Αρθρογραφία


Η Νέα Δημοκρατία ανεβάζει ρυθμούς

Φωτάκη Μαρία | 28/05/2022

«Η Νέα Δημοκρατία ανεβάζει ρυθμούς»

Της Μαρίας Φωτάκη-Δημοσιογράφου Μέλος ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Στο 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίαςο πρωθυπουργός έκανε σαφές προς όλα τα στελέχη της πως παρόλο που η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, οφείλουν να ξεκινήσουν άμεσα περιοδείες προκειμένου να αναδειχθεί το κυβερνητικό έργο των τελευταίων δυόμιση ετών στη χώρα μας, καθώς μπαίνουμε πλέον στον τελευταίο χρόνο πριν από τις εθνικές εκλογές του 2023, τονίζοντάς του όμως ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εμπλακούν στην «τοξικότητα» των αντιπάλων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε ως σύνθημα του Συνεδρίου την φράση «Δίπλα στον Πολίτη» στοχεύοντας να επικεντρωθεί στα ζητήματα που αφορούν τον κάθε πολίτη και τις πολιτικές που δίνουν λύση στις μεγάλες εξωγενείς προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης για τον επόμενο ένα χρόνο, καθώς και στο όραμα της για την επόμενη δεκαετία.

Στόχος του πρωθυπουργού ήταν η ανάδειξη των μεγάλων και πολλών αντιξοότητων που η σημερινή κυβέρνηση κλήθηκε να αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής της, η ρευστή κατάσταση που επικρατεί σε διεθνές επίπεδο και το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί λόγω της συνεχιζόμενης ακρίβειας, για την οποία δεν ευθύνεται η κυβέρνηση, αλλά με τελικούς αποδέκτες τους πολίτες, άρα και τελικούς κριτές.

Μαξίμου και κυβερνητικά στελέχη πιστεύουν ότι ιδιαίτερη βαρύτητα στο αποτέλεσμα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης θα έχει ο αντίκτυπος των κοινωνικών μέτρων κατά της ακρίβειας που θα ολοκληρωθούν τον Ιούλιο, τα έργα που πραγματοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και οι συμμαχίες που η σημερινή κυβέρνηση έχει δημιουργήσει προκειμένου να θωρακίσει τα σύνορά της και να ενισχύσει την άμυνά της.

Μεγάλο ατού της σημερινής κυβέρνησης αποτελεί ακόμα: Η πλήρη απελευθέρωση της χώρας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας, η αναμενόμενη καλή πορεία της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, η αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ,  η συνέχιση της ψηφιοποιήσης του κράτους, η πρώτη αύξηση των συντάξεων μετά από αρκετά χρόνια, η αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης, καθώς και η νέα μείωση των εισφορών από τον Ιούνιο.

Υπάρχουν βεβαίως και αστάθμητοι παράγοντες που μπορεί να ανατρέψουν τον εκλογικό σχεδιασμό για το τέλος της τετραετίας. Ρυθμιστικοί παράγοντες, όπως η πιθανότητα συνέχισης αλλά και εξάπλωσης του πολέμου στην Ουκρανία, οι πυρκαγιές που κάθε καλοκαίρι πλήττουν τη χώρα μας, καθώς και η περίπτωση να αυξηθεί εκ νέου, και σε απόσταση ασφαλείας, η διαφορά Νέας Δημοκρατίας με ΣΥΡΙΖΑ,  μπορούν να αυξήσουν την πιθανότητα διεξαγωγής των εκλογών νωρίτερα, ακόμη και τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Όποτε όμως και εάν διεξαχθούν  οι επόμενες εκλογές, το μεγάλο πρόβλημα παραμένει και δεν είναι άλλο από τη διεξαγωγή τους με την απλή αναλογική που ευνοεί την χαλαρήψήφο. Αυτός είναι και ο λόγος που η Πειραιώς προσανατολίζεται στην «στρατηγική των συγκρίσεων» της νυν κυβέρνησης με την προηγούμενη κάνοντας αναφορές στο 2015 και στα όσα έπραξε η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συνεχείς είναι πλέον και οι αναφορές για μια «αυτοδύναμη Ελλάδα», με στόχο τη συσπείρωση των γαλάζιων ψηφοφόρων, αλλά και την προσέλκυση του «δύσκολου» κεντρώου ακροατηρίου.

Μαρία Ι. Φωτάκη

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: