Αρθρογραφία


Ομάδα Πόλο Νέων Ανδρών Και Εφήβων Πανιωνίου

Καραθανάσης Χρήστος | 07/07/2018

Του Χρήστου Καραθανάση

Στην εκπομπή της   <<Πανιώνιας πορείας>>  από το διαδικτυακό μας κανάλι <<www.nstv.gr>>αφιερωμένη στο τμήμα πόλο του  Ιστορικού , κοντά μας βρέθηκαν ο προπονητής της ομάδας πόλο  νέων ανδρών και εφήβων και βοηθός του Κ. Κώστα Δήμου στους άνδρες Κ. Παναγιώτης  Πρίμπας μαζί με τον αρχηγό της ομάδας των εφήβων Δημόκριτο Ζουρίδη. Βεβαίως από αυτό το μικρό  αφιέρωμα δεν θα μπορούσε να λείπει ο βασικός συντονιστής –υπεύθυνος έφορος για την εύρυθμη λειτουργία όλων των τμημάτων πόλο του Συλλόγου ( ανδρών , γυναικών, υποδομών) τα τελευταία 5 χρόνια Κ. Ηλίας Μπουζαλάς ( με άμεσο συνεργάτη του τον Κ Αδαμόπουλο).
    Ο  Κ.  Μπουζαλάς μας εξήγησε  ότι αναλαμβάνοντας  το 2013 το σύνολο των τμημάτων πόλο του Πανιωνίου του δόθηκε  << εν λευκώ>>  η  εξουσιοδότηση  από το Δ.Σ  του  Ερασιτέχνη να φέρει εις πέρας ένα πολύ δύσκολο για εκείνη την εποχή εγχείρημα. Το  κυρίως ζητούμενο στην αρχή αυτής της προσπάθειας  τότε, ήταν  ξαναγυρίσουν  τα παιδιά στην ενασχόληση τους με το άθλημα καθώς όλα τα τμήματα είχαν δυστυχώς , από την προηγούμενη διοίκηση στον Ερασιτέχνη, αφεθεί εντελώς στο έλεος τους και χωρίς καμία διοικητική στήριξη… Από την 1η χρονιά η ομάδα πόλο των ανδρών ανέβηκε κατηγορία και στην συνέχεια όλα τα πράγματα βελτιώθηκαν σημαντικά και οι υποδομές του αθλήματος σε αγόρια και κορίτσια ξαναγύρισαν σε σημαντικές επιτυχίες και μετάλλια. Όλο αυτό το διάστημα ο αριθμός των αθλητών στο Σύλλογο μας έχει τριπλασιαστεί καθώς  στον πόλο του Πανιωνίου σήμερα βρίσκονται 200 περίπου αθλητές και αθλήτριες.
     Ο Κ. Πρίμπας μας ανέλυσε τον στόχο που έχουν θέσει από κοινού με τον Κώστα Δήμου για την σωστή και κυρίως αποτελεσματική οργάνωση όλων των ηλικιακών κατηγοριών στις  υποδομές του Πανιωνίου. Αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος από τον να αναδεικνύονται βήμα-βήμα οι ταλαντούχοι αθλητές και αθλήτριες του Συλλόγου ώστε  τελικά να πετύχουμε εκπροσώπηση του Συλλόγου   στα κλιμάκια των εθνικών μας ομάδων πόλο( παίδων  , εφήβων , κορασίδων, νεανίδων ). Επίσης δίνει μεγάλο κίνητρο στους ταλαντούχους νέους αθλητές να αγωνίζονται στις εθνικές ομάδες ως αναγννώριση των αγωνιστικών προσπαθειών τους  με την ομάδα του <<Ιστορικού>>.
  Ο φίλος μας αθλητής Δημόκριτος Ζουρίδης παίρνοντας τον λόγο μας έδειξε ότι μετά την επταετή του παρουσία στον Σύλλογο , έχει σίγουρα καταλάβει τι σημαίνει << Πανιώνια ψυχή>> και έτσι χρίστηκε από τον προπονητή του αρχηγός της ομάδας των εφήβων . Ο ίδιος υποστήριξε ότι νοιώθει να βελτιώνεται αισθητά την φετινή χρονιά μέσα από την σκληρή και οργανωμένη καθημερινή προπόνηση. Από φέτος ο Δημόκριτος αγωνίζεται στην θέση του φουνταριστού ( ως επιθετικός δηλαδή) της ομάδας , μία θέση που έχει μεγάλες ευθύνες που όμως δεν τον φοβίζουν καθώς σαν αρχηγός πρέπει και θέλει να δίνει το παράδειγμα μαχητικότητας σε όλους τους συμπαίκτες του.Εδώ αξίζει να αναφέρουμε  ότι οι προπονήσεις για τους αθλητές πόλο στο κλειστό της Αρτάκης διαρκούν τουλάχιστον 3 ώρες σε καθημερινή βάση .
Κλείνοντας  αυτό το αφιέρωμα αναφερθήκαμε και στην ομάδα των ανδρών του Συλλόγου που την φετινή σεζόν ενισχύθηκε με την προσθήκη ξένου πολίστα ( από το Μαυροβούνιο) και με εμπειρίες από το Ιταλικό πρωτάθλημα. Ο Κ. Πρίμπας μας περιέγραψε τον μεγάλο ανταγωνισμό που υπήρχε στο φετινό πρωτάθλημα μεταξύ όλων των ομάδων και με ανεβασμένο το αγωνιστικό επίπεδο του πρωταθλήματος . Εξάιρεση φυσικά αποτελούν οι ομάδες του Ολυμπιακού και της Βουλιαγμένης  που εδώ και χρόνια έχουν ξεφύγει όλων των υπολοίπων. Ο Πανιώνιος φέτος θα διεκδικήσει , όπως φαίνεται , την παραμονή του στην κατηγορία μέσω της διαδικασίας των αγώνων <<playout>>. Εκεί συμμετέχουν οι 4 ομάδες που βρίσκονται στο τέλος της βαθμολογίας και βγαίνουν οι ομάδες που υποβιβάζονται και αυτές που παραμένουν .
      Ο Κ. Μπουζαλάς πριν τελειώσουμε αυτό τοι αφιέρωμα ήθελε δημόσια και με αυτήν τν ευκαιρία να ευχαριστήσει το  κομμάτι των οργανωμένο οπαδών του Πανιωνίου <<Πάνθηρες>> για την σημαντική βοήθεια που έδωσαν και φέτος όποτε χρειάστηκε στους εντός έδρας σημαντικούς αγώνες ενισχύοντας τους αθλητές με το πάθος και το παλμό που μεταδίδουν σε αυτούς από τις εξέδρες του Κλειστού κολυμβητηρίου της Αρτάκης. Ο ίδιος μας επισήμανε ότι θέλει το έργο του στο Σύλλογο να έχει μακρόπνοα αποτελέσματα και να μεγαλώνει συνεχώς ο αριθμός των αθλητών – αθλητριών που θα θέλουν να έρθουν και να  γυμνάζονται στον << Ιστορικό >> μας , ώστε με πολύ και μεθοδευμένη δουλειά να βγούν οι περισσότερο ικανοί και άξιοι για να πλαισιώσουν στο μέλλον τις μεγάλες ομάδες των ανδρών και γυναικών στο πόλο του Πανιωνίου . Αυτή ήταν και θα είναι μέσα στην μεγάλη του Ιστορία η ανεκτίμητη προσφορά του Πανιωνίου στην πατρίδα μας :  Να αναδεικνύει και να πρσφέρει νέους και άξιους αθλητές και αθλήτριες  στα εθνικά συγκροτήματα όλων των κατηγοριών και  αθλημάτων.


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: