Αρθρογραφία


Τα Τσούζουν Οι Υπάλληλοι Του Δήμου Νέας Σμύρνης

Ένωση Συντακτών συντακτική ομάδα | 14/03/2015

Πολιτικές σαχλαμαρίτσες

Παρακολουθώντας τα δημοτικά συμβούλια της Νέας Σμύρνης, μπορεί να καταλάβει κάποιος για ποιο λόγο τα βάζουν μεσημεριάτικα αλλά κυρίως για ποιο λόγο αναλώνονται σε πολιτικές μπαρούφες. Θέλουν ακόμα και τον κόσμο που μπορεί να έχει το μικρότερο ενδιαφέρον για τις διαδικασίες αποφάσεων ακόμα και να πηγαίνει να παρακολουθήσει τα δημοτικά συμβούλια να σιχαίνεται και να φεύγει. Σε γενικές γραμμές, μέχρι τώρα, η παράταξη που αποδεικνύει ότι γνωρίζει τα θέματα και ενδιαφέρεται να μάθει είναι η Στροφή της Νέας Σμύρνης με επικεφαλής τον Πάντο.  Ο Κουτελάκης προφανώς γνωρίζει περισσότερα. Ειδικά για τα άπλυτα της πρώην παράταξης του αλλά αναλώνεται σε υποδεέστερες πολιτικές σαχλαμαρίτσες του τύπου «το κόμμα στην απόφαση έπρεπε να μπει πριν το ουσιαστικό διότι δεν είναι τυπικά σωστό» και άλλα τέτοια. Εξάλλου είναι η στρατηγική του να μην θάψει τους πρώην συντρόφους του διότι έτσι και αλλιώς θα τους αγοράσει πολιτικά τσάμπα τώρα που η παράταξη Τζουλάκη καταρρέει από του πολλούς δελφίνους. Η πλάκα είναι ότι το ξέρουν ότι ο Κουτελάκης τους περιμένει στην γωνία και δεν κάνουν τίποτα. Εξάλλου το δηλώνουν και οι ίδιοι πχ. Ο Χατζατουριάν ότι οι σχέσεις του με τον Κουτελάκη δεν σταμάτησαν. Ειδικά για δαύτον θα έχει πολλά ράμματα ο «Σκοτεινός» για την γούνα του, και το γεγονός ότι δεν θέλει να φύγει από πρόεδρος ΝΠΔΔ και να μετατραπεί σε αντιδήμαρχο.

Πίνω και μεθώ!
Πίσω στο θέμα μας. Με τα δύο πρώτα δημοτικά συμβούλια του χρόνου θα ασχοληθούμε σε αυτό το κείμενο. Το συμβούλιο του Ιανουαρίου γενικά αναλώθηκε σε αδιάφορες ερωτήσεις πολιτικού έρωτος και πάθους. Δηθενισμοί και ανουσιολογίες.  Αυτό που προσπάθησε να πνίξει από την δημόσια ενημέρωση ο Δήμος, ο Τζουλάκης και ο Σύλλογος Εργαζομένων Νέας Σμύρνης – ούτε ένα δελτίο τύπου, μια ανακοίνωση βρε αδερφέ – είναι το γεγονός ότι η Αστυνομία προσήγαγε υπάλληλο του Δήμου, σε κατάσταση μέθης- κουρούμπελο δηλαδή- στο αστυνομικό τμήμα, από το καφενείο της καθαριότητας το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενα του Τζουλάκη, χρησιμοποιείται ως “τσιφλίκι” των υπαλλήλων. Μάλιστα όπως τόνισε και ο Κουτελάκης, ο συγκεκριμένος είναι και οδηγός και χειρίζεται βαριά μηχανήματα και αυτοκίνητα με τα αποτελέσματα που ξέρουμε όλοι, όταν κάποιος είναι υπό την επήρεια του αλκοόλ. Το συμβάν έγινε μετά την λήξη της υπηρεσίας του δημοτικού υπαλλήλου, είπε ο Τζουλάκης, όμως ο χώρος είναι δημόσιος και το ένα ποτηράκι έφερε το άλλο με αποτέλεσμα να πλακωθούν στα χέρια. Σε αυτό το σημείο να πούμε Φώτη μην ξύνεις την μύτη σου μέσα στο συμβούλιο, καταγράφεται στην κάμερα. Πίσω στο θέμα: «της μάνας σου, της γυναίκας σου και του παιδιού σου….», ήταν τα λόγια που ακούστηκαν ανάμεσα στους εμπλεκόμενους υπαλλήλους του Δήμου Νέας Σμύρνης. Είναι προφανές, ότι με λίγο ουζάκι βγαίνουν τα πραγματικά συναισθήματα που τρέφουν μερικοί υπάλληλοι μεταξύ τους και όχι αυτό που προσπαθούν να μας πείσουν η ηγεσία τους ότι είναι μια γροθιά, μονιασμένοι και αγαπημένοι. Το γεγονός είναι ότι κατ΄ εξαίρεση σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις, ο συγκεκριμένος υπάλληλος ΔΕΝ έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Φαίνεται ότι στην Υπηρεσία Καθαριότητας ισχύουν άλλοι κανόνες. Και για να μην ξεχνιόμαστε και η Απέργη, άρχισε να δείχνει καλό χαρακτήρα – μπράβο στο κορίτσι –πάλι άσχετη παραμένει αλλά και εκείνη δεν ήθελα να συζητηθεί το θέμα δημόσια.

Συγκεντρωτική Δεληγιάννη
Για κάποιον άγνωστο λόγο, παραιτήθηκε ο Κώστας Πούλιος από  πρόεδρος ΝΠΔΔ «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης. Ο Κουτελάκης χτυπιόταν στο δημοτικό συμβούλιο, ότι παραιτήθηκε επειδή η Δεληγιάννη που έχει Αντιδημαρχία γενικότερου ενδιαφέροντος στην κοινωνική πολιτική, τον ήθελε ανδρείκελο, πράγμα που δεν είναι και μακριά από την αλήθεια γνωρίζοντας την συγκεντρωτική νοοτροπία της. Στην θέση του εκλέχτηκε ο Λαδόπουλος, που δεν το έχουμε ακούσει και ποτέ στο δημοτικό συμβούλιο. Επομένως ποιος καλύτερος για ανδρείκελο… Στο καπάκι μαλλιοτραβήχτηκαν πολιτικά οι Δεληγιάννη και Ιακωβάκη σε κυράτσα στάιλ. «Κάνεις καλό κονφερασιέ», «να σε βάλουμε παρουσιάστρια», «είμαι καλύτερη από σένα» και άλλα τέτοια. Ο Λαδόπουλος με την σειρά του μετά τα μπινελίκια, ευχαρίστησε κιόλας.

Υπάρχει Κρίση!
Παρακάτω μάθαμε ότι τα καταστήματα της Πλατείας δεν γουστάρουν να πληρώνουν για την κατάληψη του δημοσίου χώρου με τραπεζοκαθίσματα και μετά μας είπαν ότι υπάρχει κρίση. Δεν βγαίνουν οι άνθρωποι. Μόνο 4-5 ευρώ κάνει ο καφές.

Το είπαμε στον σκύλο μας και ο σκύλος στην ούρα του
Στο συμβούλιο του Φεβρουαρίου ανέκυψε ένα θέμα που και στο κοντινό παρελθόν η Στροφή Νέας Σμύρνης είχε ασχοληθεί. Προφανώς υπάρχει ένας «αθλητικός σύλλογος» στην πόλη – Ρυθμική Έκφραση- που κάνει  μαθήματα ρυθμικής γυμναστικής. Σύμφωνα με την καταγγελία της Στροφής, ο σύλλογος αυτός παρουσιάζεται ως αθλητικός αλλά υποκρύπτεται κερδοσκοπική ατομική επιχείρηση. Το ωραίο είναι ότι ο Δήμος του παραχωρεί δωρεάν τις αίθουσες του 1ου δημοτικού σχολείου της Νέας Σμύρνης. ΔΩΡΕΑΝ. Έχουνε μπερδέψει τα μπούτια τους στον Δήμο. Απάντηση ανέλαβε να δώσει ο Τερζόπουλος. Πετάει το μπαλάκι στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου, να κάνουν καταγγελία, ώστε ο Δήμος να αφαιρέσει την άδεια από αυτόν τον «Αθλητικό Σύλλογο». Όπως είπε ο Πάντος: «Να συνεχίζουμε να παίζουμε τις κουμπάρες… το προσωπικό γυμναστήριο κάποιου είναι αθέμιτος ανταγωνισμός να παίρνει δημόσιες υποδομές». Η Τσαμασίρου πρόσθεσε  το θέμα άλλη μια διάσταση: Αυτός ο «σύλλογος» όχι μόνο δεν έχει αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά χρεώνει το κάθε παιδάκι και 20 ευρώ! Άντε να πάρει και ο Δήμος κανα φράγκο από αυτά, είναι δύσκολες εποχές. Ο δήμαρχος Τζουλάκης είχε πλήρη μεσάνυχτα για το θέμα.

Έφαγε Μούτζα ο Κούπας από τους δικούς του
Φτάσουμε στο ζουμερό θέμα της 1ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού με αντιδήμαρχο τον Κούπα… Αφού η Απέργη και ο Τζουλάκης δημόσια «ξέχασαν» να ζητήσουν από τον Κούπα να κάνει εισήγηση στο θέμα και παρέμπεψαν τους δημοτικούς συμβούλους να απευθύνουν τις ερωτήσεις τους στον προϊστάμενο των Οικονομικών Υπηρεσιών. Ο Δαφνής όπως αντιλαμβανόμαστε είναι ο υφιστάμενος του Κούπα. Μετά από αυτό τα χαστούκι – τσάμπα τα μουστάκια σου ρε Στάθη – σαν τιμωρημένο παιδάκι σήκωσε το χεράκι να πάρει άδεια από την αυστηρή κυρία δασκάλα Μαρία Απέργη να μιλήσει και εκείνος. «Σύντομα όμως κ. Κούπα!» τον παρότρυνε. Ο Τσιάπης όση ώρα μίλαγε ο Κούπας έριξε κάτι σπέσιαλ χασμουρητά. Λογικό έτσι και αλλιώς δεν καταλαβαίνει και πολλά από δημοσιονομικά οικονομικά (on camera όλα αυτά). Ο Κούπας όσο ήταν απέναντι δεν ψήφιζε ΠΟΤΕ τις αναμορφώσεις που έφερνε ο Τζουλάκης. Τώρα όμως –κατά τον ίδιο πάλι – οι αναμορφώσεις είναι ένα σημαντικό οικονομικό εργαλείο οικονομικής πολιτικής. Τι να πει και αυτός ο κακομοίρης. Πια και φαίνεται και είναι πολιτικά ανεπαρκής.  Κατά την άποψη του κατά την θητεία του ΔΕΝ θα γίνουν πολλές αναμορφώσεις διότι θα φανεί ότι η αρχική σύνταξη του προϋπολογισμού ήταν ελλιπής. Με αυτήν την δημοτική αρχή έχει να μάθει πολλά από «έκτακτες» αναμορφώσεις. Μάλλον θα παραιτηθεί από αντιδήμαρχος από το πολιτικό άδειασμα και σε μεγαλύτερο επίπεδο…. «Τελειώνετε κ. Κούπα!» τον διακόπτει ξαφνικά η Απέργη. –«Θα σας απαντήσω μετά…» της ανταπαντά ο Κούπας, - «Όχι κ. Κούπα, τελειώνετε!». Πώπω πολιτικό χαστούκι. Του έπλεξε τα μουστάκια διπλοβελονιά. Τι να κάνει ο κακομοίρης ο Στάθης έβαλε την ουρά στα σκέλια και σταμάτησε. Βέβαια δεν παρέλειψε να παραπέμψει τους δημοτικούς συμβούλους να ρωτήσουν τον Δαφνή για τεχνικά θέματα οικονομικών, προφανώς διότι εκείνος έχει μαύρα μεσάνυχτα… Ο αντιδήμαρχος των Οικονομικών του Δήμου Νέας Σμύρνης δεν γνωρίζει αλλά που θα πάει θα μάθει. Και ποιο είναι το συνολικό έργο του Κούπα μέχρι σήμερα; Ένωσε 2 κωδικούς σε έναν, έτσι είπε ο ίδιος. Που λόγις για τις υπερτιμημένες δαπάνες του Δήμου Νέας Σμύρνης στα καύσιμα που αγοράζει 500% πάνω από την αγορά ή τις σακούλες σκουπιδιών με 200% παραπάνω και τόσα άλλα. Έτσι τελείωσαν άλλοι 2 μήνες.  

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: