Αρθρογραφία


Το βιολί του ο Χατζαντουριάν . Καμία μείωση εξόδων στον προϋπολογισμό

Ένωση Συντακτών συντακτική ομάδα | 26/06/2020

              Το βιολί του ο Χατζαντουριάν . Καμία μείωση εξόδων στον προϋπολογισμό

 

Με μια αναμόρφωση προϋπολογισμού εκτός πραγματικότητας - που αναρτήθηκε στη Διαύγεια - και ΠΡΟΦΑΝΩΣ με τις ευλογίες του Δημάρχου Τζουλάκη και του Αντιδήμαρχου Οικονομικών Κούπα, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού ενημερώνει την κοινωνία της Νέας Σμύρνης πως παρά τις μαζικές ακυρώσεις αγώνων, δράσεων και άλλων αθλητικών διοργανώσεων που έγιναν και θα γίνουν, ακυρώσεις που θα μπορούσαν να 'σώσουν' εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ υπέρ των Δημοτών, σκοπεύει να κρατήσει όλα τα παραπάνω χρήματα και μάλιστα να τα έχει διαθέσιμα να ξοδέψει αλλού.

Έτσι, ενδεικτικά, μόνο από την ακύρωση των Αθλοδιακοπών, της Δημιουργικής Απασχόλησης, εκδηλώσεων του ψηφιακού μουσείου αλλά και άλλων εκδηλώσεων, το Ταμείο του Δήμου γλιτώνει 225.000 ευρώ. Αλλά ΟΧΙ! 

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Βαγγέλης Χατζαντουριάν και το Διοικητικό του Σύμβούλιο (όσοι ψήφισαν υπέρ), αποφάσισαν σχεδόν όλα τα ποσά που προέρχονται από ακυρώσεις - μειώσεις δράσεων, διοργανώσεων και αγώνων, να πάνε αλλού ΕΝΤΟΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού!Έτσι, και ενώ ''σώζονται'' 356.000 ευρώ προσωρινά, οι 333.000 θα ξοδευτούν σε άλλες υπηρεσίες, βελτιώσεις και γενικότερες προμήθειες, με τα υπόλοιπα 25.000 ευρώ να καταλήγουν στο αποθεματικό του νομικού προσώπου.

Τι λέει λοιπόν ο Βαγγέλης Χατζαντουριάν στους πολίτες μέσω του νέου προϋπολογισμού; Λέει πως, ότι και να συμβεί, κορωνοΐός ή όχι, ύφεση ή όχι, ανεργία ή όχι, ακυρώσεις δράσεων ή όχι, θέλουν δεν θέλουν οι πολίτες, ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΞΟΔΕΨΕΙ ΠΑΛΙ για πολιτισμό έως 2.600.000 ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ.

Μερικά ενδεικτικά παραδείγματα για το που θα πάνε οι 333.000 ευρώ, που θα μπορούσαν να ''σωθούν'' από τον πολιτισμού και να κατευθυνθούν αλλού μέσω του Δήμου

Έξοδα Συντήρησης φιγούρων Μουσείου Καραγκιόζη ... Από 15.000 ευρώ θα φτάσει στα 24.000 ευρώ

Έξοδα Διαμόρφωσης Μουσείου Καραγκιόζη ... Από 7.000 ευρώ πάει στα 24.000 ευρώ

Έξοδα πνευματικών δικαιωμάτων ... Από 0 ευρώ πάει στα 15.000 ευρώ

Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και συστήματα ... Από 2.000 ευρώ πάει στα 22.000 ευρώ

Έξοδα Διαμόρφωσης εξωτερικών χώρων Δημοτικής Βιβλιοθήκης ... Από 0 ευρώ πάει στα 24.000 ευρώ

Αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ εξόδων (πάντα από τα 333.000) κατευθύνονται σε εξοπλισμό γυμναστηρίων και σε επισκευές και καλλωπισμό του Δημοτικού Κολυμβητηρίου - το οποίο, όταν το Αρτάκης θα πέσει και θα ανεγείρεται, μάλλον θα εξαφανιστεί οπτικά από τη σκόνη και τα συντρίμμια.

Αρνητική εντύπωση κάνει η δημιουργία νέων κωδικών εξόδων - που μάλλον δεν μας χρειαζόντουσαν μέχρι σήμερα, αλλιώς θα τους είχαμε -

με τίτλους όπως:

Προμήθεια δαπέδων εξωτερικών χώρων κολυμβητηρίου από 0 ευρώ (δεν υπήρχε) πάει στις 24.000 ευρώ

Έξοδα χαλαζιακής άμμου φίλτρων κολυμβητηρίου...Από  0 ευρώ (δεν υπήρχε) πάει στα 24.000 ευρώ και άλλα ...

Το βιολί του ο Χατζαντουριάν. Καμία μείωση στον Προϋπολογισμό

Ίσως τελικά για κάποιους λόγους ''φοβήθηκε'' ο Πρόεδρος πως, ΑΝ ΔΕΝ κατανείμει τα χρήματα που προέκυψαν από τους περιορισμούς των εξόδων, θα μπορούσε με κάποιο υπαρκτό τρόπο να πρέπει να τα ''επιστρέψει'' στο ταμείο του Δήμου.

Για να διασκεδάσουμε και λίγο, ας ''συγχαρούμε'' τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού που μείωσε τα έξοδα εκτύπωσης εντύπων δράσεων (ποιές δράσεις; είναι ενήμερο το ΔΣ;) από 100.000 ευρώ σε ΜΟΝΟ 67.000 ευρώ. ΜΠΡΑΒΟ !

Επίσης, ''συγχαρητήρια'' αξίζουν ο Αντιδήμαρχος Κούπας αλλά και ο Δήμαρχος Τζουλάκης που σαν άλλοι ιθαγενείς ''αγόρασαν'' τα καθρεφτάκια της αναμόρφωσης Χατζαντουριάν και προχώρησαν στην έγκριση της! 

Φυσικά, θα μπορούσε και η Αντιπολίτευση στο ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού πέραν των τύπων και των λευκών ή αρνητικών ψήφων να κάνει ποιοτικότερη αντιπολίτευση και όχι στείρα, όπως αυτή συχνά καταγράφεται ή δεν καταγράφεται καθόλου στη Διαύγεια. Ειδικότερα μάλιστα, λάθη επί διοικητικής νομοθεσίας σαν αυτό που συνέβη πρόσφατα από την κ.Αγγελίδου (π.Εφέτης) δεν δικαιολογούνται.

ΥΓ Οι προβλέψεις για τους δύο αγώνες (street Run και Night Run) ύψους 150.000 ευρώ εντός του έτους παραμένουν προφανώς χωρίς καμία αναμόρφωση προς το παρόν...


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: