Αρθρογραφία


Κακοποίηση της γυναίκας

Κoρφoξυλιώτης Χρήστος | 20/11/2019

Κακοποίηση της γυναίκας

Του Χρήστου Κορφοξυλιώτη

Μέλος ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Ήμαστε επισήμως στον 21ο αιώνα, εξελισσόμαστε με γρήγορους ρυθμούς σε θέματα της τεχνολογίας, ξεχνώντας όμως να επιλύσουμε πολλά άλλα κύρια ζητήματα που προβληματίζουν και μαστίζουνε την εκάστοτε κοινωνία που ζούμε. Μερικά από αυτά είναι η ανεργία, η εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά, η βία, η γυναικεία κακοποίηση και πολλά άλλα αρνητικά στοιχεία που μας κατακλύζουν στην καθημερινότητα μας, στα οποία πρέπει να παλεύουμε μόνοι μας για να καταφέρουμε να  βγούμε αλώβητοι. Δύσκολο αλλά οι άνθρωποι από την φύση τους είναι μαχητές και  άνω θρώσκει.

Ένα όμως από τα θέματα που θα ήθελα να αναφερθώ είναι η γυναικεία κακοποίηση σε σωματική πρώτα φάση που την γεμίζει με σημάδια, μώλωπες στο σώμα. Στην συνέχεια όμως τα ψυχολογικά τραύματα που δημιουργούνται δεν θεραπεύονται εύκολα πάντα, αργούνε να γιατρευτούνε ή δεν θεραπεύονται ποτέ. Αυτές τις γυναίκες πρέπει να προστατέψει το κράτος, αλλά και όλο το κοινωνικό σύνολο. Να τις ακούει και να μην τις φιμώνουν όπως κάνανε οι βιαστές τους, γεμίζοντας με ενοχές και σιωπές. Επίσης πρέπει να μην φτάνει καμία γυναίκα στην κακοποίηση, είναι ένα από τις μορφές που δεν πρέπει να γίνεται από το ένα φύλο προς το άλλο.

Οι γυναίκες αυτές που τον βιώνουνε είναι πιο δυνατές από όσο νομίζετε. Θα τις πείτε «κυριούλες», μόνο αυτό δεν είναι όμως. Αν γνωρίσετε μια από αυτές ακούστε την ιστορία τους, αφουγκραστείτε τον φόβο τους, την ενοχή τους και την σιωπή τους. Όταν τις κατανοήσετε μόνο έτσι θα τις βοηθήσετε πραγματικά, θα τις κάνετε να πιστέψουν πάλι σε αυτές και στην κοινωνία που φοβούνται και απεχθάνονται.

Η κακοποίηση της γυναίκας είναι ευθύνη του κάθε άντρα που τις κάνουνε να μισήσουνε την ανθρώπινη επαφή ερωτική και μη. Μην τις κάνετε να μισήσουνε εμάς και αυτό που θέλετε να έχετε από αυτές…


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: