Αρθρογραφία


Για Μια Ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση Με Τα Κόμματα Ή Με Την Πόλη Μας;

Ένωση Συντακτών συντακτική ομάδα | 27/10/2018

του
Θεόδωρου Καστόρη
Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ-Ν.ΣΜΥΡΝΗ
«ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ»-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΕΛΑΚΗΣ

Κάθε φορά, όταν πλησιάζει ο χρόνος των Δημοτικών Εκλογών, αρχίζουν οι σχετικές συζητήσεις. Ποιος είναι με ποιον? Ποιο κόμμα τον στηρίζει? Τι ψηφίζει? Αντί να κουβεντιάζουμε για την πόλη μας, για τα κοινά όλων μας προβλήματα, για την ικανότητα και το πρόγραμμα των υποψηφίων, αναζητούμε τα πιστοποιητικά των κοινωνικών τους φρονημάτων. Αντί να έχουμε ανοικτό πολιτικό διάλογο, αντιπαράθεση γόνιμη και δημιουργική μπροστά στο κόσμο, οργιάζει το παρασκήνιο. Κρυφές συμφωνίες, μυστικές διαβουλεύσεις για χρίσματα, συναλλαγές με βάση το γενικότερο πολιτικό παιχνίδι. Τι χρώμα θα «βαφτεί» ο κάθε Δήμος και πως αυτό θα επηρεάσει την γενικότερη πολιτική σκηνή.

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΙΚΑΝΟΙ
 Φανταστείτε στη Ν.Σμύρνη μια δημόσια αντιπαράθεση για τα προβλήματα της πόλης μεταξύ Κουτελάκη και Τζουλάκη. Θα είναι απόλυτα διαφωτιστική. Θα βοηθήσει τη σκέψη σας.Θα κρίνετε απευθείας. Όχι από δελτία τύπου και παρασκηνιακούς συμβούλους. Τι «πιάνει» ο καθένας.
Ο Κουτελάκης επικεφαλής ενός ανεξάρτητου αυτοδιοικητικού συνδυασμού, που έφτιαξε με την δική του προσωπικότητα από την αρχή και ο Τζουλάκης επικεφαλής ενός συνδυασμού που βρήκε έτοιμο και συμπλήρωσε με συμφωνίες κομματικών μικροπαραγόντων που έψαχναν να επιβιώσουν πολιτικά. Μικροπαραγόντων που χωρίς την κομματική κάλυψη δεν θα μπορούσαν να σταθούν ποτέ και πουθενά, μικροπαραγόντων που καλύπτουν την ανικανότητα τους στις κομματικές ταμπέλες. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι άνθρωποι ικανοί, επαγγελματικά και κοινωνικά καταξιωμένοι , να απομακρύνονται αηδιασμένοι από την δημοτική και γενικότερα πολιτική σκηνή. Χάνουν το όνειρο και την διάθεση τους, δεν «ανακατεύονται», έχουν απογοητευθεί. Κομματικές τοπικές εκλογές, που κάποιοι πληρώνουν τις συνδρομές κάποιων άλλων για να κερδίσουν οι μειοψηφίες «στημένες» πλειοψηφίες και μετά να επιβάλλουν την μειοψηφική τους άποψη σε όλο το ευρύτερο πολιτικό τους χώρο και μετέπειτα στη κοινωνία. Για γέλια ή για κλάματα. Ανεπάγγελτοι και συνταξιούχοι δεύτερης καριέρας «καρφώνονται « στις καρέκλες και εμποδίζουν την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού. Βουλευτές και Δήμαρχοι των 70τόσο και βάλε , με 20 χρόνια παρουσίας σε θέσεις εξουσίας , θέλουν άλλα τόσα να «ολοκληρώσουν» το έργο τους. Τα συμπεράσματα δικά σας
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Δεν αμφισβητώ την αναγκαιότητα και τον θεσμικό ρόλο των κομμάτων στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Πρέπει όμως να δουν διαφορετικά τον ουσιαστικό τους ρόλο. Να ανανεωθούν σε αντιλήψεις και να βοηθήσουν την αναγέννηση της πολιτικής ζωής της χώρας. Να επιλέγουν ανθρώπους με αξιοκρατικά κριτήρια και να σέβονται τη λειτουργία της κοινωνίας. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ-Ν.ΣΜΥΡΝΗ «ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ»-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΕΛΑΚΗΣ Εμείς στη δημοτική μας παράταξη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ -Ν.ΣΜΥΡΝΗ «ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ» -ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΕΛΑΚΗΣ το έχουμε κάνει πράξη. Χωρίς κόμματα να μας καθοδηγούν , με σεβασμό στις πολιτικές ιδιαιτερότητες και απόψεις των μελών και φίλων μας , δείχνουμε καθημερινά πως είναι εφικτό να συνυπάρξουμε αρμονικά άνθρωποι που πολιτικά και κομματικά διαφέρουν , άνθρωποι που τους ενώνει ένα όραμα , ένας στόχος : Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ , Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ. Δείχνουμε στην πράξη ότι οι άνθρωποι μπορούν να ενωθούν για να ξεπεράσουν προβλήματα , να σχεδιάσουν την πόλη της ζωής τους , το μέλλον των παιδιών τους , να χτίσουν δομές αλληλεγγύης , πολιτισμού και αθλητισμού. ΓΙΝΕΤΑΙ. Ξεπεράστε τους ενδοιασμούς σας  κουβεντιάστε μαζί μας, συγκρίνετε, δείτε την ουσία μακριά από τους μηχανισμούς της προπαγάνδας και του ρουσφετιού. ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΑΣ---ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: