους μαζί αλλά και ξεχωριστά και ο εκλεγμένος για δεύτερη τετραετία Δημοτικός Σύμβουλος και δικηγόρος δεν έχει εμφανιστεί ούτε σε μαγνητοσκόπηση. Σε καμία εκδήλωση, καμία εθιμοτυπική επίσκεψη, ένα γράμμα βρε αδερφέ, ένα mail, μια δήλωση, μια συνέντευξη, ένα καφέ έστω. Ένα Σάββατο. ΠΟΥΘΕΝΑ!
Γιατί; Δεν προλαβαίνει το παιδί … και τα Σαββατοκύριακα μάλλον ξεκουράζεται. Ο τίτλος, τίτλος όμως. Γκρίνια υπάρχει από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, άλλους πολύ, άλλους λιγότερο με δεδομένο ότι δύο Πρόεδροί τους είναι Δημοτικοί Σύμβουλοι και συνάδερφοι του στην ίδια παράταξη!
Σε ανεπίσημες ερωτήσεις προς τα Δ.Σ. των Συλλόγων, όλοι επιβεβαίωσαν το παλιό ρητό «μην τον είδατε τον Παναγή» για τον Εντεταλμένο για θέματα Πολιτισμού. Φυσικά, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολύδωρος Συρίγος, ως γνήσιος πολιτικός και συνάδερφός του, απάντησε στο Face Book στην ομάδα της Νέας Σμύρνης πως το χρονοδιάγραμμα των επισκέψεων θα το ορίσει ο Δήμος και πως η Διοίκηση έχει μπροστά της 4,5 χρόνια ακόμα για να ασχοληθεί ο πολυάσχολος Τρύφων Αλυκάτορας με την αρμοδιότητά του.
Συγχαρητήρια λοιπόν στον Τρύφωνα Αλυκάτορα και τον παρακαλούμε στην πρώτη του επίσκεψη σε κάποιο Σύλλογο να στείλει δελτίο τύπου στον Προφήτη για να αναδείξουμε το γεγονός!
Επίσης, θα ήταν σκόπιμο ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολύδωρος Συρίγος, να σταματήσει να το «παίζει» προστάτης «φτωχών και κατατρεγμένων προβληματικών» ως προς κάποιο σκέλος των αρμοδιοτήτων τους Δημοτικών Συμβούλων, διότι στο τέλος μπορεί να τον συμπαθήσουν περισσότερο πολιτικά οι προστατευόμενοι του, αλλά να τον αντιπαθήσουν οι ψηφοφόροι.
Και κάτι αστείο για να αλλάξουμε ύφος!
Αφού δεν μπορείς, παλικάρι μου, κακώς τον δέχτηκες  τον τίτλο και κακώς στον προσέφεραν. Δώσε τον σε κάποιο άλλο που ίσως να μπορεί να κάνει τη δουλειά. Η Νέα Σμύρνη είναι ‘Κοιτίδα’  Πολιτισμού, αν δεν μπορείς να λύνεις προβλήματα, μην δημιουργείς κιόλας δια της απουσίας σου.

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: