Αρθρογραφία


Συρίγο Πιάσε Σκούπα

Ένωση Συντακτών συντακτική ομάδα | 25/03/2017

Είναι γνωστό πως ο τίτλος του εντεταλμένου στους ΟΤΑ δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα, εκτός εάν είναι κατ’ εντολή Δημάρχου θέση που συνοδεύεται από τις υποχρεώσεις και τις απαιτήσεις Αντιδημαρχίας – εντεταλμένος με χρέη Αντιδημάρχου δηλαδή.
Στη Νέα Σμύρνη μετά την κατάργηση συγκεκριμένων Αντιδημαρχιών αλλά και Αντιδημάρχων, ο κλήρος του εντεταλμένου Παιδείας έπεσε στον Πολύδωρο Συρίγο. Σε παράλληλες και απόλυτα ανεξάρτητες του εντεταλμένου θέσεις βρίσκονται οι Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Μπορεί το εξώφυλλο να παροτρύνει σκωπτικά τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο να πιάσει φαράσι και σκούπα, αλλά το πρόβλημα της καθαριότητας και της φύλαξης των σχολείων της πόλης ούτε νέο είναι, ούτε εύκολα λύνεται. Το γνωρίζουν τόσο ο Δήμαρχος Τζουλάκης από τότε ακόμη που ήταν Αντιδήμαρχος Παιδείας, όσο και ο Πολύδωρος Συρίγος αλλά και οι απερχόμενοι Πρόεδροι Ν.Γαλανοπούλου και Θ.Τερζόπουλος.
Η πλάκα όμως είναι πως μόνο το συμπαθή «Πολ» – έτσι τον λέμε όλοι φιλικά – «καίει αρκετά» πολιτικά, αλλά φυσικά και το Δήμαρχο, όπως όλα βέβαια θετικά ή αρνητικά.
Εξαιρετικά «τυπολατρική» στάση έχουν κρατήσει οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων, οι οποίοι λειτούργησαν διαδικαστικά, φυσικά ως οργανωμένοι φορείς. Αφού εισέπραξαν την «άρνηση» του Δήμου για προσλήψεις,  στη συνέχεια, ως όφειλαν, ανέδειξαν το πολύ σοβαρό θέμα των ελλείψεων καθαριότητας και φύλαξης μέσω της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης, φέρνοντας μάλιστα επίκαιρο θέμα σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, κατηγορώντας τη Δημοτική Αρχή – Δήμαρχο και εμπλεκόμενους – και για έλλειψη πολιτικής βούλησης. Σχετικό απόσπασμα θα βρεις σε άλλο άρθρο του «Π» που περιγράφει και σχολιάζει το Συμβούλιο της 28ης Φεβρουαρίου.

Όμως και οι δύο πλευρές έχασαν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Τη δυνατότητα να πολλαπλασιάσουν το όποιο δίκιο πιστευαν ότι έχει η κάθε μία. Και εντάξει ο Δήμος δεν γνωρίζει από επικοινωνία, ο Τζουλάκης δεν έχει τέτοιο μηχανισμό ούτε, και θα ήξερε τι να τον κάνει, αλλά ο Συρίγος;
Λίγο Διαύγεια να διάβαζε, μια βόλτα από τον Πολιτιστικό Οργανισμό να πέρναγε, θα έβλεπε πως μπορεί ένας άλλος συνάδελφός του – πιο μάγκας βέβαια και με δικό του Προϋπολογισμό – να επικοινωνήσει το θέμα του. Αυτό με τον Πολιτιστικό κρατήστε το διότι, όποιος μπαίνει εκεί, μπορεί να μάθει πολλά, εκεί μέσα οι ιδέες πάνε και έρχονται και φυσικά άλλες εφαρμόζονται και άλλες κόβονται από την περιφέρεια. Κατεβάζουν όμως ιδέες οι άνθρωποι.

Που είναι λοιπόν ο «παλιός» Πολ των Αθλοδιακοπών, των ΚΔΑΠ, των διαγωνισμών, των φυλλαδίων προβολής του Αθλητικού Τμήματος και τόσων άλλων που όλοι αγαπήσαμε; Ίσως η ενασχόλησή του με την ομάδα Μπάσκετ Ανδρών του Ιστορικού του απορροφά πολύ ενέργεια, ίσως σχεδιάζει το μέλλον, ίσως πολλά.
Είναι βέβαια και ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία που απαγορεύει τις προσλήψεις, αλλά αυτά έπρεπε να είναι προκλήσεις για το νεότατο ακόμη ηλικιακά Συρίγο. «Μόνο στον Πολιτιστικό ξέρουν από «προσλήψεις» γατάκια»  έγραψε κάποιος επώνυμα στο διαδίκτυο. Αδικο είχε;
Από την άλλη πάλι, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων αρκέστηκε σε μία «κλειστή» από πλευράς ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος συγκέντρωση, με μεγάλη συμμετοχή Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, με το Δήμαρχο να απέχει και την κοινωνία της Νέας Σμύρνης να ενημερώνται από ένα Δελτίου Τύπου, μόνο που και αυτό δεν είχε ούτε την ένταση που αρμόζει στο θέμα, αλλά ούτε ασκούσε επικοινωνιακά την πίεση που θα μπορούσε στον Τζουλάκη. Πολλά γράφτηκαν σε κάποιους προσωπικούς λογαριασμούς στο FB – ξέρεις εκεί που οι φίλοι σου θα σου κάνουν like ότι και να γράψεις.
Την εποχή που η αντίδραση – πολιτισμένη πάντα – είναι ίσως η μοναδική λύση στη χώρα, στη Νέα Σμύρνη ακόμη διαπραγματεύονται «ισορροπίες» πίσω από ένα Δελτίο Τύπου. Τώρα βέβαια τι σημαίνει αντίδραση πολιτισμένη όλοι ξέρουν μεμονομένα, αλλά λίγοι το αποφασίζουν συλλογικά. Τουλάχιστον για τον Πρόεδρο Θ.Γιαννιώτη πιστεύαμε ότι γνωρίζει τι σημαίνει «συστράτευση για την άσκηση πίεσης, με κάθε πρόσφορο μέσο».

Ξαναγυρίζοντας στον εντεταλμένο Συρίγο πάντως, είναι προφανές ότι η «δεξαμενή» ψήφων των σχολείων στερεύει, ενώ οι επερχόμενες αλλαγές των προέδρων των Νομικών Προσώπων γύρω από την Παιδεία σίγουρα δεν θα είναι «πεδίο δόξης λαμπρό» για να ξαναλάμψει το πολιτικό αστέρι  του εντεταλμένου. Ο «Π» φυσικά παροτρύνει τον έμπειρο τέως Αντιδήμαρχο Παιδείας να μην απογοητεύεται και πως ο μόνο τρόπος να λυθούν τα προβλήματα φύλαξης και καθαριότητας στα σχολεία δεν είναι να πιάσει ο ίδιος τη «σκούπα». Ο Χατζαντουριάν δηλαδή έχει γίνει ταξιθέτης, security, υπεύθυνος χώρου, υπεύθυνος εκθέσεων, υπεύθυνος κοινού ή μήπως, μεταξύ άλλων, μόνος του κόβει εισιτήρια στο Άλσος και μοιράζει προγράμματα του «Γαλαξία»;
Μάλιστα αυτά – σε δεύτερο χρόνο βέβαια – θα έπρεπε να είναι σε γνώση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης αλλά και της Ένωσης Συλλόγων.
Δεν βλέπουν ότι τη στιγμή που τα σχολεία έχουν ελλείψεις και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες υπολειτουργούν με εθελοντές, μόνο ο Πολιτιστικός Οργανισμός δουλεύει στο φούλ;

Ακολουθεί μέρος του ψηφίσματος – επιστολής  της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων πριν τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.
«[...]Κατά τη συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε διεξοδική συζήτηση με τη συμμετοχή, τόσο των εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων των Σχολείων, όσο και των Διευθυντών των σχολικών Μονάδων. Ακολούθως τοποθετήθηκαν επί των θεμάτων οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι του Δήμου μας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας και ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Αφού διαπιστώθηκε ότι υφίστανται ανυπέρβλητα θεσμικά εμπόδια, που δεν επιτρέπουν την εξεύρεση ουδεμίας λύσης, το σώμα της συνεδρίασης  αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος. Ζητάμε:
1.    Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέας Σμύρνης να τεθεί προς συζήτηση το θέμα: «ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ» και να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για άμεση κάλυψη των αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να καλύπτονται οι κανόνες υγιεινής και προστασίας όλων των δημόσιων σχολείων της πόλης μας σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανονισμούς.
2.    Εγκατάσταση συστημάτων φωτισμού και προστασίας κατά τις νυκτερινές ώρες, στον αύλειο χώρο των Σχολικών Συγκροτημάτων – άμεσα.
3.    Πλήρη φύλαξη όλων των σχολικών κτιρίων και κατά τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες, ούτως ώστε να διασφαλίζονται οι έννοιες της πρόληψης και καταστολής συμβάντων, οι οποίες εξ ορισμού εμπεριέχονται στον όρο «φύλαξη χώρων».
4.    Άμεση εξεύρεση οριστικής λύσης με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας που θα καλύπτει πλήρως και αποτελεσματικά τις ανάγκες καθαρισμού κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου (συμπεριλαμβανομένου και του ολοήμερου) καθώς και μετά το πέρας αυτού, προκειμένου να παραδίδεται το σύνολο των σχολικών χώρων καθαρό την επόμενη ημέρα.
5.    Το γονεϊκό κίνημα της Ν. Σμύρνης απαιτεί από τους αρμόδιους φορείς την ανάληψη της ευθύνης για καθαρά και ασφαλή σχολεία. Προτίθεται δε, να σταθεί υποστηρικτικά δίπλα τους, για διεκδίκηση άμεσης και οριστικής λύσης ή απέναντί τους στην αποποίηση των ευθυνών τους και τη διαιώνιση του προβλήματος, επικαλούμενοι λόγους δημόσιας υγείας και επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματος, προκειμένου να διασφαλίσει την υγιεινή και ασφάλεια των μαθητών της πόλης μας. Επίσης καλεί, τόσο το Δήμο όσο και τους αρμόδιους εκπαιδευτικούς φορείς, σε συστράτευση για την άσκηση πίεσης, με κάθε πρόσφορο μέσο, για την εξεύρεση λύσεων σε ανώτερο θεσμικό επίπεδο.»
Ακολουθεί ο δημόσιος διάλογος στο προφίλ του Θωμά Γιαννιώτη στο Facebook σε αποσπάσματα. Να σημειωθεί ότι ο δημοκράτης Συρίγος ίσως  από φόβο μην δημοσιευτούν οι δημόσιες απαντήσεις του έχει αποκλείσει να «βλέπουν» δημοσιογράφοι τις αναρτήσεις του.

Thomas Gianniotis Μετά από ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΕΣ και ΕΠΙΜΟΝΕΣ παρεμβάσεις μόλις τώρα ειδοποιήθηκα επίσημα ότι από τη Δευτέρα 13/3 αρχίζει η πρωινή καθαριότητα στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την υποστήριξη του μεγάλου διαλείμματος και μέχρι το επόμενο.
Αποτελεί ένα, μικρό έστω, δείγμα "πολιτικής βούλησης", θυμάστε που η ελλειψή της σβήστηκε από το ψήφισμά μας παρά την αντίθετη άποψη που είχαμε.
Στο ζήτημα της πρωινής καθαριότητας ανταποκρίθηκε πρώτος ο Εντετ. Δημοτ. Σύμβουλος Καθαριότητας Κος Κρικρης, σε συνεργασία με την Εντετ. Σύμβουλο Κοινωνικής Πολιτικής Κα Δεληγιάννη, γνωστοί και οι δύο για τη στάση τους στον ευαίσθητο χώρο των θεμάτων της Παιδείας.
Δεν αποτελεί βέβαια την οριστική και μόνιμη λύση που ζητήσαμε και στην οποία εμμένουμε, όπως και για τη φύλαξη που βρίσκεται ακόμα στο ίδιο χαμηλό επίπεδο. Είναι όμως η αρχή. Οψομεθα....
 
Rannia Economou Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή...

Thomas Gianniotis Δεν μιλάμε για άλματα Ρανια. Μιλάμε για ένα πρώτο βήμα.

Rannia Economou Το ιδιο λεμε Θωμα μου. Ακομα και αυτό το πρώτο αυτονόητο βήμα χρειάστηκε μεγάλο κόπο, ολόκληρο Δημοτικό Συμβούλιο και τεράστια αγανάκτηση... συγχαρητήρια στην Ένωση!
 
Klairi Deligianni Ειμαστε διπλα στη σχολικη κοινοτητα και συμμεριζομαστε τις αγωνιες σας.η πολιτικη βουληση ειναι δεδομενη και συνοδευεται απο πραξεις που ξεκινησαν χρονια τωρα στην πολη μας με αντιδημαρχο το σημερινο μας Δημαρχο και στη συνεχεια απο ολους μας.
 
Polydoros Syrigos Ακομη και σε αυτη σου την θεση Θωμα εχω να πω οτι με τον κο Κρικρη παροντων του προεδρου του Συλλογου σας και του προισταμενου κου Φιλιππακου στην καθαριοτητα...βρεθηκαμε αμεσως μετα την συνεδριαση στο 5ο και μου υποσχεθηκαν οτι θα υλοποιησουν το αιτημα μας.Επισης πολιτικη βουληση υπαρχει απο την πρωτη στιγμη γεγονος που δεν αμφισβητειται απο κανενα παροντα αφου το ψηφισμα ηταν προταση της δημ.αρχης...που μπορει και εσεις να ειχατε σκεφτει.Τα υπολοιπα νομιζω οτι καλο ειναι να τα δουμε στην πραξη.Κατα τα αλλα νομιζω οτι εξετασεις δωσαμε...δινουμε και θα δινουμε και για αυτο κρινομαστε εξαλλου.
 
Dimitra Nanou Τούτων δοθέντων, τουλάχιστον ατυχής η εκ μέρους του κ. Γιαννιώτη αποτίμηση της συζήτησης
 
Hamakos Georgios Αγαπητή μου Dimitra Nanou ο Thomas Gianniotis οφείλει ως Πρόεδρος της Ένωσης και Πρόεδρος του ΔΣ του 1ου Γυμνασίου, αλλά και ως γονέας, να ενημερώνει όσους ενδιαφέρονται και αυτό κάνει με τη συγκεκριμένη ανάρτηση.
Αν κάναμε αποτίμηση της συζήτησης πιστεύω ότι θα είχε διαφορετική μορφή από μία ανάρτηση στο facebook... (στον τοίχο του) Είμαι σίγουρος ότι, από τη μικρή συνεργασία που είχαμε στο ΚΚΠΑ, αντιλαμβάνεσαι και θα συνδράμεις κι εσύ στο βαθμό που μπορείς στα δίκαια και λογικά αιτήματα των Γονέων. Το σχόλιό σου δείχνει ότι παρακολουθείς τις εξελίξεις και το επαινώ.
 
Christos Michael Lakis Συγχαρητήρια για το μεγάλο επίτευγμα ..... Καθαριότητα των σχολείων ανάμεσα στο μεγάλο διάλειμα με το επόμενο;;; Τις υπόλοιπες ώρες τι θα γίνει; Θα λέμε στα παιδια μας να μην πηγαίνουν στην τουαλέτα;;;; Ειναι ντροπή να μιλάμε και να πανηγυρίζουμε για τα αυτονόητα .
 
Thomas Gianniotis Ούτε ως επίτευγμα το έθεσα ούτε πανηγύρισε κανένας αγαπητέ φίλε. Ένα πρώτο βήμα έγινε από το μηδέν που υπήρχε. Είναι μακρύς δυστυχώς ο δρόμος ακόμα για πανηγυρισμούς.

Irini Boukoura Ζητάμε τα αυτονόητα για το καλό των παιδιών μας και δεν υλοποιούνται. Αυτά ειναι ημίμετρα...Καλή προσπάθεια για αρχή αλλά θελουμε οριστικές λύσεις στην καθαριότητα και στην ασφάλεια των σχολείων.
 
Ντόρα Κασιμέρη Επιτελους , ο Δημος καταλαβε οτι εχει υποχρεωσεις εναντι των πολιτων που φορολογει και κυριως ιερη υποχρεωση εναντι των σχολειων !!!!!!

Christos Michael Lakis Είναι κρίμα να συζητάμε για τα αυτονόητα. Η καθαριότητα και η ασφάλεια των παιδιών μας στα σχολεία δεν διαπραγματεύονται. Οι αρμόδιοι θα έπρεπε από μόνοι τους να λύσουν αυτά τα θέματα άμεσα. Ας αφήσουν λοιπόν τα πολλά λόγια και τις υποσχέσεις και να κάνουν αυτά που πρέπει. Πρέπει όλοι οι γονείς να είμαστε δίπλα στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων αλλά και στην ένωση γονέων.
 
Stathis Tyrakis Ανακαλύπτουμε τον τροχό μου φαίνεται.
Είναι δεδομένη η αδιαφορία των υπευθύνων στο καυτό ζήτημα της πρωινής καθαριότητας στην Πρωτοβάθμια......
 
Irini Kambouraki Αραγε είναι τυχαίο που φέτος οι επιδημίες εντός του σχολείου δεν λένε να κοπάσουν; Γαστρεντερίτιδες, γρίπη τύπου Β, H1N1 είναι μόνο οτι έχω ακούσει για το τμήμα της κόρης μου απο παθούσες μαμάδες και απο προσωπική εμπειρία. Φανταστείτε πόσους εμετούς έχουν μαζέψει οι δασκάλες όλο αυτό το διάστημα... Είναι ντροπή... Εμένα δεν με νοιάζουν τα διαδικαστικά, καθαριστρια στα σχολεία έπρεπε να υπάρχει απο την αρχή. Τα σχολεία ανήκουν στο δήμο, ο δήμος έπρεπε να έχει βρεί λύση καιρό τώρα.
 
Ντόρα Κασιμέρη Εισαγγελεας δεν υπαρχει σ' αυτη τη χωρα, να μαζεψει τους τυχαρπαστους που το παιζουν ειδημονες εις βαρος των παιδιων μας ??????
 
Αντώνης Ευθυμιόπουλος Σύντομα θα μπει εισαγγελέας και θα γίνουν πρωτοσέλιδο όλοι αυτοί που παίζουν με την υγεία των παιδιών μας.Ενωμένοι σίγουρα θα πετύχουμε πολλά και όχι τα αυτονόητα.Ο αγώνας μας ξεκινάει άμεσα για το καλό των παιδιών μας και το καλό της πόλης μας.
 
Katerina Lampadariou ΜΑΚΑΡΙ! Κουραστήκαμε να φωνάζουμε για τα βασικά και τα αυτονόητα! Πρέπει να λυθεί το θέμα και φυσικά όχι με ημίμετρα. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ με ΕΡΓΑ και όχι με λόγια τις ΛΥΣΕΙΣ!
 
Κουτελακης Γιωργος Εξήντα άτομα της Υπηρεσίας Καθαριότητας υποστηριζουν ΚΑΠΗ, Παιδικούς Σταθμούς, Γυμναστήρια,Κεπ,γραφεία υπηρεσιών...μονο για τα Σχολεία δεν είχαν...και έπρεπε να γίνει τεράστιο θέμα.. για να διαθεσουν καποια άτομα για ένα τέταρτο την ημερα...στο μεγάλο διάλλειμα.. και αυτο το πανηγυρίζουν ....τι να πω...ως εχοντες πολιτικη βούληση...ο Πρωην Αντιδημαρχος επι δημαρχειας μου λετε οτι εκτισε πολλα σχολεια...επι δημαρχειας απο το 2010 ποσα; 10 αιθουσες στο Νικομηδειας που τις παλευουμε να γινουν απο το 2007...και τελειωμο δεν εχουν...Αυτο ειναι το ολον;
 
Thomas Gianniotis Δηλαδή αγαπητή Dimitra Nanou εκεί που δεν υπήρχε πρόβλημα με την καθαριότητα και τη φύλαξη, ξαφνικά τρελάθηκαν 30 Σύλλογοι Γονέων και έβγαλαν όλοι μαζί ψήφισμα και ήρθαν στο Δημοτικό Συμβουλιο να το υποστηρίξουν. Τότε σε ποιο πρόβλημα βοήθησαν στο μετρό που μπορούσαν ο Κος Κρικρης και η Κα Δεληγιάννη. Σε ανυπαρκτο; Δεν πειράζει ας σταματήσουν επιτέλους να μαζεύουν εμέτους το πρωί οι Σύλλογοι και να καθαρίζουν τα σχολεία, κι ας έχω εγώ λάθος!!!

Dimitra Nanou Δεν κατανοήσατε καν το σχόλιό μου και δη για ένα πρόβλημα που, κατά τους ισχυρισμούς γονέων στη συνεδρίαση, χρονολογείται 6 έτη πίσω. Πολλώ δε μάλλον που ο κ. Δήμαρχος αλλά κ ο εντεταλμένος σύμβουλος παιδείας ξεκίνησαν τις τοποθετήσεις τους με συγκεκριμένες παραδοχές, αν θυμάστε
 
Thomas Gianniotis Α μάλιστα... Τότε προφανώς θεωρείτε ότι δόθηκε οριστική και μόνιμη λύση στο πρόβλημα. Μέχρι στιγμής από την ενημέρωση που έχω δεν προκύπτει κάτι οριστικό. Αν προκύψει είμαστε έτοιμοι να το επιδοκιμάσουμε.
 
Dimitra Nanou Προφανώς κ δεν λύθηκε το ζήτημα. Ούτε προκύπτει κάτι τέτοιο από το σχόλιό μου. Παρερμηνεύσατε το περιεχόμενο κ της τελευταίας απάντησής μου. Είμαι βεβαία ότι κάθε βήμα προς τη θετική κατεύθυνση θα το επιδοκιμάσετε. Ωστόσο, ουδείς μπορεί να διεκδικεί το προνόμιο της ευαισθησίας στην εκπαίδευση. Συνεργασία, διάλογος, καλοπροαίρετη διάθεση, αμοιβαία υποστήριξη για το κοινό καλό!
 
Hamakos Georgios Dimitra Nanou σε διαβεβαιώνω ότι οι Γονείς επαινούμε πάντα κάθε θετικό βήμα αλλά επιδοκιμάζουμε κάθε αρνητικό . Σε ορισμένες όμως περιπτώσεις ακόμα και ένα θετικό βήμα μπορεί να προκαλέσει συζήτηση... Ο Thomas Gianniotis απλά έθεσε τις επισημάνσεις...
 
Stathis Tyrakis Παρακαλώ να μας λύσετε την απορία πως γίνεται σε άλλους δήμους της Αττικής να έχει λυθεί το ζήτημα της καθαριότητας;; Να θυμίσω οτι ο Δήμος μας είναι "πλεονασματικός".Και επουδενί μην σκεφτεί κάποιος οτι τα ζητήματα είναι "πολιτικά"
 
Polydoros Syrigos Παρακολουθω με ιδιαιτερη προσοχη τον συγκεκριμενο διαλογο και θα ηθελα να καταθεσω τα γεγονοτα ως εχουν:
Στο θεμα πρωινης καθαριοτητας των σχολειων η προσωρινη λυση που θελουμε να δωσουμε ειχε δοθει και πριν δυο χρονια οταν σε αιτημα του γρ.παιδειας ανταποκριθηκε ο τοτε αντιδημαρχος καθαριοτητας κος Γιατζιδης προς τιμην του.Η λυση ομως ηταν αποσπασματικη και οχι μονιμη.Το μετρο ατονησε γρηγορα.Γνωριζει πολυ καλα ο πρ.καθαριοτητας.
η ιδια λυση προτεινεται και τωρα με βοηθητικο προσωπικο απο κοντινες υπηρεσιες του δημου ωστε να μην στερηθουν οι δημοτες οδοκαθαριστες και μεινει πισω εργασια εξωτερικη.
υπαρχει αρνηση συνεννοησης με την υπηρεσια καθαριοτητας των σχολειων που καλυπτονται απο τον ινεδιβιμ βαζοντας διαφορα εμποδια στην καλυτερη εξυπηρετηση των σχολειων.
συνεργαζομαστε με ολους τους φορεις με κοινους στοχους.Στα πλαισια της δημοκρατιας ανεχομαστε την κριτικη....δεν ανεχομαστε ομως να μας κουνανε το δακτυλο συναδελφοι που μεχρι πριν λιγα χρονια συμμετειχαν απο θεσεις ευθυνης στην δημ.αρχη.Ο λαικισμος εχει ορια εμεις οι" τυχαρπαστοι"σεβομενοι τους πολιτες τους γονεις και τους μαθητες επιθυμουμε την κριτικη οπου πρεπει να γινει.Αν ,δε, πρεπει να μπουν οι εισαγγελεις πρπει να μπουν σε αλλους δημους αφου ειμαστε εμεις που θα βοηθησουμε να μπουν για να ελεγχθουν οι συνθηκες εκπαιδευσης και λειτουργιας των σχολειων πρωι και απογευμα και να συγκριθουν με τα δικα μας.Δεν φοβομαστε γιατι ξερουμε το επιπεδο και την ποιοτητα εκπαιδευσης της πολης μας.Συνεχιζουμε στα χναρια των προκατοχων μας το δυσκολο αυτο εργο.
η οικονομικη κριση οφειλουμε να μην πληξει την δημοσια εκπαιδευση
Μεχρι τοτε αφηστε την συντεχνιακη και παραταξιακη αντιληψη να αντιμετωπισουμε την καθημερινοτητα.Αν τα οποια προβληματα αναδεικνυονται οποτε εχουμε δημ.εκλογες ή εκλογες της ενωσης γονεων υπαρχουν αλλες σκοπιμοτητες χωρις πραγματικο ενδιαφερον για τις υφισταμενες συνθηκες.Ειμαι ο πρωτος που δεν ωραιοποιω τα πραγματα αλλα και αυτος ο μηδενισμος δεν εχει μετρο.

Stathis Tyrakis Όπως γνωρίζεται κ Συρίγο ως 4ο Δημοτικό ήρθαμε παρακαλώντας για λύση του καυτού ζητήματος δημόσιας υγείας πέρυσι και φέτος. Με επαφές έως και τον Δήμαρχο προσωπικά. Λύση, ενημερωθήκαμε επίσημα, δεν μπορεί να δωθεί διότι δεν υπάρχει το "νομικό πλαίσιο". Αυτά είναι τα ακριβή λόγια του Δημάρχου μας. Τα ΚΔΑΠ δεν αποτέλεσαν λύση, όπως μας είχατε ενημερώσει/διαβεβαιώσει με τον κ Τερζόπουλο, οτι θα δινόταν.
Τα σχολεία λοιπόν έμειναν με μηδενικές επιλογές.
 
Polydoros Syrigos Κε Τυρακη τα Κδαπ δεν εδωσαν λυση γιατι η εγαζομενη του σχολειου δεν ηθελε να συνρργαστει αφου οι γονεις ηθελαν να την πληρωνουν εξτρα.
Δυστυχως λεω εγω.
 
Marina Dekoulou Οι μονιμες κσθαριστριες απο το 2010, σιγα σιγα φευγανε.Πρωτα στο 2ο δημοτικο, το 2012 στο 7ο και αργοτερα στο 3ο,13ο και 5ο.Ο πρωην Προεδρος της πρωτοβαθμιας κ.Γιαντζιδης με πολλους και διαφορους τροπους καταφερνε να εχουμε το πρωι καθαριστρια εστω για 2 ωρες.Τα 2 τελευταια χρονια ομως δεν ειχαμε καμια λυση, εστω προσωρινη, για τα σχολεια.Η Ενωση Γονεων επιτελους, υστερα σπο πιεση εφερε το θεμα στο Δημοτικο Συμβουλιο.. και καταφερε αυτο , το οποιο μπορουσε να μας δωσει ο δημος και πριν..αλλα δεν το εκανε.Προφανως δεν ειναι λυση ,αλλα ειναι κατι.Μονο η Ενωση περνει τα ευσημα ..ο δημος παλι εκανε το λιγοτερο μπορουσε. Οσο για αυτα που γραφει η κ.Νανου, λυπαμαι.Μας δειξε και στο συμβουλιο ποσο μας αισθανετε η οποια ειπε να ξαναπαμε τον αλλο μηνα με αλλο ψηφισμα.Δεν μας ενδιαφερει απο ποτε ειναι το προβλημα..να λυθει θελουμε.Και προσωπικα εγω που εκπροσωπω το το 7ο δημοτικο σπο το 2012 μεχρι σημερα τον ιδιο δημαρχο θυμαμαι.Οταν ερχοντσι ολοι να βραβευσουν στο τουρνουα σκακι στο 7ο δημοτικο, τοτε η Ενωση και οι Συλλογοι ειναι εξαιρετικοι...οταν ομως απαιτουμε καθαριοτητα και σας πιεζουμε τοτε ειμαστε κακοι..

 

 
Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: