Αρθρογραφία


Το Τμήμα Στίβου Του Πανιωνίου Στην «Πανιώνια Πορεία» Του Nstvlive

Καραθανάσης Χρήστος | 23/02/2019

του Χρήστου Καραθανάση
Μέλος της ΕΣΗΤΛΣΥΜ


Στην εκπομπή της <<Πανιώνιας πορείας>> του διαδικτυακού καναλιού «www. nstv.gr»
 είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε πριν λίγες εβδομάδες δύο από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους μας από το τμήμα στίβου του Πανιωνίου μας , την πρωταθλήτρια στην σφυροβολία Νίκη Ναξάκη και τον πρωταθλητή στο επί κοντώ Θοδωρή Χρυσανθόπουλο .
 
Ξεκινώντας αυτό μας το αφιέρωμα στο στίβο του Πανιωνίου( θα ακολουθήσει και άλλο με αθλητές και αθλήτριες από άλλα αθλήματα) έπρεπε πρωτίστως να αναφέρουμε την πολύ σημαντική βελτίωση στις υποδομές του Συλλόγου στο Δημοτικό στάδιο της Νέας Σμύρνης . Βεβαίως αναφερόμαστε στην πλήρη ανακατασκευή του << ταρτάν>> στο κλειστό γυμναστήριο στίβου του γηπέδου μας ( κάτω από την θύρα 2) που ολοκληρώθηκε πριν 2 μήνες περίπου και έτσι μπορούν να προπονηθούν σωστά και αποτελεσματικά αθλητές και αθλήτριες του Συλλόγου μας και την περίοδο του χειμώνα όταν οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν προπονήσεις στον ανοιχτό στίβο του γηπέδου.

Η πρωταθλήτρια μας και μέλος της εθνικής μας ομάδας στην σφυροβολία Νίκη Ναξάκη προπονείται τα τελευταία 2 χρόνια κάτω από τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή Κ. Αλέξανδρου Παπαδημητρίου στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου στο Μαρούσι. Όλο αυτό το διάστημα άλλαξε αρκετά πράγματα στην τεχνική της και βεβαίως στον τρόπο και την μέθοδο της προπόνησης της . Καθώς στο ΟΑΚΑ προπονείται μαζί με άλλους αθλητές και αθλήτριες της εθνικής ομάδας στίβου που έχουν υψηλούς στόχους και απόλυτη συγκέντρωση στην διάρκεια και την ένταση της καθημερινής προπόνησης σύμφωνα με τις συμβουλές των προπονητών τους. Την φετινή χρονιά η Νίκη έχει σαν στόχο να καταφέρει αν ρίξει την σφύρα σύμφωνα με τις δυνάμεις της και βεβαίως να πιάσει το όριο των 62 μέτρων για την συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων-γυναικών ( αθλητές και αθλήτριες Κάτω των 23 ετών) . Η Νίκη δεν έχει ξεχάσει ποτέ τα 4 χρόνια που προπονούταν με τον Κ. Βάλσαμο στον Πανιώνιο ,ερχόμενη από το νησί της την Σαντορίνη , μένοντας μακριά από την οικογένεια της σε ηλικία 15 ετών . Οικογένεια της έγινε τότε ο Πανιώνιος με την έφορο στίβου Κ. Τούλας Παύλου να στέκεται ουσιαστικά δίπλα της στηρίζοντας τη στην αρχή της ενασχόλησης της με τον στίβο και τις ρίψεις.

Από την μεριά του ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος θέλει να κάνει ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα την φετινή χρονιά , αφήνοντας πίσω τον σοβαρό περσινό του τραυματισμό και θέτοντας νέους στόχους . Καθώς και αυτός εδώ και μερικές εβδομάδες προπονείται στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ με τον καινούργιο του προπονητή Κ. Βασίλη Μελαλοοικονόμου. Ο φετινός του στόχος είναι βεβαίως ο ανοιχτός στίβος και μία επίδοση ικανή να το φέρει στους διακριθέντες αθλητές του επί κοντώ .
Κλείνοντας αυτό το πρώτο αφιέρωμα στο τμήμα στίβου του Πανιωνίου μας αξίζει να αναφέρουμε και τους αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διοργανώθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 9-10/2/2019.

Ο Μάντης βγήκε 3ος στα σύνθετα αθλήματα, η Κοτσαχείλη Ιζαμπέλα 5η στα 3000χλμ, η Τσήκα Ελένη 5η στην σφαιροβολία ,η Κοτσαχείλη Εύα αν και νεάνιδα ήταν 6η στον τελικό του επί κοντώ, επίσης στο ίδιο αγώνισμα η Εβίτα Δημητρίου (16 ετών) με νέο ατομικό ρεκόρ πέρασε και αγωνίστηκε στον τελικό των γυναικών.  Με νέο ατομικό ρεκόρ επίσης η Βαλέρη Βασιλική στο τριπλούν επίσης 16 χρόνων και η Δημητράκα Μαριλένα που επιλέχτηκε να συμμετάσχει σε έναν αγώνα που έχει καθιερώσει η ομοσπονδία με τους 16 καλύτερους χρόνους στην Ελλάδα στην Κ15.

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: