Αρθρογραφία


Συμβούλιο Ιουλίου ‘Α: Τα Παιδία Γκρινιάζει

Ένωση Συντακτών συντακτική ομάδα | 17/09/2016

Η συνεδρίαση άνοιξε με την ανάγνωση επιστολής των  εργαζόμενων του  Πολιτιστικού Οργανισμού κατά του nstv.gr, της τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης και του Προφήτη, έκδοση της ‘Ένωσης Συντακτών Ηλεκτρονικών Τύπου και Λοιπών Σύγχρονων Μέσων. Ανυπόγραφη βεβαίως παρά μόνο με τον γενικό όρο εργαζόμενοι στον Πολιτιστικό Οργανισμό. Αυτό θα συμπεριλαμβάνει την κόρη της αντιδημάρχου Δεληγιάννη, Κατερίνα, τον γιο του γραμματέα του δήμου Νέας Σμύρνης, Καλογρίδη και άλλους φίλους και γνωστούς. Η επιστολή επαναλαμβανόμενα έθετε το ερώτημα στο προεδρείο και στους δημοτικούς συμβούλους το ερώτημα «τέτοιου είδος ενημέρωσης να χαρακτηρίζει την πόλη της Νέας Σμύρνης;», λες και είναι αρμοδιότητα του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Σμύρνης να επιτρέπει ή όχι την ελευθεροτυπία. Το λάθος όμως είναι της Απέργη που για μία ακόμα φορά υπερέβη τον ρόλο της ως πρόεδρος του συμβουλίου και επέτρεψε να διαβαστεί καταγγελία υπαλλήλου προς ιδιώτη ίσως προσπαθώντας να μετατρέψει την αίθουσα σε λαϊκό δικαστήριο. Δεν θα εκπλαγεί κάποιος αν αύριο αν αύριο ο κάθε δύσμοιρος στέλνει καταγγελίες επί προσωπικού να διαβαστούν στο συμβούλιο, όπως π.χ. ο πολίτης Διονύσης διότι δεν θέλει να ενδώσει στον έρωτα του ο Γιωργάκης, ή κυρά Μαρία διότι δεν της πέτυχε η μιζανπλί στο κομμωτήριο κτλ. Αν έχουν βάσιμα στοιχεία να προχωρήσουν  σε ένδικη λύση εφόσον όπως ισχυρίζονται «προσβάλλονται» και «συκοφαντούνται».  Επίσης υποστήριξαν ότι ο Γαλαξίας ΔΕΝ είναι δημόσιος  χώρος ακυρώνοντας σύσσωμη την αντιπολίτευση που έχει υποστηρίξει την ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους δημόσιους χώρους πολιτισμού. Το παράτυπο της ανάγνωσης της επιστολής διαμαρτυρίας επιβεβαίωσε και ο Κουτελάκης προσθέτοντας ότι δεν είχε ενημέρωση επί τους θέματος της επιστολής ούτε ο δήμαρχος ούτε ο  πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Χατζαντουριάν. Από την τοποθέτηση προέκυψε ότι οι υπάλληλοι του Πολιτιστικού ΔΕΝ είναι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά ιδιώτες με συμβάσεις που προσπαθούν να επιβάλλουν την άποψη τους στον τρόπο λειτουργίας του δήμου. Η Ιακωβάκη ισχυρίστηκε ότι μία από τις εργαζόμενες του Πολιτιστικού Οργανισμού την απείλησε. Το αξιοθαύμαστο είναι ότι ούτε ο Τζουλάκης, ούτε ο Χατζαντουριάν υποστήριξαν την θέση των παραπονούμενων.
Στην διαδικασία των ερωτήσεων η Τσαμασίρου ανέδειξε μία κλασσική αμαρτία της διοίκησης Τζουλάκη που παίρνει μπάλα και τις υπηρεσίες του Δήμου: δεν παραδίδουν έγγραφα και ακολουθούν την μέθοδο «Άννα- Καϊάφα» σε πολίτες που επιθυμούν να ελέγξουν τις διαδικασίες και αποφάσεις του δήμου. Απάντηση Χατζαντουριάν: «Γιατί δεν μπήκες στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ;». Τόσο απλά.
Μάθαμε ότι υπάρχει κάποιος εξωτερικός συνεργάτης ονόματι Γρηγοράκος ο οποίος μεχρι το τέλος 2016 θα εισπράξει 10.000 ευρώ για να υποβάλει προτάσεις για χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ. Μέχρι σήμερα  δεν έχει παράξει έργο, με τον μόνο που έχει καταφέρει να φέρει πρόγραμμα ΕΣΠΑ στην Νέα Σμύρνη να είναι ο Ζαβός.
Σε μεγάλο οικονομικό “σκάνδαλο” εξελίσσεται το πρόγραμμα αλλαγής λαμπτήρων. Διάβασε περισσότερα στο άρθρο αυτού του τεύχους. Ο Κουτελάκης ανέδειξε ότι εκτός από την αμοιβή του μελετητή θα πληρωθούν με επιπλέον 25.000 ευρώ εκείνοι που θα καταθέσουν απλά τον φάκελο. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η Τσαμασίρου προσθέτοντας ότι η μελέτη ήταν ελλιπής
Η Δεληγιάννη προσπαθεί να ιδρύσει έναν τομέα ψυχολογικής υποστήριξης μαθητών των σχολείων της Νέας Σμύρνης. Μέσα από την συζήτηση προέκυψε ότι οι νέοι γονείς είναι αρκετά ευαίσθητοι για τα παιδιά τους και βλέπουν πολλά περιστατικά ελάσσονος σημασίας για τους εκπαιδευτικούς ως bullying. Γενικά τα περισσότερα θέματα που ακλούθησαν τα εισηγήθηκε η Δεληγιάννη αφήνοντας κοινωνικά ερωτήματα που τέθηκαν από την Τσαμασίρου για πολλές δράσεις του δήμου που περιλαμβάνουν ΚΟΙΝΣΕΠ

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: